Nemesbük község önkormányzata képviselő testületének 2/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 09. 26- 2021. 12. 08

Nemesbük község önkormányzata képviselő testületének 2/2021 (II.15..) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Nemesbük Község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeleta katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a képviselő-testület feladat- és hatáskörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény (továbbiakban:Áht.) 23 §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja, valamint a 368/2011 (XII.31.) Kormányrendelet (továbbiakban Ávr) 24. §. (1) és (2) bekezdése alapján a Magyar Köztársaság 2021. évi költségvetéséről szóló 2020. évi XC. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Nemesbük község Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Nemesbük község Önkormányzatra, bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szerve:
a) Önállóan gazdálkodó költségvetési szerv: Nemesbük Község Önkormányzat Képviselő-testülete
b) Részben önállóan gazdálkodó költségvetési szerve:Nemesbüki Óvoda.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei- kiadásai

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2021. évi költségvetésének

  • a)[1] kiadási főösszegét 159881076 forintban,
  • b)[2] bevételi főösszegét 159881076 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2, 2/a, 2/b melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 2.600.000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3, 4. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 5. melléklet mutatja be.

(3) A társadalom és szociálpolitikai juttatásokat a 6. melléklet tartalmazza.

(4)[3] Működési célú tartalékot az Önkormányzat 41887664 Ft-ban képez.

(5) A 2021. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 7. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1)[4] Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 28983033 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 8. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2021. évben folyamatban.

7. § (1) A 2021. , 2022 . , 2023. és 2024. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 9. melléklet tartalmazza.

(2) A Nemesbüki Óvoda 2021. évi költségvetését a Képviselő-testület a 10. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 11.melléklet tartalmazza.

(4) A közvetett támogatásokat a 12. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát: 8 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám), 2 fő közfoglalkozatásban részt vevő állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 13. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2021. évben keletkezett bérmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal Nemesbüki Kirendeltsége látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)-(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és az Mötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az M7 Takarékszövetkezetnél vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2021. évre 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a 2021. évi költségvetési törvény alapján a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő évi bruttó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

(3)[5] Az Önkormányzat és a Nemesbüki Óvoda közalkalmazottai 100.000 forint összegű évi nettó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

Záró rendelkezések

18. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2021. január 1. napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

1. melléklet

Nemesbük Község Önkormányzatának címrendje

Címszám:

Címnév

1.)

Nemesbük község Önkormányzata

2.)

Nemesbüki Óvoda

2. melléklet [6]

Az önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladatok cím tervezett bevételei forrásonként

Bevételi forrás megnevezése

eredeti előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

módosított előirányzat

működési bevétel

felhalmozási bevétel

I.Működési bevételek összesen

16 147 400

16 147 400

0

20 060 097

20 060 097

0

1.Intézményi működési bevételek

1 247 400

1 247 400

1 551 301

1 551 301

2.Közhatalmi bevételek

14 900 000

14 900 000

0

18 508 796

18 508 796

0

2.2 Helyi adók

14 300 000

14 300 000

14 300 000

17 408 796

2.3 Átengedett központi adó

0

0

0

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

100 000

100 000

100 000

100 000

2.5 Talajterhelési díj

500 000

500 000

500 000

1 000 000

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési támogatása) összesen

54 983 604

54 983 604

0

55 437 504

55 437 504

0

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

11 330 231

11 330 231

11 330 231

11 330 231

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

5 123 903

5 123 903

5 123 903

5 123 903

4.Köztemető fenntartásával kapcs. feladatok tám.

711 308

711 308

711 308

711 308

5.Közutak fenntartásának támogatása

3 859 490

3 859 490

3 859 490

3 859 490

6.Polgármester tiszteletdíja

0

0

0

0

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

7 624 856

7 624 856

7 624 856

7 624 856

8.Óvodapedagógusok bér támogatása

8 264 550

8 264 550

8 264 550

8 264 550

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők támogatása

2 919 000

2 919 000

2 919 000

2 919 000

10.Óvodaműködtetési támogatás

1 266 200

1 266 200

1 266 200

1 266 200

11.Óvodapedagógusok pótlólagos összeg

1 611 000

1 611 000

1 611 000

1 611 000

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés támogatása

1 910 106

1 910 106

1 910 106

1 910 106

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

7 363 000

7 363 000

7 363 000

7 363 000

14.Szociális étkeztetés

729 960

729 960

729 960

729 960

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

16.Nyilvános könyvtár támogatása

2 270 000

2 270 000

2 270 000

2 270 000

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

18. Kiegészítő támogatás

453 900

453 900

III.Egyéb működési bevételek

270 272

270 272

0

888 264

888 264

1.Bérleti díjak

0

0

0

0

0

0

2.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

270 272

270 272

888 264

888 264

IV.Felhalmozási bevételek

19 350 380

0

19 350 380

59 350 379

0

59 350 379

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

3 716 000

0

3 716 000

3 716 000

0

3 716 000

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

3 716 000

3 716 000

3 716 000

3 716 000

2.Felhalmozási c. támogatás

15 634 380

15 634 380

15 634 380

15 634 380

3.Felhalmozási célú támogatás (MFP)

39 999 999

39 999 999

A. Költségvetési bevételek összesen:(I.+II.+III.+IV)

90 751 656

71 401 276

19 350 380

135 736 244

76 385 865

59 350 379

V.Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

33 632

33 632

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

24 025 200

15 239 547

8 785 653

24 111 200

15 870 652

8 785 653

1.működési célra

15 239 547

15 239 547

0

15 325 547

15 870 652

0

2.felhalmozási célra

8 785 653

0

8 785 653

8 785 653

0

8 785 653

B. Finanszírozási bevételek

Bevételek összesn: (A+B)

114 776 856

86 640 823

28 136 033

159 881 076

92 290 149

68 136 032

2/a. melléklet 2/[7]

NEMESBÜK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK

Megnevezés

Korm. Funkció

Módosított előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Tartósan adott kölcsönök

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

18 508 796

18 508 796

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

55 634 379

36 466 688

92 101 067

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

011130

303 901

0

24 111 200

24 415 101

Könyvtári állomány gyarapítása

082044

2 270 000

2 270 000

Óvodához hozzájárulás

018010

14 060 750

14 060 750

Óvodai intézményi étkeztetés

096015

110 000

1 910 106

0

2 020 106

Víz- és szennyvízkezelés

082092

3 716 000

3 716 000

Szociális étkeztetés

107051

1 137 400

729 960

Közfoglalkoztatás

041233

921 896

921 896

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

1 551 301

18 508 796

59 350 379

55 437 504

0

921 896

0

24 111 200

0

0

159 881 076

2/b. melléklet 2/[8]

Helyi adó bevétel

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Helyi adók

14 300 000

17 408 796

Építményadó

5 000 000

5 000 000

Telekadó

5 700 000

8 808 796

Helyi iparűzési adó

1 000 000

1 000 000

Kommunális adó

2 600 000

2 600 000

Átengedett központi adók

0

0

Gépjárműadó

0

0

Bírságok, egyéb pótlékok

600 000

1 100 000

Talajterhelési díj

500 000

1 000 000

Pótlékok

100 000

100 000

Összesen:

14 900 000

18 508 796

3. melléklet [9]

Önkormányzati feladathoz tartozó feladatok cím előirányzatai

Szakfeladat

Kiadási előirányzat

Bevételi előirányzat

Feladat

jellege

Száma

Megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladat

1

011130

Önk. Igazg. Tev.

15967844

49308070

24 025 200

24 111 200

1

013320

Köztemető

1524000

1524000

39 999 999

1

066010

Zöldterület

15679553

15979553

1

064010

Közvilágítás

5123903

5123903

1

072112

Háziorvosi alapell.

1203400

1203400

1

061030

Lakásépítési támogatás

0

0

1

106020

Energiatámogatás

2220000

2220000

1

107060

Települési támogatás

4813000

4813000

1

094260

Bursa Hungarica

280000

280000

1

101150

Gyógyszertámogatás

50000

50000

1

051030

Település hulladék

1961220

1961220

1

082092

Közművelődési int.

5035714

5335714

2 270 000

2 270 000

1

082044

Könyvtári állomány gyarapítása

320000

320000

1

052020

Szennyvíz gyűjtése

10529434

10529434

3 716 000

3 716 000

1

041233

Közfoglalkoztatás

270272

270272

270 272

921 896

1

063020

Vízellátás

1

045160

Közutak, hídak

21231023

30781023

1

900020

Adók, illeték beszedése, kiszabása

14 900 000

18 508 796

1

018010

Önkormányzatok és társ. Elszámolásai

1613994

51 647 168

52 369 365

1

091110

Óvodai nevelés

19263713

19263713

14 060 750

14 096 353

1

096015

Óvodai étkeztetés

2006180

2006180

2 020 106

2 020 106

1

107051

Szociális étkeztetés

2217600

2217600

1867360

1867361

1

066020

Város és községgazdálkodás

5080000

5080000

Összesen:

114776856

159881076

114776856

159881076

4. melléklet [10]

Várható kiadások jogcímenként

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

0

54664988

19263713

73928701

0

67 478 087

19299316

86777403

1.

Működési kiadások

0

50684988

19263713

69948701

0

61357762

19299316

80657078

1.

Személyi juttatások

12 187 890

14 253 648

26441538

12 227 890

14 133 648

26361538

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 747 035

2 205 065

3952100

1 747 035

2 205 065

3952100

3.

Dologi kiadások

27 223 843

2 805 000

30028843

37 695 843

2 960 603

40656446

4.

Egyéb folyó kiadások

2 163 220

0

2163220

2 323 994

0

2323994

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 363 000

0

7363000

7 363 000

0

7363000

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

3 170 000

0

3170000

3 417 000

0

3417000

3.

Működési célú pénzeszközátadások

810 000

0

810000

2 703 325

0

2703325

Felhalmozási kiadások

0

28136033

0

28136033

0

28983033

0

28983033

1.

Beruházás, felújítás

28 136 033

0

28136033

28 983 033

0

28983033

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

0

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

0

0

0

0

Kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

0

0

Tartalék előirányzatok

0

10 512 778

0

10512778

0

41 887 664

0

41887664

1.

Általános tartalék

1 500 000

0

1500000

1 500 000

0

1500000

2.

Céltartalék

0

9 012 778

0

0

0

40 387 664

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

9 012 778

0

9012778

40 387 664

0

40387664

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

0

0

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

0

93313799

19263713

112577512

0

138 348 784

19299316

157648100

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

0

0

0

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

2.

Hitelek törlesztése és megelőlegezés

2 199 344

0

2199344

2 232 976

0

2232976

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

0

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

0

0

3

Megelőlegezés

2 199 344

0

2199344

0

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

2 199 344

0

2199344

0

2 232 976

0

2232976

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

95 513 143

19263713

114776856

0

140 581 760

19299316

159881076

1.

Működési célú kiadások

0

67377110

19 263 713

86640823

0

111 598 727

19299316

130898043

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

30335377

0

30335377

0

28 983 033

0

28983033

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

97712487

19263713

116976200

0

140581760

19299316

159881076

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Önkorm.

Önkorm.

Mind-összesen

Önkorm.

Önkorm.

Mind-összesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

0

54664988

54 664 988

0

67 478 087

67 478 087

1.

Működési kiadások

0

50684988

50 684 988

0

61357762

61 357 762

1.

Személyi juttatások

12 187 890

12 187 890

12 227 890

12 227 890

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 747 035

1 747 035

1 747 035

1 747 035

3.

Dologi kiadások

27 223 843

27 223 843

37 695 843

37 695 843

4.

Egyéb folyó kiadások

2 163 220

2 163 220

2 323 994

2 323 994

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 363 000

7 363 000

7 363 000

7 363 000

2.

Működési célú ÁHT-n belül

3 170 000

3 170 000

3 417 000

3 417 000

3.

Működési célú ÁHT-n kívül

810 000

810 000

2 703 325

2 703 325

Felhalmozási kiadások

0

28136033

28 136 033

0

28983033

28 983 033

1.

Beruházás, felújítás

28 136 033

28 136 033

28 983 033

28 983 033

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

0

0

Kölcsönök

0

0

0

0

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

0

0

Tartalék előirányzatok

0

10 512 778

10 512 778

0

41 887 664

41 887 664

1.

Általános tartalék

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

2.

Céltartalék

0

9 012 778

9 012 778

0

40 387 664

40 387 664

1.

Működési célú céltartalékok

9 012 778

9 012 778

40 387 664

40 387 664

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

0

93313799

93 313 799

0

138 348 784

138 348 784

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

0

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

0

0

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

2.

Hitelek törlesztése és megelőlegezés

0

2199344

2 199 344

0

2 232 976

2 232 976

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

0

0

3

Megelőlegezés

2 199 344

2 199 344

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

2 199 344

2 199 344

0

2 232 976

2 232 976

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

95513143

95 513 143

0

140 581 760

140 581 760

1.

Működési célú kiadások

0

67377110

67 377 110

0

111 598 727

111 598 727

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

30 335 377

30 335 377

0

28 983 033

28 983 033

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

97 712 487

97 712 487

0

140581760

140 581 760

Óvoda

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Óvoda

Mindösszesen

Óvoda

Mindösszesen

Kötelező feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

1.

Működési kiadások

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

1.

Személyi juttatások

14 253 648

14 253 648

14 133 648

14 133 648

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

2 205 065

2 205 065

2 205 065

2 205 065

3.

Dologi kiadások

2 805 000

2 805 000

2 960 603

2 960 603

4.

Egyéb folyó kiadások

0

0

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

0

0

3.

Működési célú pénzeszközátadások

0

0

Felhalmozási kiadások

0

0

0

0

1.

Beruházás, felújítás

0

0

0

0

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

0

0

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

0

0

Kölcsönök

0

0

0

0

1.

Működési célú kölcsönök

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

0

0

0

1.

Kölcsön nyújtása

0

0

2.

Kölcsön törlesztése

0

0

Tartalék előirányzatok

0

0

0

0

1.

Általános tartalék

0

0

2.

Céltartalék

0

0

0

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

0

Költségvetési kiadások összesen:

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

0

0

0

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

0

0

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

0

0

2.

Hitelek törlesztése és kötvénybeváltás kiadásai

0

0

0

0

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

0

0

3.

Előző évei rövid lej. kötvénykib. visszafiz., rend.

0

0

Finanszírozási kiadások összesen

0

0

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

0

0

1.

Működési célú kiadások

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

2.

Felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN

19 263 713

19 263 713

19 299 316

19 299 316

5. melléklet [11]

Az önkormányzat működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Intézményi működési bevételek

1 247 400

1 551 301

Személyi juttatások

26441538

26361538

Közhatalmi bevételek

14 900 000

18 508 796

Munkaadói járulékok

3952100

3952100

Kapott támogtások

54 983 604

55 437 504

Dologi kiadások

30028843

40656446

Központosított előirányzat

0

Ellátottak pénzbeli juttatása

7363000

7363000

Támogatásértékű bevételek, pe. átvételek

270272

888 264

Támogatásértékű kiadások

3170000

3417000

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

15 239 547

15 325 547

Működési célú pe. átadások

810000

2 703 325

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

33632

Elszámolás alapján visszafiz.

2163220

2323994

Megelőlegezés

2199344

2232976

tartalék

10512778

41887664

Működési bevétel összesen:

86640823

91 745 044

Működési költségvetés összesen:

86640823

130898043

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

19 350 380

59 350 379

Beruházás, felújítás

28136033

28983033

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

0

0

Kölcsönök

0

Támogatásértésű felhalmozási bevételek

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

8 785 653

8 785 653

Felhalmozási bevétel összesen:

28136033

68136032

Felhalmozási költségvetés összesen:

28136033

28983033

Összesen

114776856

159881076

Összesen

114776856

159881076

6. melléklet

Társadalom és szociálpolitikai juttatások előirányzata

COFOG

Száma

Megnevezése

Eredeti előirányzat

107060

Energiatámogatás

2 220 000

094260

Bursa Hungarica

280 000

107060

Települési támogatás

4 813 000

107060

Gyógyszertámogatás

50 000

Társadalmi és szociálpolitikai juttatások összesen:

7 363 000

7. melléklet [12]

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

129275

1551301

Közhatalmi bevételek

0

0

9254398

0

0

0

0

0

9254398

0

0

0

18 508 796

Kapott támogatás

4581967

4581967

4581967

4581967

4581967

5035867

4581967

4581967

4581967

4581967

4581967

4581967

55437504

felhalmozási bevétel

0

0

19350380

0

0

0

0

39999999

0

0

0

0

59350379

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

87848

87849

103037

122450

137382

137382

137382

74934

0

0

0

0

888264

Pénzmaradvány

24111200

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

24111200

Közfoglalkoztatás megelőlegezése

0

0

33632

0

0

0

0

0

0

0

0

0

33632

Bevételek összesen

28910290

4799091

33452689

4833692

4848624

5302524

4848624

44786175

13965640

4711242

4711242

4711242

159881076

KIADÁSOK

Személyi juttatások

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

2196795

26361538

Munkaadókat terhelő járulékok

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329342

329338

3952100

Dologi kiadások

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

3388037

40656446

Ellátottak pénzbeni juttatásai

613583

613583

613583

613583

613583

613583

613583

613583

613583

613583

613583

580587

7363000

Támogatásértékű kiadás

3417000

3417000

PE átadás

2703325

2703325

Beruházás, felújítás

28983033

28983033

Maradvány

41428559

41428559

Egyéb kiadás

2232976

2232976

Elszámolás alapján visszafiz.

2323994

2323994

Kiadások összesen:

50189292

6527757

12648082

37834784

6527757

6527757

6527757

6527757

6527757

6527757

6527757

6494757

159421971

Óvoda finanszírozási ütemterv

Sorszám

Hónap

Nemesbüki Óvoda

1.

Január

1605309

2.

Február

1605309

3.

Március

1605309

4.

Április

1605309

5.

Május

1605309

6.

Június

1605309

7.

Július

1605309

8.

Augusztus

1605309

9.

Szeptember

1605309

10.

Október

1605309

11.

November

1605309

12.

December

1605314

Összesen:

19263713

8. melléklet [13]

Felhalmozási kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat előirányzat

Önkormányzat

Önkormányzat

Felújítás

Vis maior beruházás

13678373

13678373

Szennyvízközmű felújítás (ZALAVÍZ)

3716000

3716000

hivatal internetszerelés

200000

200000

Áfa

3747160

3747160

Felújítási kiadások összesen

21341533

21341533

Beruházás

2

Játszóterek építése

4000000

4847000

2 db lemeztároló beszerzés

350000

350000

Urnafal építés

1000000

1000000

Áfa

1444500

1444500

Beruházási kiadások összesen

6794500

7641500

Felhalmozási kiadások összesen

28136033

28983033

9. melléklet

Gördülő tervezés

Bevételek

Sorszám

Megnevezés

2021

2022

2023

2024

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

1 247 400

1 247 400

1250000

1250000

9000000

9000000

9000000

9000000

2.

Közhatalmi bevételek

14 900 000

14 900 000

16500000

16500000

16500000

16500000

16500000

16500000

3.

Önkormányzat működési támogatása

54 983 604

54 983 604

55000000

55000000

65000000

65000000

65000000

65000000

4.

Támogatásértékű bevételek

270 272

4 413 671

6200000

6200000

6300000

6300000

6400000

6400000

5.

Felhalmozási bevétel

19350380

1594646

0

8713568

7.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

24 025 200

15 239 547

2163220

2163220

2100000

2100000

2827661

2827661

8.

Költségvetési bevételek összesen:

114776856

90784222

82707866

81113220

98900000

98900000

108441229

99727661

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

15.

Finanszírozási célú bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

114776856

90784222

82707866

81113220

98900000

98900000

108441229

99727661

Kiadások

Sorszám

Megnevezés

2021

2022

2023

2024

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

26441538

26441538

27763614,9

27763614,9

29151795,65

29151795,65

30609385,43

30609385,43

2.

Munkaadókat terhelő járulék

3952100

3952100

4149705

4149705

4357190,25

4357190,25

4575049,763

4575049,763

3.

Dologi kiadások

30028843

30028843

31000000

31000000

32550000

32550000

34177500

34177500

4.

Szociális juttatások

7 363 000

7363000

7731150

7731150

8117707,5

8117707,5

8523592,875

8523592,875

5.

Támogatásértékű kiadás

3 170 000

3170000

3 170 000

3 170 000

3 170 000

3 170 000

3 170 000

3 170 000

6.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

810 000

810000

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

7.

egyéb kiadás

2163220

2163220

2100000

2100000

2827661

2827661

980470

980470

8.

Költségvetési kiadások összesen:

73928701

73928701

76724469,9

76724469,9

80984354,4

80984354,4

82845998,06

82845998,06

9.

Beruházás, felújítás

28136033

0

1594646

0

8165492

0

0

0

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. Értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Tartalék

10512778

10512778

17.

Egyéb

2199344

2199344

18.

Finanszírozási célú kiadások

40848155

12712122

1594646

0

8165492

0

0

0

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

114776856

86640823

78319115,9

76724469,9

89149846,4

80984354,4

82845998,06

82845998,06

21.

Költségvetési többlet:

0

4388750

9750154

25595231

10. melléklet [14]

Nemesbüki Óvoda várható kiadásai és bevételei kiemelt előirányzatonként

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

35 603

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

35 603

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

545 105

545 105

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

545 105

545 105

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

18 718 608

18 718 608

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

19 263 713

19 299 316

11. melléklet

Több éves kihatással járó feladatok

Megnevezése

2021. év

2022 . Év

2023.év

2024.év

2025.év

Összesen

Vagyonbiztosítás

180

185

190

195

200

950

Települési hulladék 50% egyedülállók

550

560

560

570

570

2810

Háziorvosi ügyeleti díj

656

656

666

666

676

3320

Több éves feladatok összesen

1386

1401

1416

1431

1446

7080

12. melléklet

KIMUTATÁS A KÖZVETETT TÁMOGATÁSOKRÓL

Szociális étkezés térítési díjból biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

Bevétel kedvezmény nélkül

Adott kedvezmény

Bevétel

Szociális étkezés díj kedvezmény

1469160

221760

1247400

Adókedvezmények

1469160

221760

1247400

13. melléklet

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Nemesbük Község Önkormányzata

5,00

1,00

4,00

Nemesbüki Óvoda

3,00

3,00

Közfoglalkoztatottak

2,00

2,00

Költségvetési szervek összesen:

10,00

1,00

7,00

2,00


[1] A 3. § a) pontja a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 3. § b) pontja a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[3] Az 5. § (4) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.
[4] A 6. § (1) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.
[5] A 17. § (3) bekezdését a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.
[6] A 2. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.
[7] A 2/a. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.
[8] A 2/b. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.
[9] A 3. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.
[10] A 4. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.
[11] Az 5. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.
[12] A 7. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.
[13] A 8. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.
[14] A 10. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 24.) önkormányzati rendelete 5. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.