Felsőrajk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (I. 24.) önkormányzati rendelete

az egyes helyi közszolgáltatások igénybevételéről szóló 3/2004. (III.5.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 01. 25- 2014. 01. 25

Felsőrajk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (I. 24.) önkormányzati rendelete

az egyes helyi közszolgáltatások igénybevételéről szóló 3/2004. (III.5.) számú rendelet módosításáról

2014.01.25.

Felsőrajk Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és a (2) bekezdése szerint, feladatkörében eljárva, a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. tv. 35. §-ban kapott felhatalmazás alapján (továbbiakban: Hulladéktörvény), az 2/2013.(III.6.) önk. rendelettel, a 8/2007.(VI. 29.) sz. rendelettel módosított 3/2004.(III.5.) számú, az egyes helyi közszolgáltatások igénybevételéről szóló rendelet módosításáról (továbbiakban: Rendelet) a következő rendeletet alkotja:

1. § A Rendeletet 5. §-a a következő, (3) bekezdéssel egészül ki:

"5. § (3) Az ingatlanhasználó legalább 3 hónapig tartó, egybefüggő távolléte esetén, írásban benyújtott kérelmével a hulladékszállítási közszolgáltatást a kérelmében megjelölt időpontig szünetelteti. Szüneteltetés esetén a közszolgáltatás díját ennek figyelembe vételével kell megállapítani."

2. § A Rendeletet 7. § Fogalmak és értelmező rendelkezések című rendelkezései helyébe a következő 7. § Adatvédelmi rendelkezések című rendelkezések lépnek:

"6. § Adatvédelmi rendelkezések
(1) A hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételére köteles ingatlanhasználók azonosításához a közszolgáltató nyilvántartást vezet az azonosításhoz szükséges adatok feltüntetésével.
(2) A közszolgáltató a közszolgáltatási szerződéshez szükséges személyes adatokat elsődlegesen az ingatlanhasználó adatszolgáltatása alapján ismeri meg. Amennyiben ez nem jár sikerrel, az adatokat az önkormányzati hivatal a közszolgáltató kérelmére átadja. A személyes adatok kezelése során a közszolgáltató az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően köteles eljárni.
(3) A közszolgáltató megteremti és fenntartja az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodik az adatok biztonságáról és meghatározza azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
(4) A közszolgáltató nyilvántartásában a természetes személyek esetében a Hulladéktörvény 65. § /2/ bekezdése alapján a természetes személyazonosító adatokat, valamint a lakcímet tartja nyilván, ezeket az adatokat kezeli.
(5) A közszolgáltató az ingatlanhasználó személyes adatait a közszolgáltatási szerződéses jogviszony létrejöttétől, annak megszűnéséig kezelheti. A jogviszony megszűnését követően a közszolgáltató az adatokat megsemmisíti.
(6) Az adatkezelés célja a közszolgáltatással összefüggésben az ingatlanhasználó személyének megállapításához, a közszolgáltatási díj beszedéséhez szükséges és arra alkalmas adatbázis létrehozása és működtetése."

Záró rendelkezések

3. § (1) A településen jelenleg üdülőingatlan nem található, ezért a Hulladéktörvény 35. § f) pontjában foglalt felhatalmazás szerinti részletes szabályok megállapítását a Rendelet mellőzi.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.