Szilvágy Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2014. (VI.24.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2022. 09. 21- 2023. 11. 30

Szilvágy Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2014. (VI.24.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

2022.09.21.

Szilvágy Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében, a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (1) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 19. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével összefüggő közszolgáltatásra terjed ki.

(2) A rendelet területi hatálya Szilvágy közigazgatási területére terjed ki.

(3) A rendelet személyi hatálya a közszolgáltatást ellátó Lenti Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-re (a továbbiakban: közszolgáltató), valamint Szilvágy község közigazgatási területén a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlan-tulajdonosra, vagyonkezelőre vagy az ingatlant egyéb jogcímen használóra (a továbbiakban: ingatlan tulajdonos) terjed ki.

2. § (1) A közszolgáltatást a közszolgáltató kizárólagosan jogosult és köteles ellátni e rendelet, valamint a Szilvágy Község Önkormányzatával kötött, közszolgáltatás ellátására vonatkozó szerződésben foglaltak szerint.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítására és ártalommentes elhelyezésére az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltatás kötelező igénybevétele útján köteles gondoskodni.

(3) A hulladék összegyűjtése és elszállítása az ingatlan tulajdonosának előzetes bejelentésére, valamint megrendelésére történik.

(4) Az ingatlan tulajdonosa köteles a kezelés költségeit megfizetni, valamint a költség megfizetéséről szóló bizonylatot szükség esetén felmutatni.

(5) A közszolgáltató a megrendeléstől számított 72 órán belül köteles a hulladékot elszállítani és az üzemeltetésében működő lenti 23/4. hrsz-ú szennyvíz átemelő telep szennyvízfogadóban elhelyezni.

3. § (1) A közszolgáltatás igénybevételével a tulajdonos és a közszolgáltató között – a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény közüzemi szerződésre vonatkozó szabályai szerinti – szerződés jön létre.

(2) A közszolgáltató a tevékenysége végzése során birtokába jutott a közszolgáltatással összefüggő személyes adatokat (a természetes személyazonosító adatok, valamint a lakcím) köteles az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezelni.

(3) A hulladékot úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjön. Szállításból eredő szennyeződés esetén a közszolgáltató a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni.

4. § (1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséért, elszállításáért és ártalommentes elhelyezéséért az ingatlan tulajdonos e rendelet 1. mellékletében meghatározott díjat köteles fizetni.

(2) Az 1. mellékletben meghatározott egységnyi díjtétel a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz egy egységére eső begyűjtési díja.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet1

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, szállításával és ártalommentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatási díj mértéke

1. Természetes személy ingatlantulajdonos esetén: nettó: 1994 Ft/ m3

2. Nem természetes személy (gazdálkodó szervezetek) ingatlantulajdonos esetén: nettó 5720 Ft/ m3, 8 m3-es szállítóeszköz alkalmazása esetén nettó 45760 Ft/8 m3

1

Módosította Szilvágy Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2020. (III. 27.) önkormányzati rendelet 2020. március 28. napjától Az 1. melléklet a Szilvágy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (IX. 20.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. mellékletével megállapított szöveg.