Felsőszenterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015. (IV.25.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 02- 2015. 05. 02

Felsőszenterzsébet Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 40. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„40. § (1) A képviselőt megválasztásának időpontjától, megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg, amelynek havi bruttó összege:

a) képviselő esetében 20.000 forint.

(2) Az ideiglenes bizottság elnöke vagy tagja e megbízatása után tiszteletdíjra nem jogosult. Az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj összege több tisztség betöltése esetén sem változik.

(3) A képviselő-testületi munkábanfelróható okból részt nem vevő képviselőtiszteletdíját a képviselő-testület, a polgármester javaslata alapján legfeljebb 50 %-kal, legfeljebb 12 havi időtartamra csökkentheti, ha a képviselő a tárgyi félév képviselő-testületi ülésein lefolytatott szavazások több mint egyharmadán előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt. Ismételt kötelezettségszegés esetén a csökkentés újra megállapítható.

(4) A képviselőa képviselő-testülethez címzett, a polgármesterhez eljuttatott írásos nyilatkozatával tiszteletdíjáról bármikor lemondhat. A lemondás történhet a tiszteletdíj folyósításának meghatározott időtartamára vagy a tiszteletdíj meghatározott hányadára is.

(5) A tiszteletdíj kifizetéséről a Hivatal gondoskodik az illetmény kifizetés határidejéig.”


3. § (1) Ez a rendelet 2015. május 2-án lép hatályba.

(2)  Hatályát veszti:

a) Felsőszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testületének a képviselők tiszteletdíjának és természetbeni juttatásának megállapításáról szóló 5/1994. (XII. 21.) önkormányzati rendelete,

b) Felsőszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testületének a képviselők tiszteletdíjának és természetbeni juttatásának megállapításáról szóló 5/1994. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 3/2005. (II. 16.) önkormányzati rendelet,

c) Felsőszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testületének a képviselők tiszteletdíjának és természetbeni juttatásának megállapításáról szóló 5/1994. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 11/2010. (X. 25.) önkormányzati rendelet.

(3) Ez a rendelet a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



                        dr. Tüske Róbertné                                        Kálmán Elek

                        jegyző                                                            polgármester