Szápár Község Önkormányzata képviselő-testületének 10/2016 (XII.28..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátás körzeteinek meghatározásáról

Hatályos: 2016. 12. 31


Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az Országos Alapellátási Intézet véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§ (1) Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete a háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátást a Csetény Község Önkormányzatával, valamint a feladatellátásra jogosult orvossal kötött feladatellátási szerződés alapján látja el. Az ellátás körzete Csetény és Szápár Községek közigazgatási területe. A körzet székhelyét a vonatkozó megállapodásban foglaltak alapján a jelen rendelet függeléke tartalmazza.

 (2) Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete a fogorvosi alapellátást Jásd és Csetény községek önkormányzati képviselő- testületeivel, valamint a feladatellátásra jogosult orvossal kötött feladatellátási szerződés alapján látja el. Az ellátás körzete Csetény, Jásd és Szápár Községek közigazgatási területe. A körzet székhelyét a vonatkozó megállapodásban foglaltak alapján a jelen rendelet függeléke tartalmazza. 

(3) Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete a védőnői ellátást védőnő foglalkoztatásával  látja el. Az ellátás körzete Csetény és Szápár Községek közigazgatási területe. A körzet székhelyét a vonatkozó megállapodásban  foglaltak alapján a jelen rendelet függeléke tartalmazza.

(4) Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást a Zirci Járás Önkormányzati Társulása útján látja el.  Az ellátás körzete a zirci járás közigazgatási területe. A körzet székhelyét a társulási megállapodásban  foglaltak alapján a jelen rendelet függeléke tartalmazza.

(5)  Szápár Község Önkormányzata Képviselő-testülete az iskola-egészségügyi ellátást a Csetény Község Önkormányzatával, valamint a feladatellátásra jogosult orvossal kötött feladatellátási szerződés alapján látja el. Az ellátás körzete Csetény és Szápár Községek közigazgatási területe. A körzet székhelyét a vonatkozó megállapodásban foglaltak alapján a jelen rendelet függeléke tartalmazza.


2.§  Ez a rendelet 2016. december 31- én lép hatályba.


Szápár, 2016. december 28.


                                   Bálintné Schmidt Ildikó                      dr. Árpásy Tamás

                                    polgármester                                                jegyző











Függelék a 10/2016. (XII.28.) önkormányzati rendelethez



1. A  háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás körzetének székhelye: 8417 Csetény, Hunyadi       u. 2.


2. A fogorvosi alapellátás ellátás körzetének székhelye: 8420 Zirc, Reguly u. 4.


3. A védőnői ellátás körzetének székhelye: 8417 Csetény, Hunyadi u. 2.


4. Az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás körzetének székhelye: 8420 Zirc, Március           15. tér 1.


5. Az iskola-egészségügyi ellátás körzetének székhelye: 8417 Csetény, Hunyadi u. 2.