Szápár Község Önkormányzata képviselő-testületének 11/2014 (XII.10.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról

Hatályos: 2015. 01. 01- 2015. 03. 12

Szápár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§.(1)Szápár Község Önkormányzat Képviselő - testülete a 2015. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet elfogadásáig terjedő időszakra - a gazdálkodás zavartalanságának biztosítsa érdekében - felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzatot megillető bevételeket folytatólagosan beszedje és kiadásait a 2. §-ban foglaltak szerint teljesítse.

(2)A rendelet hatálya Szápár Község  Önkormányzatára és annak irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.



2.§.(1)Az átmeneti gazdálkodás időszakában kiadás csak az előző évi eredeti kiadási előirányzatokon belül időarányosan teljesíthető.


(2) A polgármester jogosult Szápár Község Önkormányzat Képviselő - testületének a 2014. évi költségvetésről szóló 1/2014. (II.20.) önkormányzati rendelete alapján tett kötelezettségvállalásokból, megkötött szerződésekből eredő fizetési kötelezettségek teljesítésére.


(3) A képviselő - testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetési szervek részére az alapműködéshez szükséges pénzügyi forrásokat biztosítsa.


(4) A költségvetési szervek esetében az alapműködésen kívüli kötelezettségvállalás csak pályázati forrás terhére, annak kiutalását követően teljesíthető.


(5) A 2015. évi átmeneti gazdálkodás időszakában pénzügyi fedezet csak az önkormányzat folyamatos feladatellátásának biztosításához minimálisan szükséges mértékig biztosítható.


(6) Fejlesztés és felújítás tekintetében új kötelezettség nem vállalható.



3.§ (1)Az előző évi szabad pénzmaradványok terhére, annak jóváhagyásáig kötelezettség nem vállalható.

(2) A közigazgatási, önkormányzati hatósági jogkörben hozott határozatokból eredő kifizetési kötelezettségeknek eleget kell tenni. Az ilyen jellegű kiadásokra nem vonatkozik a 2. §-ban foglalt korlátozás.



4.§.Az átmeneti gazdálkodás időszakában beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a 2015. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletbe be kell építeni.



5.§.A rendelet 2015. január 1-jén lép hatályba és az önkormányzat 2015. évi költségvetésről szóló rendelete hatályba lépésének napján hatályát veszti.


6.§ A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.


Szápár, 2014.  December  10.




                    Bálintné Schmidt Ildikó                                                       Müller József

                           polgármester                                                                         jegyző