Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 20

Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

Nemesbük község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.02.20.

Nemesbük község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 23. §-ának (2) bekezdése a.) b.) pontja , Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény alapján , az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdése f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Nemesbük község Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Nemesbük község Önkormányzatra, bizottságaira, költségvetési szerveire.

2. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei:

a) Nemesbük Község Önkormányzata Képviselő-testülete

b) Nemesbüki Óvoda.

(2) Az Önkormányzat címrendjét teljeskörűen az 1. melléklet tartalmazza. Az önálló és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek külön-külön címet alkotnak.

Az önkormányzat bevételei-kiadásai

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat – beleértve intézményeit– 2024. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 126388714 forintban állapítja meg.

A költségvetési bevételek

4. § (1) Az Önkormányzat 2024. évi költségvetési bevételeinek forrásonkénti részletezését a 2. melléklet, 3. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a magánszemélyek kommunális adójából származó 2.000.000 Ft bevételt működési bevételként tervezi és használja fel.

A költségvetési kiadások

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat , illetve a 2. §-ban meghatározott címek működési kiadásait kiemelt előirányzatonként és kötelező alapfeladat illetve önként vállalt feladat szerinti csoportosításban a 3. melléklet és 4. melléklet szerint állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerű éves bontásban a 5. melléklet mutatja be.

(3) A társadalom és szociálpolitikai juttatásokat a 6. melléklet tartalmazza.

(4) Működési célú tartalékot az Önkormányzat 3417086 Ft-ban képez.

(5) A 2024. évi tervezett bevételek-kiadásokat havi bontásban a rendelet 7. mellékletében levő előirányzat felhasználási ütemterv és a 14. mellékletben levő finanszírozási ütemterv tartalmazza. Az előirányzat felhasználási ütemterv terv szerinti teljesítéséről a polgármester gondoskodik.

6. § (1) Az önkormányzat felhalmozási kiadásai összesen: 14609050 forint.

(2) Az önkormányzat 2. §-ban meghatározott címek felújítási és felhalmozási kiadásait a 8. melléklet tartalmazza. EU támogatással megvalósuló projekt nincs 2024. évben folyamatban.

7. § (1) A 2024. , 2025 . , 2026. és 2027. évek prognosztizált bevételi és kiadási előirányzatait a 9. melléklet tartalmazza.

(2) A Nemesbüki Óvoda 2024. évi költségvetését a Képviselő-testület a 10. mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.

(3) A többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettséget a 11. melléklet tartalmazza.

(4) A közvetett támogatásokat a 12. melléklet tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

8. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat létszám-előirányzatát 8 fő átlagos statisztikai állományi létszámban (átlaglétszám), ebből 1 fő közfoglalkoztatásban részt vevő állapítja meg

(2) Az Önkormányzat létszám-előirányzatát a képviselő-testület a 13. mellékletben feltüntetettek szerint állapítja meg.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

9. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervek költségvetése együttesen foglalja magában a saját, valamint a hozzárendelt önállóan működő költségvetési szervek előirányzatait.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(4) A költségvetési szerveknél valamint a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(5) A létszámgazdálkodásért és a személyi juttatások előirányzatainak jogszerű felhasználásért a költségvetési szerv vezetője felel, és egyben gondoskodik az intézményi létszám és személyi juttatások előirányzat nyilvántartás, továbbá a kötelezettségvállalás nyilvántartás vezetéséről. A költségvetési szerveknél üres álláshely csak a fenntartó előzetes hozzájárulásával tölthető be.

(6) A költségvetési szervek a 2024. évben keletkezett bérmaradványuk évközi felhasználását a polgármesterrel történő előzetes egyeztetést követően teljesíthetik.

(7) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) előírásait kell alkalmazni.

10. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatóak.

(2) A kiadási előirányzatok , címek, célok és feladatok közötti átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az Önkormányzat , valamint intézményei gazdálkodási feladatait a Zalacsányi Közös Önkormányzati Hivatal Nemesbüki Kirendeltsége látja el.

11. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása.

(2) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A pótelőirányzatról a polgármester a képviselő-testületet negyedévenként köteles tájékoztatni. A képviselő-testület legalább félévenként – adott év június 30-ig, illetve december 31-ig dönt a költségvetési rendeletének pótelőirányzatok szerinti módosításáról.

(3) Az önkormányzat képviselő-testülete a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól – az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak figyelembevételével – előirányzat-módosítás nélkül is eltérhet.

12. § (1) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) saját hatáskörben előirányzat-módosítást hajthatnak végre. Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet 30 napon belül tájékoztatni köteles. A képviselő-testület az önállóan gazdálkodó intézmény saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásai miatt a költségvetési rendeletet legalább negyedévenként – adott év június 30-ig, szeptember 30.-ig, illetve december 31-ig –, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig módosítja.

(2) Az önkormányzat önállóan gazdálkodó költségvetési szerve(i) szabadon, de a 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet 36. §. (1)–(3) bekezdésben foglaltak, valamint e rendelet (3) bekezdésében foglaltak figyelembevételével módosíthatják egyes kiemelt, ezen belül részelőirányzataikat.

(3) A képviselő-testület feljogosítja az önállóan gazdálkodó költségvetési szerveket– s ennek érdekében ezen költségvetési rendeletben a költségvetési szervek eredeti költségvetésében előirányozza – a tárgyi eszköz felújítási, illetve egyéb felhalmozási pénzeszközökkel való önálló gazdálkodásra.

13. § A meghatározott tartalékok előirányzatának módosításáról a polgármester 3.000.000 forintig saját hatáskörben intézkedhet, ezt meghaladóan a tartalékok előirányzatának módosításáról csak a képviselő-testület dönthet a költségvetési rendelet módosítás során.

14. § (1) Az önkormányzat a rendeletben meghatározott kiadásokat nem lépheti túl, kivéve, ha a költségvetési támogatásból vagy a saját bevételből származó többletbevételből a Képviselő-testület az előirányzatot módosítja.

(2) A többletbevétel felhasználása a saját hatáskörű előirányzat-módosítás és az azzal egyidejűleg történő – képviselő-testületi – tájékoztatás után történhet.

(3) 60 napon túli tartozás állományokról és azok megszüntetésére tett intézkedésről a jegyző félévente köteles beszámolni a Képviselő-testületnek.

(4) Önkormányzati biztost kell kirendelni az Ávr-ben és az Mötv-ben foglaltak szerint, ha az Önkormányzat által fenntartott költségvetési szerv 30 napon túli tartozás állományának mértéke eléri éves előirányzatának 10%-át és e tartozását egy hónap alatt sem képes 30 nap alá szorítani.

15. § Az Önkormányzat és intézményei bevételeiket és kiadásaikat a Takarékbanknál vezetett számlájukon teljesítik. Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől.

16. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többletet értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 1.000.000 forintig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedéséről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott összeget meghaladó költségvetési többlet felhasználásáról a képviselő-testület határozatban dönt.

17. § (1) A képviselő-testület a köztisztviselők illetményalapját 2024. évre 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az Önkormányzati Hivatal köztisztviselői a köztisztviselői illetményalap ötszörösének megfelelő évi bruttó keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

(3) Az Önkormányzatnál foglalkoztatott közalkalmazottak 2024. évben nettó 450.000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek, a Nemesbüki Óvodánál foglalkoztatott dolgozók 2024. évben nettó 150.000 Ft/fő keretösszegű cafetéria juttatásban részesülnek.

18. § A rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

19. § Ez a rendelet 2024. február 20-án lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Nemesbük Község Önkormányzatának címrendje

Címszám:

Címnév

1.)

Nemesbük község Önkormányzata

2.)

Nemesbüki Óvoda

2. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Bevételek forrásonként

Bevételi forrás megnevezése

Eredeti előirányzat

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

I.Működési bevételek összesen

29 850 000

29 850 000

1.Intézményi működési bevételek

2 268 000

2 268 000

2.Közhatalmi bevételek

27 582 000

27 582 000

2.2 Helyi adók

27 232 000

27 232 000

2.3 Átengedett központi adó

0

0

2.4 Pótlék, bírságok egyéb sajátos bevételek

100 000

100 000

2.5 Talajterhelési díj

250 000

250 000

II. Kapott támogatások (önkorm.ktgvetési támogatása) összesen

51 244 302

51 244 302

1.Önkormányzati hivatal működésnek támogatása

2.Zöldterülettel kapcs. Támogatások

9 198 800

9 198 800

3.Közvilágítás fenntartásának támogatása

4 669 500

4 669 500

4.Köztemető fenntartásával kapcs. feladatok tám.

689 520

689 520

5.Közutak fenntartásának támogatása

3 284 470

3 284 470

6.Kiegészítő támogatások (Polgármester tiszteletdíja)

1 957 827

1 957 827

7.Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

4 800 000

4 800 000

8.Óvodapedagógusok bér támogatása

10 883 600

10 883 600

9.Óvodapedagógusok munkáját közvetlenül segítők támogatása

5 268 000

5 268 000

10.Óvodaműködtetési támogatás

2 240 704

2 240 704

11.Óvodapedagógusok minősítés

2 674 000

2 674 000

12.Ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetés támogatása

1 447 691

1 447 691

13.Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

0

0

14.Szociális étkeztetés

1 272 900

1 272 900

15.Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

16.Nyilvános könyvtár támogatása, kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

2 857 290

2 857 290

17.Üdülőhelyi feladatok támogatása

III.Egyéb működési bevételek

728 886

728 886

1.Bérleti díjak

0

0

2.Működési célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n belülről

728 886

728 886

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

0

IV.Felhalmozási bevételek

0

0

1.Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

0

0

1.1 Tárgyi eszközök,immateriális javak értékesítése

1.2 Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

0

0

2.Felhalmozási célú támogatások ÁHT belülről

0

0

3.Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel ÁHT-n kívülről

A. Költségvetési bevételek összesen:(I.+II.+III.+IV)

81 823 188

81 823 188

ÁHT-on belüli megelőlegezés

0

0

Előző év pénzmaradványának igénybevétele

44 565 526

44 565 526

1.működési célra

44 565 526

44 565 526

2.felhalmozási célra

0

0

B. Finanszírozási bevételek

44 565 526

44 565 526

Bevételek összesn: (A+B)

126 388 714

126 388 714

3. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Bevételek és kiadások kormányzati funkciónként

COFOG

Kiadási előirányzat

Bevételi előirányzat

Feladat

jellege

Száma

Megnevezése

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Eredeti

Módosított

Teljesítés

Önkormányzati költségvetési szervhez nem tartozó feladat

1

011130

Önk. Igazg. Tev.

14 825 633

1

013320

Köztemető

844 550

1

066010

Zöldterület

16 012 500

1

064010

Közvilágítás

4 699 000

1

072111

Háziorvosi alapell.

596 900

1

072112

Háziorvosi ügyelet.

-

1

072312

Fogorvosi ügyelet.

80 000

1

107060

Energiatámogatás

1 500 000

1

107060

Települési támogatás

5 150 000

1

101150

Gyógyszertámogatás

50 000

1

051030

Település hulladék

1 905 000

1

082091

Közművelődési int.

9 069 136

1

082042

Könyvtári állomány gyarapítása

407 000

1

052020

Szennyvíz gyűjtése

3 716 000

1

041233

Közfoglalkoztatás

852 426

728 886

1

063020

Vízellátás

-

-

1

045160

Közutak, hídak

4 013 200

1

900020

Adók, illeték beszedése, kiszabása

27 582 000

1

018010

Önkormányzat elszámolásaia központi költségvetéssel

7 000 811

1

018030

Támogatási célú finansz.

5 974 271

44 565 526

1

091110

Óvodai nevelés

24 506 217

1

091140

Óvodai nevelés

4 991 100

1

096015

Óvodai étkeztetés

2 987 345

1

107051

Szociális étkeztetés

5 317 625

2 268 000

1

066020

Város és községgazdálkodás

11 890 000

2

018010

Önkormányzatok müködési támogatása

-

51 244 302

-

Összesen:

126 388 714

126 388 714

4. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Kiadások jogcímenként

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Önkorm.

Önkorm

Óvoda

Mindösszesen

Önként vállalt feladat

Kötelező feladat

Működési kiadások

0

77 321 714

29 224 267

106 545 981

1.

Működési kiadások

0

70 715 483

29 224 267

99 939 750

1.

Személyi juttatások

14 632 600

21 663 997

36 296 597

2.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1 976 449

2 842 220

4 818 669

3.

Dologi kiadások

42 222 220

4 718 050

46 940 270

4.

Elvonások, egyéb befizetések

5 184 214

-

5 184 214

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 700 000

-

6 700 000

2.

Működési célú támogatásértékű kiadások

5 974 271

-

5 974 271

3.

Működési célú pénzeszközátadások

631 960

-

631 960

Felhalmozási kiadások

0

14 336 000

273 050

14 609 050

1.

Beruházás, felújítás

14 336 000

273 050

14 609 050

2.

Felhalmozási célú támogatásértékű kiadások

-

-

-

3.

Felhalmozási célú péneszközátadások

-

-

-

Kölcsönök

0

-

-

-

1.

Működési célú kölcsönök

0

-

-

-

1.

Kölcsön nyújtása

-

-

-

2.

Kölcsön törlesztése

-

-

-

2.

Felhalmozási célú kölcsönök

0

-

-

-

1.

Kölcsön nyújtása

-

-

-

2.

Kölcsön törlesztése

-

-

-

Tartalék előirányzatok

0

3 417 086

-

3 417 086

1.

Általános tartalék

3 417 086

-

3 417 086

2.

Céltartalék

0

-

-

-

1.

Működési célú céltartalékok

-

-

-

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

-

-

-

Költségvetési kiadások összesen:

0

95 074 800

29 497 317

124 572 117

1

Értékpapírok vásárlásának kiadása

0

-

-

-

1.

Értékpapírok vás. - Működési célú kiadások

-

-

-

2.

Értékpapírok vás. - Felhalmozási célú kiadások

-

-

-

2.

Hitelek törlesztése és megelőlegezés

1 816 597

-

1 816 597

1.

Műk. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

-

-

-

2.

Felhalm. célú hitel törlesztése és kötvénybevált.

-

-

-

3

Megelőlegezés

1 816 597

-

1 816 597

Finanszírozási kiadások összesen

0

1 816 597

-

1 816 597

KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

96 891 397

29 497 317

126 388 714

1.

Működési célú kiadások

-

82 555 397

29 224 267

111 779 664

2.

Felhalmozási célú kiadások

-

14 336 000

273 050

14 609 050

KIADÁSOK ÖSSZESEN

-

96 891 397

29 497 317

126 388 714

5. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat működési és felhalmozás célú bevételei és kiadásai tájékoztató jelleggel mérlegszerűen

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Intézményi működési bevételek

2 268 000

Személyi juttatások

36 296 597

Közhatalmi bevételek

27 582 000

Munkaadói járulékok

4 818 669

Kapott támogtások

51 244 302

Dologi kiadások

46 940 270

Központosított előirányzat

-

Ellátottak pénzbeli juttatása

6 700 000

Támogatásértékű bevételek, pe. átvételek

728 886

Támogatásértékű kiadások

5 974 271

Előző évi működési célú pénzmaradvány igénybevétel

44 565 526

Működési célú pe. átadások

631 960

Megelőlegezés

-

Elvonások, befizetések

5 184 214

Megelőlegezés

1 816 597

Tartalék

3 417 086

Működési bevétel összesen:

126 388 714

Működési költségvetés összesen:

111 779 664

Felhalmozási célú támogatások ÁHT belülről

-

Felhalmozási és tőkejellegű bevétel

-

Beruházás, felújítás

14 609 050

Felhalmozás célú pénzeszköz átv. ÁHT-n kívülről

-

Kölcsönök

-

Támogatásértésű felhalmozási bevételek

Előző évi felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétel

-

Felhalmozási bevétel összesen:

-

Felhalmozási költségvetés összesen:

14 609 050

Összesen

126 388 714

Összesen

126 388 714

6. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak juttatásai

COFOG

Száma

Megnevezése

Eredeti előirányzat

107060

Energiatámogatás

1 500 000

018030

Bursa Hungarica

100 000

107060

Települési támogatás

3 650 000

107060

Gyógyszertámogatás

50 000

107060

Iskolakezdési támogatás

1 400 000

Társadalmi és szociálpolitikai juttatások összesen:

6 700 000

7. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Össz.:

BEVÉTELEK

Intézményi műk. bevételek

100 000

100 000

500 000

100 000

100 000

100 000

100 000

100 000

500 000

10 000

200 000

358 000

2 268 000

Közhatalmi bevételek

1 000 000

1 000 000

5 000 000

3 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

1 000 000

5 000 000

3 000 000

2 000 000

3 582 000

27 582 000

Kapott támogatás

2 754 352

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 177

4 408 180

51 244 302

felhalmozási bevétel

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Műk. Célú tám. Ért. bevételek

182 222

182 222

182 222

182 220

-

-

-

-

-

-

-

-

728 886

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Pénzmaradvány

44 565 526

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

44 565 526

Megelőlegezés

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Bevételek összesen

48 602 100

5 690 399

10 090 399

7 690 397

5 508 177

5 508 177

5 508 177

5 508 177

9 908 177

7 418 177

6 608 177

8 348 180

126 388 714

KIADÁSOK

Személyi juttatások

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 716

3 024 721

36 296 597

Munkaadókat terhelő járulékok

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 556

401 553

4 818 669

Dologi kiadások

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 689

3 911 691

46 940 270

Ellátottak pénzbeni juttatásai

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

600 000

400 000

400 000

2 100 000

6 700 000

Támogatásértékű kiadás

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 856

497 855

5 974 271

Elvonáso, befizetések

615 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 351

415 353

5 184 214

PE átadás

-

-

631 960

-

-

-

-

-

-

-

-

-

631 960

Beruházás, felújítás

-

-

-

-

-

-

-

-

14 609 050

-

-

-

14 609 050

Tartalék

3 417 086

3 417 086

Megelőlegezés

1 816 597

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

1 816 597

Kiadások összesen:

10 667 765

8 651 168

9 283 128

8 651 168

8 651 168

8 651 168

8 651 168

8 651 168

23 460 218

8 651 168

8 651 168

13 768 259

126 388 714

8. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Önkormányzat

Felújítás

1

Fényesi út felújítás-tervezési díj

8 360 000

Szennyvízközmű felújítás (DRV)

2 925 984

Sportöltöző felújítás

-

Felújítás ÁFA

3 050 016

Felújítási kiadások összesen

14 336 000

Beruházás

2

Óvoda eszközbeszerzés (fektetőágy)

215 000

Óvoda eszközbeszerzés ÁFA

58 050

Beruházási kiadások összesen

273 050

Felhalmozási kiadások összesen

14 609 050

9. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Gördülő tervezés

Bevételek

Sorszám

Megnevezés

2024

2025

2026

2027

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Intézményi működési bevétel

2 268 000

2 268 000

1 250 000

1 250 000

9 000 000

9 000 000

9 000 000

9 000 000

2.

Közhatalmi bevételek

27 582 000

27 582 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

16 500 000

3.

Önkormányzat működési támogatása

51 244 302

51 244 302

55 000 000

55 000 000

65 000 000

65 000 000

65 000 000

65 000 000

4.

Támogatásértékű bevételek

728 886

728 886

6 200 000

6 200 000

6 300 000

6 300 000

6 400 000

6 400 000

5.

Felhalmozási bevétel

-

-

1 594 646

-

-

-

8 713 568

-

7.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

44 565 526

44 565 526

2 400 398

2 400 398

2 100 000

2 100 000

2 827 661

2 827 661

8.

Költségvetési bevételek összesen:

126 388 714

126 388 714

82 945 044

81 350 398

98 900 000

98 900 000

108 441 229

99 727 661

9.

Értékpapír kibocsátása, értékesítése

10.

Hitelek felvétele

11.

Kapott kölcsön, nyújtott kölcsön visszatér.

12.

Forgatási célú belf.,külf. Értékpapírok kibocsátása, értékesítése

13.

Betét visszavonásából származó bevétel

14.

Egyéb működési finanszírozási célú bevétel

15.

Finanszírozási célú bevételek

-

-

-

-

-

-

-

-

16.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

126 388 714

126 388 714

82 945 044

81 350 398

98 900 000

98 900 000

108 441 229

99 727 661

Kiadások

Sorszám

Megnevezés

2024

2025

2026

2027

1

2

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

Összesen

Működési

1.

Személyi juttatások

36 296 597

36 296 597

32 595 058

32 595 058

34 224 810

34 224 810

35 936 051

35 936 051

2.

Munkaadókat terhelő járulék

4 818 669

4 818 669

4 205 736

4 205 736

4 416 023

4 416 023

4 636 824

4 636 824

3.

Dologi kiadások

46 940 270

46 940 270

29 979 666

29 979 666

31 478 649

31 478 649

33 052 582

33 052 582

4.

Szociális juttatások

6 700 000

6 700 000

8 544 900

8 544 900

8 972 145

8 972 145

9 420 752

9 420 752

5.

Támogatásértékű kiadás

5 974 271

5 974 271

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

4 709 684

6.

ÁHT kívüli pénzeszköz átadás

631 960

631 960

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

810 000

7.

Elvonások, befizetések

5 184 214

5 184 214

2 100 000

2 100 000

2 827 661

2 827 661

980 470

980 470

8.

Költségvetési kiadások összesen:

106 545 981

106 545 981

82 945 044

82 945 044

87 438 973

87 438 973

89 546 363

89 546 363

9.

Beruházás, felújítás

14 609 050

-

-

8 165 492

-

-

10.

Likviditási hitelek törlesztése

11.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

12.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

13.

Kölcsön törlesztése, adott kölcsön

14.

Befektetési célú belf., külf. Értékpapírok vásárlása

15.

Forgatási célú belföldi, külföldi étékpapírok vásárlása

16.

Tartalék

3 417 086

3 417 086

3 295 535

18 894 866

-

17.

Egyéb

-

-

18.

Finanszírozási célú kiadások

1 816 597

1 816 597

-

19.

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

20.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

126 388 714

111 779 664

82 945 044

82 945 044

98 900 000

87 438 973

108 441 229

89 546 363

21.

Költségvetési többlet:

-

0

0

- 0

10. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Nemesbüki Óvoda kiadásai és bevételei kiemelt előirányzatonként

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

1.9.

Egyéb működési bevételek

2.

II. Véglegesen átvett pénzeszközök (2.1.+…+2.4.)

2.1.

Támogatásértékű működési bevételek

2.2.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

2.3.

EU-s forrásból származó bevételek

2.4.

Működési célú pénzeszközátvétel

3.

III. Felhalmozási célú egyéb bevételek

4.

IV. Kölcsön

5.

V. Pénzmaradvány, vállalk. tev. maradványa (5.1.+5.2.)

14 268

5.1.

Előző évi pénzmaradvány igénybevétele

14 268

5.2.

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

6.

VI. Önkormányzati támogatás

29 483 049

7.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2+3+4+5+6+7)

29 497 317

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

29 224 267

1.1.

Személyi juttatások

21 663 997

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 842 220

1.3.

Dologi kiadások

4 718 050

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

273 050

2.1.

Intézményi beruházási kiadások

273 050

2.2.

Felújítások

2.5.

EU-s társfinanszírozott programok, projektek kiadásai

2.7.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

3.

III. Kölcsön

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

29 497 317

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

3

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó feladatok

Megnevezése

2024.év

2025.év

2026.év

2027.év

2028.év

Összesen

Vagyonbiztosítás

151 000

160 000

165 000

170 000

175 000

821 000

Települési hulladék 50% egyedülállók

250 000

260 000

270 000

280 000

290 000

1 350 000

Fogorvosi ügyeleti díj

80 000

85 000

90 000

95 000

100 000

450 000

Több éves feladatok összesen

481 000

505 000

525 000

545 000

565 000

2 621 000

12. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS A KÖZVETETT TÁMOGATÁSOKRÓL

Szociális étkezés térítési díjból biztosított kedvezmény, mentesség összege adónemenként

Bevétel kedvezmény nélkül

Adott kedvezmény

Bevétel

Szociális étkezés díj kedvezmény

5 317 625

3 049 625

2 268 000

Adott kedvezmények

5 317 625

3 049 625

2 268 000

13. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Létszám

Intézmény megnevezése

Összesen

Polgármester

Közalkalmazott

Egyéb

Nemesbük Község Önkormányzata

4,00

1,00

3,00

Nemesbüki Óvoda

3,00

3,00

Közfoglalkoztatottak

1,00

1,00

Költségvetési szervek összesen:

8,00

1,00

6,00

1,00

14. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Óvoda finanszírozási ütemterv

Sorszám

Hónap

Nemesbüki Óvoda

1.

Január

2 958 110

2.

Február

2 958 110

3.

Március

2 958 110

4.

Április

2 458 110

5.

Május

2 458 110

6.

Június

2 058 110

7.

Július

2 058 110

8.

Augusztus

2 058 110

9.

Szeptember

2 058 110

10.

Október

2 458 110

11.

November

2 458 110

12.

December

2 543 839

Összesen:

29 483 049

15. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Bevételek kormányzati funkciónként

Megnevezés

Korm. Funkció

előirányzat

Működési bevételek

Költségvetési bevételek

Felhal-mozási bevételek

Kapott támogatás

Támog.ért. bevét.

Pénzeszköz-átvételek

Megelőlegezés

Pénzma-radvány

Hosszú lejáratú kötelez.

Rövid lejáratú hitel

Összesen

Adó,illeték kiszabása,beszedése

900020

27 582 000

27 582 000

Önkormányzatok,valamint többcélú kistérségi társulások elszámolásai

018010

0

24 600 117

24 600 117

Önkormányzatok és többcélú kistérségi társulások igazgatási tevékenysége

011130

0

0

44 565 526

44 565 526

Művelődési tevékenység, Könyvtári állomány gyarapítása

082091/082042

2 857 290

2 857 290

Óvodához hozzájárulás

018010

21 066 304

21 066 304

Óvodai intézményi étkeztetés

096015

0

1 447 691

0

1 447 691

Óvodai intézményi bevételek

091140

0

Víz- és szennyvízkezelés

052020

0

0

0

0

Szociális étkeztetés

107051

2 268 000

1 272 900

3 540 900

Közfoglalkoztatás

041233

728 886

0

728 886

Város és községgazdálkodás

062020

0

Településfejlesztési projektek

062020

0

0

ÖNKORM. BEVÉT. ÖSSZESEN

2 268 000

27 582 000

0

51 244 302

728 886

0

0

44 565 526

0

0

126 388 714

16. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Helyi adó bevétel

előirányzat

Helyi adók

27 232 000

Építményadó

6 500 000

Telekadó

11 000 000

Helyi iparűzési adó

7 732 000

Kommunális adó

2 000 000

Átengedett központi adók

0

Gépjárműadó

0

Bírságok, egyéb pótlékok

350 000

Talajterhelési díj

250 000

Pótlékok

100 000

Összesen:

27 582 000