Balatongyörök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014.(VIII.8.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők egyes juttatásairól és támogatásairól

Hatályos: 2022. 11. 26- 2022. 12. 31

Balatongyörök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014.(VIII.8.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők egyes juttatásairól és támogatásairól

2022.11.26.

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.) 142. §-ában, 152. § -ában, 234. § (3)-(4) bekezdésében és a 237. §-ában, 253. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § (1) Az önkormányzati rendelet hatálya a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre terjed ki.

(2)1 A rendelet 4. §-ában foglalt rendelkezéseket a polgármesterre is alkalmazni kell.

Illetménnyel kapcsolatos rendelkezések

2. § (1) A köztisztviselő feladatkörének szakszerűbb ellátását biztosító tudományos fokozat, valamint a feladatkörön belüli szakosodást elősegítő további szakképesítés, szakképzettség elismeréseként a munkáltató a köztisztviselő számára a Kttv. 142. §-ában foglaltakra figyelemmel képzettségi pótlékot állapíthat meg. Képzettségi pótlék állapítható meg annak a köztisztviselőnek is, aki a besorolásánál figyelembe vett iskolai végzettségnél magasabb szintű szakképesítéssel, szakképzettséggel rendelkezik, feltéve, ha az a munkakör ellátásához szükséges.

(2) A képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket és képzettségeket a Közszolgálati Szabályzat mellékletében kell feltüntetni.

(3) [1] A Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője felsőfokú iskolai végzettség esetén, illetve középfokú iskolai végzettség esetén alapilletménye 20 %-ának megfelelő mértékű illetménykiegészítésre jogosult.”

A köztisztviselők jutalmazása

3. § (1) A Hivatal köztisztviselői által végzett közszolgálati munka megbecsülése és elismerése érdekében a kiemelkedő, illetve tartósan jó munkát végző köztisztviselőt a munkáltató pénzjutalomban részesítheti.

(2) A köztisztviselő rendkívüli, célhoz köthető feladatokkal, vagy a szokásosnál nagyobb teljesítményt igénylő, többletfeladatokkal járó egyedi munkák elvégzésére a munkáltató céljuttatást tűzhet ki.

(3) A köztisztviselő részére adható jutalom és céljuttatás rendszerét a jegyző Közszolgálati Szabályzatban szabályozza. A jutalomkeret éves mértékét a Képviselő-testület az éves költségvetésben határozza meg.

Juttatások, támogatások köre

4. §2 (1) A Hivatal köztisztviselői számára az alábbi juttatások, támogatások biztosíthatók:

a) cafetéria juttatás,

b) bankszámla-hozzájárulás

c) kamatmentes kölcsön lakás építéséhez, vásárlásához, bővítéséhez, korszerűsítéséhez, felújításhoz,

d) képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás

e) illetményelőleg

f) munkába járáshoz támogatás

g) jóléti, egészségügyi (védőszemüveg) és kulturális támogatás

h) önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjhoz való vissza nem térítendő támogatás

i) egyösszegű vissza nem térítendő családtámogatás,

j) temetési segély a köztisztviselő közeli hozzátartozójának halála esetén,

k) lakhatási támogatás

(2) A jegyző a Kttv. rendelkezéseinek megfelelően a Közszolgálati Szabályzatban megállapítja a juttatások, támogatások mértékét, feltételeit, az elbírálás, elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait.

(3) A Kttv. 226. § (7) bekezdése alapján a bankszámla hozzájárulás összege 6.000,-Ft/fő/év, melyre a köztisztviselő 2014. január hónaptól jogosult.

(4) Az önkormányzati rendeletben foglalt juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselő-testület az éves költségvetésben biztosítja.

Záró rendelkezések

5. § (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Balatongyörök és Vállus Községi Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 1/2001 (X.31.) együttes rendelete.

1

Az 1. § (2) bekezdését a Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 4. § a Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2022. (XI. 25.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.