Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017 (XI.15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint lakbérének és egyéb díjainak mértékéről szóló 8/2012. (VII.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 01. 01- 2018. 01. 01

Bakonynána Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) és 34. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Bakonynána Községi Önkormányzat képviselő-testületének az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről, valamint lakbérének és egyéb díjainak mértékéről szóló 8/2012. (VII.27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4.§ Bakonynána Község Önkormányzatának képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert, hogy a jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Ltv. és a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény előírásainak figyelembe vételével kösse meg a bérlővel a lakásbérleti szerződést és szükség esetén a külön megállapodást.”


2. § A Rendelet 14. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A lakbérek megállapításánál a Ltv.-ben meghatározott módon a lakások összkomfortos, komfortos, félkomfortos, komfort nélküli és szükséglakás kategóriákba sorolandók. Az önkormányzati bérlakások besorolását a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.”


3. § A rendelet 14. § (4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A havi lakbér mértékét ezen rendelet 1. számú melléklete alapján a lakás alapterülete és komfortfokozata után megállapított díj figyelembe vétele mellett kell meghatározni. A lakbért módosítani kell, ha a lakás alapterületében, vagy komfortfokozatában, illetőleg a lakbér mértékét növelő vagy csökkentő tényezőkben változás következik be.”


4. § A Rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


5. § Jelen rendelet 2018. január 1-jén lép hatályba.




                Bieerbaum Adrienn sk.                                               Feketéné Esztergályos Hilda sk.

                        polgármester                                                                   jegyző



Mellékletek