Zalacsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (X. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, ügyeleti, iskolaegészségügyi és a területi védőnői körzetekről szóló 15/2016 (IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 30
a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, ügyeleti, iskolaegészségügyi és a területi védőnői körzetekről szóló 15/2016 (IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz és a 2. §-hoz és az 1. melléklethez
ELŐTERJESZTÉS
Zalacsány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete részére
Tárgy: a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, ügyeleti, iskolaegészségügyi és a területi védőnői körzetekről szóló 15/2016 (IX.20.) önkormányzati rendelet módosítása
Tisztelt Képviselő-testület!
Zalacsány Község Önkormányzata a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi, ügyeleti, iskolaegészségügyi és a területi védőnői körzetekről szóló 15/2016 (IX.20.) önkormányzati rendeletben szabályozta a Ligetfalva község közigazgatási területén végzett háziorvosi, fogorvosi, védőnői és iskola-egészségügyi alapellátási tevékenység körzeteit.
A 2020. október 5. napján kelt levelében Tilaj Község Önkormányzata arról értesítette a fogorvosi alapellátási tevékenységet ellátó Dr. Gász Anita szolgáltatót, hogy képviselő-testületi döntés alapján a fogorvosi tevékenység ellátására kötött megbízási szerződést fel kívánja mondani.
Tilaj Község Önkormányzata a 8/2021. (IV.29.) sz. határozatával döntött a fogorvosi alapellátási körzetből való kilépésről.
Zalacsány Község Önkormányzata az ellátási körzetből való kilépés tudomásulvételéről, a kilépés tényének elfogadásáról, valamint fogorvosi feladatellátási szerződés 2. sz. módosításáról döntött.
Annak érdekében, hogy a fogorvosi ellátási körzet módosulásának engedélyezési, finanszírozási és működési engedélyt érintő hatósági eljárásokhoz kapcsolódóan az önkormányzati rendeleti háttér is a tényleges állapotnak megfelelő legyen, a vonatkozó önkormányzati rendelet 2. mellékletének módosítása indokolt.
ELŐZETES HATÁSVIZSGÁLAT
A rendeletalkotás
a) társadalmi-gazdasági hatása: nincs.
b) költségvetési hatása: nincs
c) környezeti, egészségi következményei: nincs
d) adminisztratív terheket befolyásoló hatása: nincs
e) egyéb hatása: nincs.
A rendelet megalkotásának szükségessége: hatósági eljárásokhoz kapcsolódóan az önkormányzati rendeleti háttér naprakészen tartása.
A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
- személyi: rendelkezésre áll,
- szervezeti: rendelkezésre áll,
- tárgyi: rendelkezésre áll,
- pénzügyi: nincs.
Kérem a rendelettervezet megtárgyalását és elfogadását.
Zalacsány, 2021. október 20. Nagy Lászlóné
polgármester