Alsórajk község képviselő testületének 1/2014 (II.5..) önkormányzati rendelete

a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 3/2004.(II.16.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2014. 02. 06- 2014. 02. 05

Alsórajk Község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II.5.) önkormányzati rendelete az 1/2013.(II.28.) önk. rendelettel, a 8/2010.(XII. 31.) sz., a 2/2009.(I.31.) sz., és a 14/2007.(XII.25.) számú rendelettel módosított, a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

 szóló 3/2004.(II.16.)  számú rendeletének módosításáról  



Alsórajk község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és a (2) bekezdése szerint, feladatkörében eljárva, a 2012. évi CLXXXV. tv. 35. §-ban kapott felhatalmazás alapján (továbbiakban: Hulladéktörvény), az 1/2013. (II.28.) önk. rendelettel, a 8/2010.(XII. 31.) sz., a 2/2009.(I.31.) sz., és a 14/2007.(XII.25.) számú rendelettel módosított, a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 3/2004.(II.16.) számú rendeletének (továbbiakban: Rendelet) módosítása tárgyában a következő rendeletet alkotja:




1.§


A Rendeletet 10. §-a a következő, /8/ bekezdéssel egészül ki:  


10. §


/8/ Az ingatlanhasználó legalább 3 hónapig tartó, egybefüggő távolléte esetén, írásban benyújtott kérelmével a hulladékszállítási közszolgáltatást a kérelmében megjelölt időpontig szünetelteti. Szüneteltetés esetén a közszolgáltatás díját ennek figyelembe vételével kell megállapítani.”

                                                                        2. §


A Rendeletet  a következő, Adatvédelmi rendelkezések című 11/A. §-al egészül ki: 


„Adatvédelmi rendelkezések


11/A. § 


/1/ A hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételére köteles ingatlanhasználók azonosításához a közszolgáltató nyilvántartást vezet az azonosításhoz szükséges adatok feltüntetésével.


/2/   A közszolgáltató a közszolgáltatási szerződéshez szükséges személyes adatokat elsődlegesen az ingatlanhasználó adatszolgáltatása alapján ismeri meg. Amennyiben ez nem jár sikerrel, az adatokat az önkormányzati hivatal a közszolgáltató kérelmére átadja.  A személyes adatok kezelése során a közszolgáltató a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek megfelelően köteles eljárni.


/3/   A közszolgáltató megteremti és fenntartja az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodik az adatok biztonságáról és meghatározza azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.


/3/  A közszolgáltató nyilvántartásában a természetes személyek esetében a Hulladéktörvény 65. § /2/ bekezdése alapján a természetes személyazonosító adatokat, valamint a lakcímet tartja nyilván, ezeket az adatokat kezeli.


/4/  A közszolgáltató az ingatlanhasználó személyes adatait a közszolgáltatási szerződéses jogviszony létrejöttétől, annak megszűnéséig kezelheti. A jogviszony megszűnését követően a közszolgáltató az adatokat megsemmisíti.


/5/  Az adatkezelés célja a közszolgáltatással összefüggésben az ingatlanhasználó személyének megállapításához, a közszolgáltatási díj beszedéséhez szükséges és arra alkalmas adatbázis létrehozása és működtetése.”



Záró rendelkezések


3. §



/1/ A településen jelenleg üdülőingatlan nem található, ezért a Hulladéktörvény 35. § f) pontjában foglalt felhatalmazás szerinti részletes szabályok megállapítását a Rendelet mellőzi.


/2/ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.





             Baloghné dr. Andel Zsuzsanna                              Csiszár László                             

                            jegyző                                                      polgármester




Kihirdetve: 2014. 02.05-én





                                                                                   Baloghné dr. Andel Zsuzsanna

                                                                                                  jegyző