Felsőszenterzsébet Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2018. (II.10.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 15/2013. (XI. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 02. 15- 2018. 02. 15

Felsőszenterzsébet Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében és 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. pontjában és a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló 15/2013. (XI. 15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (1) A közszolgáltatási díj meghatározása az ingatlanon keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége alapján, kéttényezős módon egyéves díjfizetési időszakra történik. A kéttényezős közszolgáltatási díj alapdíjból és ürítési díjból áll, amelynek a díjtételeit és azok legmagasabb összegét az adott évre a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az alapdíj a Vgt. 44/D. § (6) bekezdésében meghatározottak szerint megállapított díj.

(3) Az ürítési díj egységnyi díjtétele az ingatlanon keletkező nem közművel összegyűjtött és elszállított háztartási szennyvízmennyiség egységnyi térfogatára vetített díja.

(4) Az ürítési díj a begyűjtött és elszállított nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz után köbméterenként számítandó, lakossági felhasználók esetében minimum 5 m3, egyéb felhasználók esetében minimum 8 m3. A mennyiséget a szippantó gépjárműbe gyárilag beépített szintmérő alapján kell megállapítani.

(5) Az igénybevevő ingatlantulajdonos köteles az ürítésre vonatkozó közszolgáltatás díját, az ürítési díjat alkalmanként, a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével egyidejűleg, a Közszolgáltató által helyben kiállított számla alapján, a helyszínen megfizeti vagy a számla kiállításától számított 15 napon belül átutalással teljesíteni.”


2. § Az Ör. 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


3. § Ez a rendelet 2018. február 15-én lép hatályba.


Felsőszenterzsébet, 2018. február 8.



                                   dr. Tüske Róbertné                             Kálmán Elek

                                   jegyző                                                 polgármester


Kihirdetési záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Felsőszenterzsébet, 2018. február 10.


dr. Tüske Róbertné

jegyző

Mellékletek