Felsőszenterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (VI.30.) önkormányzati rendelete

a köztisztviselők egyes juttatásairól és támogatásairól

Hatályos: 2016. 07. 01

Felsőszenterzsébet község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában, a közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény 226. § (7) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések


1. § (1) Az önkormányzati rendelet hatálya a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre, közszolgálati ügykezelőkre (a továbbiakban: köztisztviselő) terjed ki.

(2) A rendelet 2-3. §-ainak rendelkezéseit a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre is alkalmazni kell.

(3) A rendelet 3. §-ában meghatározott támogatások azokat a nyugállományú köztisztviselőket illetik meg, akik a Hivatalból kerültek nyugállományba.

(4) A rendelet 2-3. §-ában meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző közszolgálati szabályzatban állapítja meg.

(5) A rendeletben foglalt juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét a képviselő-testület az éves költségvetésében biztosítja.

(6) A képviselő-testület a mindenkori költségvetési rendeletében állapítja meg a köztisztviselők tárgyévi illetménykiegészítésének mértékét és az éves bankszámla hozzájárulási támogatást.

2. Köztisztviselői juttatások, támogatások


2. § Az önkormányzat a köztisztviselők részére a következő visszatérítendő és vissza nem térítendő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokra, szociális és kegyeleti támogatásokra biztosít fedezetet:

a) visszatérítendő juttatásként:

aa) illetményelőleg,

ab) lakásépítési-, vásárlási támogatás kamatmentes kölcsön formájában,

b) vissza nem térítendő juttatásként:

ba) lakásfelújítás költségeihez támogatás,

bb) családalapítási támogatás,

bc) rendkívüli szociális támogatás,

bd) kegyeleti gondoskodás,

be) gyermeknevelési eseti szociális támogatás,

bf) tanulmányi ösztöndíj, képzés, továbbképzés, nyelvtanulás támogatása,

bg) képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg vásárlásának támogatása.

3. § (1) A nyugállományú köztisztviselő a szociális helyzetére figyelemmel, rászorultság alapján a szociális keretből pénzbeli támogatásban részesíthető.

(2) A szociális keretből nyújtható támogatások:

a) eseti szociális segély,

b) temetési segély.

(3) A szociális keretből nyújtható támogatásról a jegyző a polgármester egyetértésével kérelem alapján vagy hivatalból dönt.

3. Záró rendelkezések


4. § (1) Ez a rendelet 2016. július 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti:

a) a Körjegyzőségen foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 6/2010. (VI. 15.) önkormányzati rendelet,

b) a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítéséről szóló 13/2013. (XI. 10.) önkormányzati rendelet.



                       dr. Tüske Róbertné                                                             Kálmán Elek

                       jegyző                                                                               polgármester