Alsórajk község képviselő testületének 4/2017 (II.28..) önkormányzati rendelete

a szociális gondoskodásról szóló 6/2009.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 01- 2017. 02. 28

Alsórajk Község Önkormányzata Képviselőtestületének

4/2017. (II.28.) önkormányzati rendelete

a szociális gondoskodásról szóló, többször módosított 6/2009. (III.25.) sz. rendeletének módosításáról



Alsórajk Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a szociális gondoskodásról szóló 6/2009. (III.25.) sz. rendeletének módosításáról (továbbiakban: Rendelet) a következők szerint rendelkezik:



 1. §


  1. A Rendelet 1. § (4) bekezdése kiegészül „és a háztartási szennyvíz elszállítási támogatás”  szövegrésszel, és az alábbiak szerint marad hatályban:


1.§


/4/ A rendeletben meghatározott szociális feladat és hatáskörök közül az Sztv. 48. §-a szerinti köztemetés, a temetési segély, a szociális étkeztetés és a háztartási szennyvíz elszállítási támogatás megállapítása a polgármester, a rendkívüli települési támogatás, a havi rendszerességgel nyújtott települési támogatás, a természetben nyújtott szociális ellátás megállapítása – a Rendeletben meghatározott kivételekkel -, a Képviselőtestület hatáskörébe tartozik.”


           


                                                                       2.  §



A Rendelet 9. § -a az alábbi, /10/ bekezdéssel egészül  ki:


„9. §

___


(10) Rendkívüli települési támogatás háztartási szennyvíz elszállítási támogatásként a lakosságot terhelő közszolgáltatási díj csökkentése céljából adható, amelynek összege alkalmanként 10.000,- Ft.  A támogatás kifizetéséhez a közszolgáltató által kiállított készpénzfizetési számlát mellékelni kell.”











                         Záró rendelkezések


  3. §


  1. E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 
  2. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.





Baloghné dr. Andel Zsuzsanna                                                             Boros Attila                                                                 jegyző                                                                                    polgármester                               



Kihirdetve: 2017. február 28-án  


Baloghné dr. Andel Zsuzsanna

                                                                                                    jegyző