Felsőrajk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (XI. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

a szociális célú tűzifa juttatásról

Hatályos: 2021. 11. 23
a szociális célú tűzifa juttatásról
Végső előterjesztői indokolás
I N D O K O L Á S
Felsőrajk Község Önkormányzata Képviselőtestületének
a szociális célú tűzifa juttatásról szóló rendeletéhez
Felsőrajk Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárlásához kapcsolódó pályázati támogatás feltételeiben előírtaknak megfelelően alkotta meg a szociális tűzifa juttatásról szóló rendeletét annak érdekében, hogy a Felsőrajk község közigazgatási területén lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen itt lakó, az Sztv. 3. §-ában meghatározott rászoruló személyeket, illetve családokat életkörülményeik javítása céljából, a téli tüzelő biztosításában segítse.
A képviselő-testület természetbeni juttatásként az arra rászoruló személyek részére biztosítja a tűzifát, az egyes háztartások esetében, a tűzifa támogatás erejéig.
A juttatásban azok részesülhetnek, akik egyébként rendszeres szociális támogatást kapnak, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek,, közgyógyellátásra, időskorúak járadékára jogosultak, három vagy ennél több gyermeket nevelnek, ápolási díjra jogosultak, öregségi nyugdíjasok, vagy egyébként rászorultak.
A tűzifa juttatás igénylés alapján, vagy hivatalból történik, a készlet erejéig. Az igénylést és az elbírálást nyomtatvány minta könnyíti meg az 1. melléklet szerint. A tűzifa átadás-átvételét pedig a 2. melléklet szerint kell dokumentálni.
A juttatásról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.
Felsőrajk, 2021. szeptember 28.
Zsuppánné Horváth Mária
polgármester