Vászoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2020. (IV. 30.) önkormányzati rendelete

változtatási tilalom elrendeléséről

Hatályos: 2020. 05. 01- 2023. 04. 26

Vászoly Község Önkormányzata Képviselő-testülete hatáskörében eljáró polgármester a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 21. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III.11.) Korm. rendelet alapján eljárva a következőket rendeli el.


1.§ A rendelet hatálya Vászoly Község közigazgatási területén, Vászoly Község Önkormányzata Képviselő-testületének Vászoly község Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2006 (II.10) Kt. rendeletének ( a továbbiakban: HÉSZ) 15.§, 16.§, és 17.§-ban szabályozott általános- és kertes mezőgazdasági területre terjed ki. 


2.§  Vászoly Község Polgármestere az 1.§-ban meghatározott területekre, és azok ingatlanaira változtatási tilalmat rendelek el a településrendezési eszközök felülvizsgálatának időszakára.



3.§ A tilalom elrendeléséről a lakosságot a település honlapján, valamint a hirdető felületeken tájékoztatja. A rendelet a Veszprém Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Koordinációs Osztályának megküldésre kerül.



         4.§  A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a HÉSZ –t, valamint a szabályozási tervet módosító helyi önkormányzati rendelet hatálybalépése napján hatályát veszti.