Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 20.) önkormányzati rendeletének indokolása

egyes önkormányzati rendelet deregulációs célú hatályon kívül helyezéséről

Hatályos: 2022. 05. 20
egyes önkormányzati rendelet deregulációs célú hatályon kívül helyezéséről
Általános indokolás
Az önkormányzati rendeletek felülvizsgálatát a Hivatal elvégezte. A deregulációs követelmények és igények szükségessé teszik egyes, korábban megalkotni szükséges önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezését. A dereguláció a hatékony jogi szabályozás egyik alapvető kritériuma. Rendeltetése, hogy mindenki számára egyszerűbbé tegye a jogszabályok közötti tájékozódást. Az elavult jogszabályok hatályon kívül helyezése a jogbiztonság szempontjából nagyon fontos. Balatongyörök Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a jogalkotásról szóló CXXX. törvény 10. § (2) bekezdés és 13. § (2) bekezdésben meghatározott feladatkörben eljárva alkotta meg rendeletét.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
a 2011. január 1-jét megelőzően elfogadott és még hatályban lévő rendeleteket helyezi hatályon kívül, kivéve a (2) bekezdésben felsoroltakat.
A 2. §-hoz
A 2011. január 1-jét követően elfogadott és még hatályban lévő felsorolt rendelete hatályon kívül helyezéséről rendelkezik.
A 3. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.