Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Zalacsány község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 15

Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelete

Zalacsány község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.02.15.

Zalacsány község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 23. §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja , Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Zalacsány község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Zalacsány község Önkormányzatára (továbbiakban: Önkormányzat), bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei:

a) Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testülete

b) Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal

c) Zalacsányi Csány László Óvoda.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat 2024. évi bevételei-kiadásai

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2024. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 384584520 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2. melléklet, 2/a. 15. melléklet, 16. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 5000000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) Az önkormányzat kiadásait a Képviselő-testület kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3. és 4. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 5. melléklet mutatja be.

(3) Az ellátottak pénzbeli juttatásait a 6. melléklet tartalmazza.

(4) Működési célú tartalékot az Önkormányzat 20000000 Ft-ban képez

(5) A 2024. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 7. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv és a 17. mellékletben levő finanszírozási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1) Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen 69961091 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 8. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2024. évben folyamatban.

7. § (1) A 2024.- 2027. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 9. melléklet tartalmazza.

(2) A Zalacsányi Csány László Óvoda 2024. évi költségvetését a Képviselő-testület a 10. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 11. melléklet tartalmazza.

(4) A közvetett támogatásokat a 12. melléklet tartalmazza.

(5) A Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi költségvetését a Képviselő-testület a 13. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 25 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám) állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 14. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2024. évben keletkezett pénzmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szervei saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szervei szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)–(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 3.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő képviselő-testületi tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az OTP Bank Nyrt -nél vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2024. évre 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő évi bruttó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

(3) Az Önkormányzatnál foglalkoztatott közalkalmazottak 2024. évben nettó 120000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek, az Önkormányzat intézményeinél foglalkoztatott közalkalmazottak 2024. évben nettó 240000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek, az Önkormányzatnál foglalkozatott munkavállalók 2024. évben nettó 108000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

18. § A rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

19. § Ez a rendelet 2024. február 15-én lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Címrend

Címszám

Címnév

1.

Zalacsány Község Önkormányzata

2.

Zalacsányi Csány László Óvoda

3.

Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal

2. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi tervezett bevételek forrásonként

Bevételi forrás megnevezése/adatok forintban

eredeti előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

I.Működési bevételek összesen

57 169 600

0

1.Intézményi működési bevételek

6 919 600

2.Közhatalmi bevételek

2.2 Helyi adók

50 000 000

2.3 Átengedett központi adó

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

250 000

3. Óvoda működési bevétele

0

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési

140 630 558

0

támogatása) összesen

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

57 645 115

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

4 586 400

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

5 360 000

4.Köztemető fenntartásával kapcs. Feladatok tám.

931 430

5.Közutak fenntartásának támogatása

3 199 210

6.Beszámítás összege

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

8 500 000

8.Óvodapedagógusok bér támogatása

20 092 800

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők

5 268 000

támogatása

10.Óvodaműködtetési támogatás

3 619 854

11.Óvodapedagógusok pótlólagos összeg

Óvodapedag.minősítési támogatás

1 434 000

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés

6 379 039

támogatása

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

4 996 000

14.Kistelepülések szociális támogatásának kiegészítése

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

76 500

16.Nyilvános könyvtár támogatása

2 414 383

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

0

18. Polg. ill. utáni támogatása

1 957 827

19.Műk.célú ktgv.és kieg.tám.

14 170 000

20.Elszámolásból származó bev.

III.Egyéb működési bevételek

12 869 267

0

1.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

12 869 267

IV.Központosított előirányzat bevételek

83 700 123

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

83 700 123

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

2.Támogatás értékű felhalmozási bevétel

3.Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n kívülről

Költségvetési bevételek összesen:

A (I+II+III+IV)

294 369 548

V.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

80 214 972

80 214 972

10 000 000

pénzforgalom nélküli bevételek

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

80 214 972

10 000 000

1.működési célra

80 214 972

2.felhalmozási célra

10 000 000

10 000 000

Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló

90 214 972

pénzforgalom nélküli bevételek össszesen B (V.)

80 214 972

10 000 000

Bevételek összesen: (A+B)

384 584 520

3. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi kiadások-Önkormányzat

Megnevezés

2024. évi eredeti előirányzat/adatok forintban

Önkormányzat

Önkormányzat

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

9 513 757

172 200 810

181 714 567

1.

Működési kiadások

1.

Személyi juttatások

8 380 400

30 249 600

38 630 000

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 092 692

3 620 565

4 713 257

3.

Dologi kiadások

40 665

127 446 849

127 487 514

4.

Finanszírozás kiadása

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 996 000

6 996 000

2.

Működési célú támogatások ÁHB

1 799 796

1 799 796

3.

Működési célú pénzeszközátadások ÁHK

2 088 000

2 088 000

Felhalmozási kiadások

69 961 091

69 961 091

1.

Felújítás

0

2.

Beruházás

69 961 091

69 961 091

3.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

4.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

Kölcsönök

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

Tartalék előirányzatok

0

1.

Általános tartalék

20 000 000

20 000 000

2.

Céltartalék (Megelőlegezés)

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

Költségvetési kiadások összesen:

0

1.

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

0

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

0

Finanszírozási kiadások összesen

5 069 004

5 069 004

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

1.

Működési célú kiadások

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

3.

Szolidaritási hozzájárulás

529 347

529 347

KIADÁSOK ÖSSZESEN

9 513 757

267 760 252

277 274 009

4. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi kiadások Önkormányzat és intézmények

Megnevezés

2024. évi eredeti előirányzat/adatok forintban

Mindösszesen

Önkormányzat

Önkormányzat

Közös Hivatal

Óvoda

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

9 513 757

172 200 810

76 886 746

30 423 765

289 025 078

1.

Működési kiadások

0

1.

Személyi juttatások

8 380 400

30 249 600

65 889 286

23 689 225

128 208 511

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 092 692

3 620 565

8 638 060

3 105 575

16 456 892

3.

Dologi kiadások

40 665

127 446 849

2 359 400

3 628 965

133 475 879

4.

Egyéb folyó kiadások

0

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 996 000

6 996 000

6.

Finanszírozás kiadása

0

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások ÁHK

2 088 000

0

2 088 000

3.

Működési célú pénzeszközátadások ÁHB

0

1 799 796

0

1 799 796

Felhalmozási kiadások

0

69 961 091

0

69 961 091

1.

Felújítás

0

2.

Beruházás

69 961 091

69 961 091

3.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

Kölcsönök

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

Tartalék előirányzatok

20 000 000

0

0

20 000 000

1.

Általános tartalék

0

20 000 000

0

0

20 000 000

2.

Céltartalék Megelőlegezés)

0

0

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

0

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

Költségvetési kiadások összesen:

0

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

0

0

0

0

0

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

0

3.

Finanszírozás, megelőlegezés

0

0

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

5 069 004

5 069 004

10 138 008

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

1.

Működési célú kiadások

0

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

3.

Szolidaritási hozzájárulás

529 347

KIADÁSOK ÖSSZESEN

9 513 757

267 760 252

76 886 746

30 423 765

384 584 520

5. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat 2024. évi működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel forintban

Kiadás forintban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Intézményi működési bevételek

6 919 600

Személyi juttatások

128 208 511

Közhatalmi bevételek

50 250 000

Munkaadói járulékok

16 456 892

Kapott támogtások

140 630 558

Dologi kiadások

133 475 879

Központosított előirányzat

Ellátottak pénzbeli juttatása

6 996 000

Támogatásértékű támogatások

12 869 267

ÁHT-n belüli pénze. átadás

1 799 796

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

80 214 972

Támogatásértékű pénze. Átadás ÁHK

2 088 000

Tartalék

20 000 000

Megelőlegezés

Működési bevétel összesen:

290 884 397

Működési költségvetés összesen:

309 025 078

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

83 700 123

Felújítási kiadások

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

Beruházási kiadások

69 961 091

Támogatásértésű felhalmozási bevételek

Felhalmozási költségvetés összesen:

69 961 091

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

10 000 000

Szolidaritási hozzájárulás

529 347

Felhalmozási bevétel összesen:

93 700 123

Finanszírozás megelőlegezés

5 069 004

Összesen

384 584 520

Összesen

384 584 520

6. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak pénzbeli juttatása

Megnevezés

Eredeti előirányzat Ft-ban

Települési támogatás

1 428 000

Átmeneti segély

5 368 000

Temetési segély

200 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

6 996 000

7. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Megnevezés/adatok forintban

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 633

576 637

6 919 600

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

25 150 000

0

0

0

25 100 000

0

0

0

50 250 000

Kapott támogatás

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 214

11 719 204

140 630 558

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 439

1 072 438

12 869 267

Pénzmaradvány

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 914

7 517 918

90 214 972

Felhalmozási bevételek

0

0

20 700 123

20 000 000

15 000 000

0

8 000 000

0

20 000 000

83 700 123

Bevételek összesen

20 886 200

20 886 200

41 586 323

40 886 200

61 036 200

20 886 200

28 886 200

20 886 200

65 986 200

20 886 200

20 886 200

20 886 197

384 584 520

KIADÁSOK

Személyi juttatások

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 042

10 684 049

128 208 511

Munkaadókat terhelő járulékok

1 371 407

1 371 407

1 371 407

1 371 407

1 371 408

1 371 408

1 371 408

1 371 408

1 371 408

1 371 408

1 371 408

1 371 408

16 456 892

Dologi kiadások

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 990

11 122 989

133 475 879

ÁHT belüli pénzszköz átadás

0

0

0

899 898

0

0

0

0

899 898

0

0

0

1 799 796

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

0

0

0

1 044 000

0

0

0

0

1 044 000

0

0

0

2 088 000

Felújítás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Beruházás

0

0

0

34 980 545

0

34 980 546

0

0

0

0

69 961 091

Ellátottak pénzbeni juttatásai

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

583 000

6 996 000

Támogatásértékű kiadás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 000 000

0

20 000 000

Megelőlegezés

5 069 004

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 069 004

Szolidarítási hozzájárulás

529 347

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

529 347

Kiadások összesen:

29 359 790

23 761 439

23 761 439

60 685 882

23 761 440

23 761 440

23 761 440

58 741 986

25 705 338

23 761 440

43 761 440

23 761 446

384 584 520

8. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások

2024. évi eredeti előirányzat forintban

Megnevezés

Önkormányzat

1.

6 698 400

Közvilágítás

6 698 400

Beruházás

1 808 568

Áfa

1.

48 389 594

Város és községgazdálkodás

48 389 594

Beruházás

13 064 529

Áfa

69 961 091

Beruházási kiadások összesen

69 961 091

Felhalmozási kiadások mindösszesen:

9. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Gördülő tervezés

1. Kiadások

Sorszám

Kiadások Ft-ban

Megnevezés

2024

2025

2026

2027

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

128 208 511

128 208 511

132 054 766

132 054 766

136 016 409

136 016 409

140 096 901

140 096 901

2.

Munkaadókat terhelő járulék

16 456 892

16 456 892

16 950 599

16 950 599

17 459 117

17 459 117

17 982 891

17 982 891

3.

Dologi kiadások

133 475 879

133 475 879

137 480 155

137 480 155

141 604 560

141 604 560

145 852 697

145 852 697

4.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

2 088 000

2 088 000

2 150 640

2 150 640

2 215 159

2 215 159

2 281 614

2 281 614

5.

Támogatásértékű pénzeszköz átadás

1 799 796

1 799 796

1 853 790

1 853 790

1 909 404

1 909 404

1 966 686

1 966 686

6.

Szociális juttatások

6 996 000

6 996 000

7 205 880

7 205 880

7 422 056

7 422 056

7 644 718

7 644 718

7.

Tartalék

20 000 000

20 000 000

20 600 000

20 600 000

21 218 000

21 218 000

21 854 540

21 854 540

8.

Céltartalék (megelőlegezés)

5 069 004

5 069 004

5 221 074

5 221 074

5 377 706

5 377 706

5 539 037

5 539 037

9.

Szolidarítási hozzájárulás

529 347

529 347

545 227

545 227

561 584

561 584

578 432

578 432

10.

Költségvetési kiadások összesen:

314 623 429

314 623 429

324 062 132

324 062 132

333 783 996

333 783 996

343 797 516

343 797 516

11.

Beruházás

69 961 091

69 961 091

72 059 924

72 059 924

74 221 722

74 221 722

76 448 374

76 448 374

12.

Likviditási hitelek törlesztése

0

0

0

0

13.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

0

0

0

0

14.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

0

0

0

0

15.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

0

0

0

0

16.

Befektetési célú belf., külf. Értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

17.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

0

0

0

0

18.

Betét elhelyezése

0

0

0

0

19.

Felhalm.kiadások

69 961 091

69 961 091

72 059 924

72 059 924

74 221 722

74 221 722

76 448 374

76 448 374

20.

Finanszírozási célú kiadások

21.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

22.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

384 584 520

384 584 520

396 122 056

396 122 056

408 005 718

408 005 718

420 245 890

420 245 890

23.

Költségvetési többlet:

2. Bevételek

Sor-szám

Bevételek ft-ban

Megnevezés

2024

2025

2026

2027

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

50 250 000

50 250 000

51 757 500

51 757 500

53 310 225

53 310 225

54 909 532

54 909 532

2.

Önkormányzat sajátos működési bevételei

6 919 600

6 919 600

7 127 188

7 127 188

7 341 004

7 341 004

7 561 234

7 561 234

3.

Önkormányzat működési támogatása

138 216 175

138 216 175

142 362 660

142 362 660

146 633 540

146 633 540

151 032 546

151 032 546

4.

Támogatásértékű bevételek

9 222 111

9 222 111

9 498 774

9 498 774

9 783 737

9 783 737

10 077 249

10 077 249

5.

Működési célú pénzeszközátvétel, Központosított előirányzat

3 647 156

3 647 156

3 756 571

3 756 571

3 869 268

3 869 268

3 985 346

3 985 346

6.

Nyilvános könyvtár

2 414 383

2 414 383

2 486 814

2 486 814

2 561 418

2 561 418

2 638 261

2 638 261

7.

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétele

90 214 972

90 214 972

92 921 421

92 921 421

95 709 064

95 709 064

98 580 336

98 580 336

8.

Költségvetési bevételek összesen:

300 884 397

300 884 397

309 910 928

309 910 928

319 208 256

319 208 256

328 784 504

328 784 504

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

0

10.

Hitelek felvétele

0

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

0

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

0

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

0

14.

Egyéb finanszírozási célú bevétel

83 700 123

83 700 123

86 211 127

86 211 127

88 797 461

88 797 461

91 461 835

91 461 835

15.

Finanszírozási célú bevételek

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

384 584 520

384 584 520

396 122 055

396 122 055

408 005 717

408 005 717

420 246 339

420 246 339

10. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Zalacsányi Csány László Óvoda 2024. évi bevételei és kiadásai

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

30 414 654

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

30 414 654

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

9 111

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

9 111

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

30 423 765

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

30 423 765

1.1.

Személyi juttatások

23 689 225

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 105 575

1.3.

Dologi kiadások

3 628 965

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Intézményi beruházási kiadások

2.2.

Felújítások

2.5.

EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.7.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

3.

III. Kölcsön

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

30 423 765

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó feladatok

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

2028. év

Összesen

Megnevezése

400 000

440 000

480 000

528 000

580 800

2 428 800

Vagyonbiztosítás

40 000

40 000

40 000

40 000

40 000

200 000

Települési hulladék 50% egyedülállók

440 000

480 000

520 000

568 000

620 800

2 628 800

Több éves feladatok összesen

12. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS A KÖZVETETT TÁMOGATÁSOKRÓL 2024.

Helyi adónál, gépjárműadónál

biztosított kedvezmény, mentesség

Bevétel kedvezmény

Adott kedvezmény

Bevétel forintban

összege adónemenként

nélkül

Magánszemélyek kommunális adója

5 000 000

72 000

4 928 000

Adókedvezmények

5 000 000

72 000

4 928 000

13. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi bevételei és kiadásai

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

76 875 408

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

76 875 408

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

11 338

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

11 338

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

76 886 746

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

76 886 746

1.1.

Személyi juttatások

65 889 286

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 638 060

1.3.

Dologi kiadások

2 359 400

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Intézményi beruházási kiadások

2.2.

Felújítások

2.5.

EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.7.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

3.

III. Kölcsön

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

76 886 746

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

10

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

14. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Köztisztviselő

Egyéb

Közös Önkormányzati Hivatal

10

10

Zalacsány Község Önkormányzata

6

1

1

4

Zalacsányi Csány László Óvoda

3

3

Közfoglalkoztatottak

6

6

Költségvetési szervek összesen:

25

1

4

10

10

15. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat bevételei kormányzati funkciónként

Megnevezés

2024. évi eredeti előirányzat forintban

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

50 250 000

50 250 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

138 216 175

83 700 123

9 222 111

231 138 409

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

15 000

15 000

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

90 214 972

90 214 972

Könyvtári állomány gyarapítása

2 414 383

2 414 383

Postai tevékenység

6 369 600

6 369 600

Közmunka

3 632 156

3 632 156

Gyermekétkeztetés

550 000

550 000

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

57 169 600

140 630 558

83 700 123

0

15 000

12 854 267

0

90 214 972

0

0

384 584 520

16. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi helyi adó bevétel forintban

Helyi adók , ebből:

50 000 000

Építményadó

7 000 000

Telekadó

11 000 000

Idegenforgalmi adó

7 000 000

Helyi iparűzési adó

20 000 000

Kommunális adó

5 000 000

Átengedett központi adók

0

Gépjárműadó

0

Bírságok, egyéb pótlékok

250 000

Pótlékok

250 000

Összesen:

50 250 000

17. melléklet az 1/2024. (II. 14.) önkormányzati rendelethez

2024. évi finanszírozási ütemterv forintban

1. Óvoda

Sorszám

Hónap

Zalacsányi Csány László Óvoda

1.

Január

2 534 555

2.

Február

2 534 555

3.

Március

2 534 555

4.

Április

2 534 555

5.

Május

2 534 555

6.

Június

2 534 555

7.

Július

2 534 554

8.

Augusztus

2 534 554

9.

Szeptember

2 534 554

10.

Október

2 534 554

11.

November

2 534 554

12.

December

2 534 554

Összesen:

30 414 654

2. Önkormányzati Hivatal

Sorszám

Hónap

Közös Hivatal

1.

Január

6 406 284

2.

Február

6 406 284

3.

Március

6 406 284

4.

Április

6 406 284

5.

Május

6 406 284

6.

Június

6 406 284

7.

Július

6 406 284

8.

Augusztus

6 406 284

9.

Szeptember

6 406 284

10.

Október

6 406 284

11.

November

6 406 284

12.

December

6 406 284

Összesen:

76 875 408