Balatongyörök Község Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2021. (VI. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

a strandfürdő működési rendjéről szóló 9/2016. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 01

a strandfürdő működési rendjéről szóló 9/2016. (IV.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

Balatongyörök Község Önkormányzatának képviselő-testület a 9/2016. (IV.25.) Önkormányzati rendeletének 1. melléklete szabályozza a strandfürdő belépési díjait. A kialakult veszélyhelyzet miatt a strandokra kiírt létszámkorlátozásnak való megfelelés érdekében a 2020. évben a díjak köréből kikerültek a 3 napos és a heti jegyek, illetve azok kedvezményes jegyei. A strand látogatottsága és a bérletek mellett a napi jegyek váltása a pénztárakban hosszabb idejű várakozást eredményeztek. A jelenlegi módosítással visszaállításra kerülnek a 3 napos és a heti jegyek, illetve azok kedvezményes jegyei, valamint a családi jegyek hétközbeni és hétvégi munkaszüneti napi jegyek.

A módosításokkal elsősorban jelentős kedvezmény biztosítható a hosszabb ideig a strandot igénybe vevők számára, másodsorban a sorban állás idejének hossza jelentős mértékben csökkenthető.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

3 napos kedvezményes jegy, kedvezményes heti jegy biztosítása a Balatongyörök turisztikai Egyesület által kiállított West Balaton kártyával rendelkezők részére

A 2. §-hoz

A rendelet 1. mellékletének a módosítását rögzíti.

A 3. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezés.

Az 1. melléklethez

A rendelet 1. melléklete az érvényben lévő strandbelépők árairól.