Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 09- 2024. 04. 26

Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről1

2024.03.09.

Nemesbük község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 23. §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja , Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Nemesbük község Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Nemesbük község Önkormányzatra, bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei:

a) Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testülete

b) Nemesbüki Óvoda.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei-kiadásai

3. §2 A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2023. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 154777178 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2023. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2. melléklet, 3. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet tartalmazza.

(2)3 Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 2.688.571 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3. melléklet és 4. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 5. melléklet mutatja be.

(3) A társadalom és szociálpolitikai juttatásokat a 6. melléklet tartalmazza.

(4)4 Működési célú tartalékot az Önkormányzat 30187049 Ft-ban képez.

(5) A 2022. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 7. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv és a 14. mellékletben levő finanszírozási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1)5 Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 16058000 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 8. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2023. évben folyamatban.

7. § (1) A 2023. , 2024 . , 2025. és 2026. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 9. melléklet tartalmazza.

(2) A Nemesbüki Óvoda 2023. évi költségvetését a Képviselő-testület a 10. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(2) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 11. melléklet tartalmazza.

(3) A közvetett támogatásokat a 12. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 8 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám), ebből 1 fő közfoglalkoztatásban részt vevő állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 13. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2023. évben keletkezett bérmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal Nemesbüki Kirendeltsége látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)–(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 1.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és az Mötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. §6 Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat az MBH Banknál vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2023. évre 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő évi bruttó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

(3) Az Önkormányzatnál és a Nemesbüki Óvodánál foglalkoztatott közalkalmazottak 2023. évben nettó 150.000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

18. § A rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

19. § Ez a rendelet 2023. február 18-án lép hatályba.

1. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Nemesbük Község Önkormányzatának címrendje

Címszám:

Címnév

1.)

Nemesbük község Önkormányzata

2.)

Nemesbüki Óvoda

2. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez7

Bevételek forrásonként

Bevételi forrás megnevezése

Eredeti előirányzat

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

Módosított előirányzat

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

I.Működési bevételek összesen

28 384 000

28 384 000

56 954 715

56 954 715

1.Intézményi működési bevételek

5 984 000

5 984 000

9 471 191

9 471 191

2.Közhatalmi bevételek

22 400 000

22 400 000

47 483 524

47 483 524

2.2 Helyi adók

22 000 000

22 000 000

46 294 065

46 294 065

2.3 Átengedett központi adó

0

0

0

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

100 000

100 000

788 394

788 394

2.5 Talajterhelési díj

300 000

300 000

401 065

401 065

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési támogatása) összesen

62 641 346

62 641 346

70 315 374

70 315 374

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

11 259 677

11 259 677

11 259 677

11 259 677

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

5 617 721

5 617 721

4 547 721

4 547 721

4.Köztemető fenntartásával kapcs. feladatok tám.

843 998

843 998

843 998

843 998

5.Közutak fenntartásának támogatása

4 012 218

4 012 218

4 012 218

4 012 218

6.Kiegészítő támogatások (Polgármester tiszteletdíja)

3 027 827

3 027 827

3 027 827

3 027 827

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

8 078 648

8 078 648

8 078 648

8 078 648

8.Óvodapedagógusok bér támogatása

7 368 060

7 368 060

8 690 528

8 690 528

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők támogatása

3 878 000

3 878 000

4 421 000

4 421 000

10.Óvodaműködtetési támogatás

3 711 000

3 711 000

3 458 900

3 458 900

11.Óvodapedagógusok minősítés

1 743 970

1 743 970

1 990 742

1 990 742

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés támogatása

1 835 787

1 835 787

1 869 910

1 869 910

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

7 448 000

7 448 000

7 448 000

7 448 000

14.Szociális étkeztetés

1 107 150

1 107 150

1 194 150

1 194 150

15.Elszámolásból származó bevételek

50 745

50 745

16.Nyilvános könyvtár támogatása, kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

2 709 290

2 709 290

2 857 290

2 857 290

17.Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások (tűzifa)

0

0

6 564 020

6 564 020

III.Egyéb működési bevételek

159 750

159 750

1 728 261

1 728 261

1.Bérleti díjak

0

0

0

0

2.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

159 750

159 750

1 420 710

1 420 710

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

307 551

307 551

IV.Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

0

0

0

0

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

0

0

2.Felhalmozási célú támogatások ÁHT belülről

0

0

0

0

3.Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n kívülről

A. Költségvetési bevételek összesen:(I.+II.+III.+IV)

91 185 096

91 185 096

128 998 350

128 998 350

ÁHT-on belüli megelőlegezés

0

0

1 943 081

1 943 081

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

19 637 069

19 637 069

23 835 747

23 835 747

1.működési célra

19 637 069

19 637 069

23 835 747

23 835 747

2.felhalmozási célra

0

0

0

B. Finanszírozási bevételek

19 637 069

19 637 069

25 778 828

25 778 828

Bevételek összesn: (A+B)

110 822 165

110 822 165

154 777 178

154 777 178

3. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez8

Bevételek és kiadások kormányzati funkciónként

Szakfeladat

Kiadási előirányzat

Bevételi előirányzat

Feladat

jellege

Száma

Megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladat

1

011130

Önk. Igazg. Tev.

13 611 933

45 309 271

1

013320

Köztemető

3 384 550

3 384 550

1

066010

Zöldterület

12 479 073

12 829 073

1

064010

Közvilágítás

6 688 000

5 048 000

1

072111

Háziorvosi alapell.

597 000

597 000

1

072112

Háziorvosi ügyelet.

1 088 640

1 088 640

1

072312

Fogorvosi ügyelet.

80 000

80 000

1

107060

Energiatámogatás

1 200 000

1 200 000

1

107060

Települési támogatás

6 198 000

6 198 000

2

107060

Tűzifa támogatás

-

2 613 520

1

101150

Gyógyszertámogatás

50 000

50 000

1

051030

Település hulladék

1 905 000

1 905 000

1

082092

Közművelődési int.

8 658 702

9 138 702

1

082042

Könyvtári állomány gyarapítása

407 000

407 000

1

052020

Szennyvíz gyűjtése

-

-

1

041233

Közfoglalkoztatás

226 000

745 720

159 750

1 420 710

1

063020

Vízellátás

3 716 000

3 716 000

3 716 000

5 801 750

1

045160

Közutak, hídak

4 736 252

4 736 252

1

900020

Adók, illeték beszedése, kiszabása

-

-

22 400 000

47 483 524

1

018030

Támogatási célú finansz.

5 513 531

8 198 384

19 637 069

24 189 573

1

091110

Óvodai nevelés

18 258 680

18 668 680

1

091140

Óvodai nevelés

3 911 750

3 975 832

-

62 522

1

096015

Óvodai étkeztetés

2 715 768

2 815 768

1

107051

Szociális étkeztetés

4 834 204

5 734 204

2 268 000

2 352 373

1

066020

Város és községgazdálkodás

7 874 000

13 649 500

1 562 097

2

018010

Önkormányzatok müködési támogatása

2 688 082

2 688 082

62 641 346

71 904 629

Összesen:

110 822 165

154 777 178

110 822 165

154 777 178

4. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez9

Kiadások jogcímenként

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

0

67 287 288

22 043 430

89 330 718

0

83 274 499

22 643 064

105 917 563

1.

Működési kiadások

0

61 233 757

22 043 430

83 277 187

0

69 594 321

22 643 064

92 237 385

1.

Személyi juttatások

11 673 564

16 098 389

27 771 953

14 298 888

16 538 389

30 837 277

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 630 489

2 160 291

3 790 780

1 692 209

2 230 291

3 922 500

3.

Dologi kiadások

40 481 704

3 784 750

44 266 454

46 155 224

3 874 384

50 029 608

4.

Egyéb folyó kiadások

-

-

-

-

-

-

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 448 000

-

7 448 000

7 448 000

-

7 448 000

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

5 713 531

-

5 713 531

8 269 678

-

8 269 678

3.

Működési célú pénzeszközátadások

340 000

-

340 000

5 410 500

-

5 410 500

Felhalmozási kiadások

0

15 906 000

127 000

16 033 000

0

15 931 000

127 000

16 058 000

1.

Beruházás, felújítás

15 906 000

127 000

16 033 000

15 931 000

127 000

16 058 000

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

-

-

-

-

-

-

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

-

-

-

-

-

-

Kölcsönök

0

-

-

-

0

-

-

-

1.

Működési célú kölcsönök

0

-

-

-

0

-

-

-

1.

Kölcsön nyújtása

-

-

-

-

-

-

2.

Kölcsön törlesztése

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

-

-

-

0

-

-

-

1.

Kölcsön nyújtása

-

-

-

-

-

-

2.

Kölcsön törlesztése

-

-

-

-

-

-

Tartalék előirányzatok

0

2 970 365

-

2 970 365

0

30 187 049

-

30 187 049

1.

Általános tartalék

2 970 365

-

2 970 365

30 187 049

-

30 187 049

2.

Céltartalék

0

-

-

-

0

-

-

-

1.

Működési célú céltartalékok

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

-

-

-

-

-

-

Költségvetési kiadások összesen:

0

86 163 653

22 170 430

108 334 083

0

129 392 548

22 770 064

152 162 612

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

-

-

-

0

-

-

-

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

-

-

-

-

-

-

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

-

-

-

-

-

-

2.

Hitelek törlesztése és megelőlegezés

2 488 082

-

2 488 082

2 614 566

-

2 614 566

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

-

-

-

-

-

-

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

-

-

-

-

-

-

3

Megelőlegezés

2 488 082

-

2 488 082

2 614 566

-

2 614 566

Finanszírozási kiadások összesen

0

2 488 082

-

2 488 082

0

2 614 566

-

2 614 566

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

88 651 735

22 170 430

110 822 165

0

132 007 114

22 770 064

154 777 178

0

1.

Működési célú kiadások

-

72 745 735

22 043 430

94 789 165

-

116 076 114

22 643 064

138 719 178

2.

Felhalmozási célú kiadások

-

15 906 000

127 000

16 033 000

-

15 931 000

127 000

16 058 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN

-

88 651 735

22 170 430

110 822 165

-

132 007 114

22 770 064

154 777 178

5. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez10

Az önkormányzat működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Intézményi működési bevételek

5 984 000

9 471 191

Személyi juttatások

27 771 953

30 837 277

Közhatalmi bevételek

22 400 000

47 483 524

Munkaadói járulékok

3 790 780

3 922 500

Kapott támogtások

62 641 346

70 315 374

Dologi kiadások

44 266 454

50 029 608

Központosított előirányzat

-

-

Ellátottak pénzbeli juttatása

7 448 000

7 448 000

Támogatásértékű bevételek, pe. átvételek

159 750

1 728 261

Támogatásértékű kiadások

5 713 531

8 269 678

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

19 637 069

23 835 747

Működési célú pe. átadások

340 000

5 410 500

Megelőlegezés

-

1 943 081

Egyéb kiadás ( megelőlegezés)

-

Megelőlegezés

2 488 082

2 614 566

Tartalék

2 970 365

30 187 049

Működési bevétel összesen:

110 822 165

154 777 178

Működési költségvetés összesen:

94 789 165

138 719 178

Felhalmozási célú támogatások ÁHT belülről

-

-

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

-

-

Beruházás, felújítás

16 033 000

16 058 000

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

-

-

Kölcsönök

-

-

Támogatásértésű felhalmozási bevételek

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

-

-

Felhalmozási bevétel összesen:

-

-

Felhalmozási költségvetés összesen:

16 033 000

16 058 000

Összesen

110 822 165

154 777 178

Összesen

110 822 165

154 777 178

-

6. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak juttatásai

COFOG

Száma

Megnevezése

Eredeti előirányzat

107060

Energiatámogatás

1 200 000

018030

Bursa Hungarica

100 000

107060

Települési támogatás

4 578 000

107060

Gyógyszertámogatás

50 000

107060

Iskolakezdési támogatás

1 620 000

Társadalmi és szociálpolitikai juttatások összesen:

7 548 000

7. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez11

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

498 667

498 667

498 667

498 667

498 667

498 667

549 453

498 667

3 448 432

498 667

985 307

498 663

9 471 191

Közhatalmi bevételek

1 866 667

1 866 667

1 866 667

1 866 667

1 866 667

1 866 667

1 866 667

1 866 667

21 606 667

7 210 191

1 866 667

1 866 663

47 483 524

Kapott támogatás

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

5 959 539

6 349 703

4 370 281

70 315 374

felhalmozási bevétel

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

79 875

79 875

79 875

79 875

79 875

79 875

79 875

79 875

40 470

494 160

-

247 080

1 420 710

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

-

-

-

243 051

-

64 500

307 551

Pénzmaradvány

23 835 747

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

23 835 747

Megelőlegezés

-

-

-

-

-

-

-

72 544

-

53 940

-

1 816 597

1 943 081

Bevételek összesen

32 240 495

8 404 748

8 404 748

8 404 748

8 404 748

8 404 748

8 455 534

8 477 292

31 055 108

14 459 548

9 201 677

8 863 784

154 777 178

KIADÁSOK

Személyi juttatások

2 314 329

2 314 329

2 314 329

2 314 329

2 314 329

2 314 329

3 235 329

2 314 329

2 314 329

3 314 329

3 314 329

2 458 658

30 837 277

Munkaadókat terhelő járulékok

315 898

315 898

315 898

315 898

315 898

315 898

347 618

315 898

315 898

315 898

315 898

415 902

3 922 500

Dologi kiadások

3 741 217

4 688 871

3 688 871

3 688 871

3 688 871

4 688 871

3 688 871

3 688 871

3 688 871

3 688 871

3 838 871

7 249 681

50 029 608

Ellátottak pénzbeni juttatásai

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 667

620 663

7 448 000

Támogatásértékű kiadás

476 128

476 128

666 799

476 128

476 128

476 128

476 128

476 128

476 128

476 128

2 841 604

476 123

8 269 678

PE átadás

-

-

340 000

-

-

-

5 070 500

-

-

-

-

-

5 410 500

Beruházás, felújítás

-

-

-

-

-

-

5 000 000

3 000 000

-

-

25 000

8 033 000

16 058 000

Tartalék

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

13 703 275

200 000

200 000

14 483 774

30 187 049

Megelőlegezés

2 488 082

-

-

-

-

-

-

72 544

-

53 940

-

-

2 614 566

Kiadások összesen:

10 156 321

8 615 893

8 146 564

7 615 893

7 615 893

8 615 893

18 639 113

10 688 437

21 119 168

8 669 833

11 156 369

33 737 801

154 777 178

8. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez12

Felhalmozási kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Önkormányzat

Önkormányzat

Felújítás

1

Fényesi út felújítás-tervezési díj

1 000 000

1 000 000

Szennyvízközmű felújítás (DRV)

2 925 984

2 925 984

Sportöltöző felújítás

6 000 000

5 050 000

Áfa

2 680 016

2 437 016

Felújítási kiadások összesen

12 606 000

11 413 000

Beruházás

2

Átemelő szivattyú csere

-

2 121 041

Egyéb gépek igazgatás, zöldterület

420 000

539 900

Könyvbeszerzés

216 000

216 000

Számítástechnikai eszköz

-

220 340

Urnafal építés

2 000 000

513 719

Áfa

664 000

907 000

Óvoda eszközbeszerzés

100 000

100 000

Óvoda eszközbeszerzés ÁFA

27 000

27 000

Beruházási kiadások összesen

3 427 000

4 645 000

Felhalmozási kiadások összesen

16 033 000

16 058 000

9. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez13

Gördülő tervezés

Bevételek

Sorszám

Megnevezés

2023

2024

2025

2026

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

9 471 191

9 471 191

1 250 000

1 250 000

9 000 000

9 000 000

9 000 000

9 000 000

2.

Közhatalmi bevételek

47 483 524

47 483 524

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

3.

Önkormányzat működési támogatása

70 315 374

70 315 374

55 000 000

55 000 000

65 000 000

65 000 000

65 000 000

65 000 000

4.

Támogatásértékű bevételek

1 728 261

1 728 261

6 200 000

6 200 000

6 300 000

6 300 000

6 400 000

6 400 000

5.

Felhalmozási bevétel

-

-

1 594 646

-

-

-

8 713 568

-

7.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

23 835 747

23 835 747

2 400 398

2 400 398

2 100 000

2 100 000

2 827 661

2 827 661

8.

Költségvetési bevételek összesen:

152 834 097

152 834 097

82 945 044

81 350 398

98 900 000

98 900 000

108 441 229

99 727 661

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

1 943 081

1 943 081

15.

Finanszírozási célú bevételek

1 943 081

1 943 081

-

-

-

-

-

-

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

154 777 178

154 777 178

82 945 044

81 350 398

98 900 000

98 900 000

108 441 229

99 727 661

Kiadások

Sorszám

Megnevezés

2023

2024

2025

2026

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

30 837 277

30 837 277

32 595 058

32 595 058

34 224 810

34 224 810

35 936 051

35 936 051

2.

Munkaadókat terhelő járulék

3 922 500

3 922 500

4 205 736

4 205 736

4 416 023

4 416 023

4 636 824

4 636 824

3.

Dologi kiadások

50 029 608

50 029 608

29 979 666

29 979 666

31 478 649

31 478 649

33 052 582

33 052 582

4.

Szociális juttatások

7 448 000

7 448 000

8 544 900

8 544 900

8 972 145

8 972 145

9 420 752

9 420 752

5.

Támogatásértékű kiadás

8 269 678

8 269 678

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

6.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

5 410 500

5 410 500

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

7.

egyéb kiadás

-

-

2 100 000

2 100 000

2 827 661

2 827 661

980 470

980 470

8.

Költségvetési kiadások összesen:

105 917 563

105 917 563

82 945 044

82 945 044

87 438 973

87 438 973

89 546 363

89 546 363

9.

Beruházás, felújítás

16 058 000

-

-

8 165 492

-

127 000

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. Értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Tartalék

30 187 049

30 187 049

3 295 535

18 894 866

-

17.

Egyéb

-

-

18.

Finanszírozási célú kiadások

2 614 566

2 614 566

-

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

154 777 178

138 719 178

82 945 044

82 945 044

98 900 000

87 438 973

108 441 229

89 673 363

21.

Költségvetési többlet:

-

0

0

- 0

1.14

2.15

10. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez16

Nemesbüki Óvoda kiadásai és bevételei kiemelt előirányzatonként

Nemesbüki Óvoda

Feladat megnevezése

Nemesbüki Óvoda kiadásai és bevételei kiemelt előirányzatonként

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

1

2

3

4

5

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

0

62 522

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

0

7

1.9.

Egyéb működési bevételek

0

62 515

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

0

0

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

74 766

127 112

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

74 766

127 112

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

22 095 664

22 580 430

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

22 170 430

22 770 064

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

22 043 430

22 643 064

1.1.

Személyi juttatások

16 098 389

16 538 389

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 160 291

2 230 291

1.3.

Dologi kiadások

3 784 750

3 874 384

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

127 000

127 000

2.1.

Intézményi beruházási kiadások

127 000

127 000

2.2.

Felújítások

2.5.

EU-s társfinanszírozott programok, projektek kiadásai

2.7.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

3.

III. Kölcsön

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

22 170 430

22 770 064

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

3

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

11. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó feladatok

Megnevezése

2023.év

2024.év

2025.év

2026.év

2027.év

Összesen

Vagyonbiztosítás

180

185

190

195

200

950

Települési hulladék 50% egyedülállók

550

560

560

570

570

2 810

Háziorvosi ügyeleti díj

656

700

700

740

740

3 536

Több éves feladatok összesen

1 386

1 445

1 450

1 505

1 510

7 296

12. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS A KÖZVETETT TÁMOGATÁSOKRÓL

Szociális étkezés térítési díjból biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

Bevétel kedvezmény nélkül

Adott kedvezmény

Bevétel

Szociális étkezés díj kedvezmény

4 834 204

2 566 204

2 268 000

Adott kedvezmények

4 834 204

2 566 204

2 268 000

13. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Nemesbük Község Önkormányzata

4,00

1,00

3,00

Nemesbüki Óvoda

3,00

3,00

Közfoglalkoztatottak

1,00

1,00

Költségvetési szervek összesen:

8,00

1,00

6,00

1,00

14. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez17

Óvoda finanszírozási ütemterv

Sorszám

Hónap

Nemesbüki Óvoda

1.

Január

1 862 360

2.

Február

1 862 360

3.

Március

1 862 360

4.

Április

1 862 360

5.

Május

1 862 361

6.

Június

1 862 361

7.

Július

1 862 361

8.

Augusztus

1 862 361

9.

Szeptember

1 862 361

10.

Október

1 862 361

11.

November

1 862 361

12.

December

2 284 097

Összesen:

22 770 064

15. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez18

Bevételek kormányzati funkciónként

Megnevezés

Korm. Funkció

Eredeti előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Megelőlegezés

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

22 400 000

22 400 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

0

40 288 089

40 288 089

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

018030

0

0

19 637 069

19 637 069

Művelődési tevékenység, Könyvtári állomány gyarapítása

082091/082042/018010

2 709 290

2 709 290

Óvodához hozzájárulás

018010

16 701 030

16 701 030

Óvodai intézményi étkeztetés

018010

0

1 835 787

0

1 835 787

Óvodai intézményi bevételek

091140

0

Víz- és szennyvízkezelés

052020

3 716 000

0

0

3 716 000

Szociális étkeztetés

107051

2 268 000

1 107 150

3 375 150

Közfoglalkoztatás

041233

159 750

0

159 750

Város és községgazdálkodás

062020

0

Településfejlesztési projektek

062020

0

0

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

5 984 000

22 400 000

0

62 641 346

159 750

0

0

19 637 069

0

0

110 822 165

Megnevezés

Korm. Funkció

Módosított előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Megelőlegezés

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

47 483 524

47 483 524

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

0

45 832 854

1 943 081

47 775 935

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

018030

0

0

23 835 747

23 835 747

Művelődési tevékenység, Könyvtári állomány gyarapítása

082091/082042/018010

2 857 290

2 857 290

Óvodához hozzájárulás

018010

18 561 170

18 561 170

Óvodai intézményi étkeztetés

018010

0

1 869 910

0

1 869 910

Óvodai intézményi bevételek

091140

62 522

62 522

Víz- és szennyvízkezelés

052020

5 801 750

0

0

5 801 750

Szociális étkeztetés

107051

2 352 373

1 194 150

3 546 523

Közfoglalkoztatás

041233

1 420 710

0

1 420 710

Város és községgazdálkodás

066020

1 254 546

307 551

1 562 097

Településfejlesztési projektek

062020

0

0

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

9 471 191

47 483 524

0

70 315 374

1 420 710

307 551

1 943 081

23 835 747

0

0

154 777 178

16. melléklet az 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelethez19

Helyi adó bevétel

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Helyi adók

22 000 000

46 294 065

Építményadó

8 000 000

7 820 419

Telekadó

9 500 000

16 969 078

Helyi iparűzési adó

2 000 000

18 815 997

Kommunális adó

2 500 000

2 688 571

Átengedett központi adók

0

0

Gépjárműadó

0

0

Bírságok, egyéb pótlékok

400 000

1 189 459

Talajterhelési díj

300 000

401 065

Pótlékok

100 000

788 394

Összesen:

22 400 000

47 483 524

1

Az önkormányzati rendeletet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 9. §-a hatályon kívül helyezte 2024. április 27. napjával.

2

A 3. § a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (2) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 5. § (4) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (4) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (4) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 6. § (1) bekezdése a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 15. § a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

A 2. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 7. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 8. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 9. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet 1. pontját a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

15

A 9. melléklet 2. pontját a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

16

A 10. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 14. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 15. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 16. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.