Eszteregnye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (XI. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló 8/2006. (IV. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 17
építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló 8/2006. (IV. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Indokolás
építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 8/2006. (IV.14.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló rendelethez
Általános indokolás
Eszteregnye Község Önkormányzata a település területén munkahelyteremtő beruházás területi feltételeit kívánja megteremteni. Eszteregnye Község Önkormányzata ipari-gazdasági terület létrehozásáról hozott határozatot, melyet a település déli határában a 053/1-5, 053/9, 053/13-15, 053/21, 053/38-40 helyrajzi számú ingatlanok más célú hasznosításával kíván kialakítani. A tervezett iparigazdasági terület a 7. sz. főút D-i oldalán, a Cerinkai út nyugati oldalán, az M7 autópálya csomóponttól Ny-ra eső területrészen valósul meg. Az Önkormányzat konkrét befektetői szándék alapján, valamint a település és térsége számára további munkahelyeket biztosító vállalkozások működési feltételei megteremtése érdekében határozott az ipari- gazdasági terület kialakításáról.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
A rendelet mellékleteit határozza meg.
A 2. §-hoz
Belterületi kötelezettséget határozza meg.
A 3. §-hoz
Gazdasági területeket határozza meg.
A 4. §-hoz
Egyéb ipari gazdasági területet határozza meg.
Az 5. §-hoz
A rendelet mellékleteit tartalmazza.
A 6. §-hoz
A hatályba léptető rendelkezést tartalmazza.
A rendelet az európai uniós jogból eredő kötelezettségekkel összhangban lévő magyar jogszabályoknak megfelel, ezáltal az uniós jogszabályokkal való összhangja biztosított.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 20. §-a szerinti egyeztetési kötelezettség az önkormányzatot jelen rendelettel kapcsolatban az Európa Unió Intézményeivel és tagállamaival nem terheli.