Márokföld Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2017. (V.19.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2017. 05. 20

Márokföld Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) a) pontjában és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése szerinti feladatkörében eljárva, tekintettel az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. § (3) bekezdésére és a településfejlesztési koncepcióról az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) kormányrendelet 29/A. §-ában foglaltakra, a következőket rendeli el:


1. § A településfejlesztési koncepció az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítése és módosítása során a polgármester a partnerségi egyeztetést e rendeletnek továbbá a 314/2012. (XI. 8.) kormányrendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 29/A. §-ában foglaltaknak megfelelően folytatja le az érintettekkel.


2. § Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) a település teljes lakossága,

b) valamennyi székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,

c) a működésével vagy tevékenységével a területét érintő valamennyi érdekképviseleti civil szervezet,

d) valamennyi egyház.


3. § (1) A polgármester a koncepció a stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítése és módosítása során a széleskörű nyilvánosság biztosítása érdekében a társadalmi bevonás keretében az alábbiak szerint tájékoztatja a partnereket:

a) az önkormányzat hivatalos hirdetőtábláin elhelyezendő hirdetmény kifüggesztésével,

b) az önkormányzat hivatalos honlapján (www.kozoshivatal.csesztreg.hu) a változtatás dokumentumainak teljes közzétételével, és

c) a Korm. rendelet 29/A. §-ban meghatározott esetekben lakossági fórumon a tervezet ismertetésével, mely lakossági fórumot megelőzően az elkészült tervezetet legalább 8 nappal az a)-c) pont szerint közzé teszi.


4. § (1) A partnerek a tervezetekkel kapcsolatos véleményeiket

a) írásban postai úton Márokföld Község Önkormányzatának címezve, személyesen a Csesztregi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: hivatal) műszaki ügyintézőjének átadva, vagy elektronikus levélben az önkormányzat e-mail címére (info@csesztreg.hu) megküldve,

b) szóban a lakossági fórumon adhatják meg.

(2) A partnerek a tervezetekkel kapcsolatos véleményeiket a Korm. rendeletben meghatározott eljárástól függő idő intervallumon belül, a hirdetményben közzétett határidőig adhatják meg.

(3) A partnerek írásban megadott véleményeit a hivatal iktatja, a lakossági fórumon elhangzott véleményeket jegyzőkönyvbe veszi.

(4) A vélemények az ügy tárgyát képező ügyiratban kerülnek elhelyezésre.


5. § (1) A beérkezett javaslatokat, véleményeket a képviselő-testület megismeri, elfogadásukról vagy el nem fogadásukról önkormányzati határozatban dönt, mely határozatban rögzíti az el nem fogadott vélemények indoklását.

(2) A beérkezett javaslatokkal és véleményekkel kapcsolatos önkormányzati döntést valamint az el nem fogadott vélemények indoklását tartalmazó képviselő-testületi határozatot 10 napon belül a hivatal műszaki ügyintézője az önkormányzat hivatalos honlapjára feltölti.

(3) Az indoklás és a határozat kivonata az ügy tárgyát képező ügyiratban kerülnek elhelyezésre.


6. § (1)Valamennyi koncepció, stratégia, és településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet jóváhagyásának kihirdetését követő 5 napon belül a hivatal műszaki ügyintézője az elfogadott koncepciót, stratégiát és településrendezési eszközöket, kézikönyvet és a településképi rendeletet teljes terjedelmében feltölti az önkormányzat hivatalos honlapjára, valamint a közzétételről értesítést küld az egyeztetésben részt vettek számára.


7. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Márokföld, 2017. május 17.



       dr. Tüske Róbertné                                        Szabó István

       jegyző                                                          polgármester


Kihirdetési záradék:

A rendeletet a mai napon kihirdettem.

Márokföld, 2017. május 19.


dr. Tüske Róbertné

jegyző