Gombosszeg Község Önkormányzata Képviselő-testülete 7/2013.(X.10.) önkormányzati rendelete

A közterületek filmforgatási célú használata

Hatályos: 2013. 10. 11

Gombosszeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének


7./2013. (X.10.) önkormányzati rendelete

a közterületek filmforgatási célú használata


BEVEZETŐ


Gombosszeg Község Önkormányzat Képviselő-testülete a mozgóképekről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképekről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

(1) A mozgóképekről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.) szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület-használat (továbbiakban: filmforgatás célú közterület-használat) vonatkozásában e rendelet szabályait kell alkalmazni.

(2) Filmforgatás célú közterület-használattal összefüggő, az Mktv.-ben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket átruházott hatáskörben a polgármester gyakorolja.

(3) A hatósági szerződés jóváhagyásának egyedi feltételeként kell meghatározni mindazon előírásokat, amelyeket a kérelmezett közterület-használattal kapcsolatban Gombosszeg Község Önkormányzata külön feltételként, a kérelmezett közterület-használat folytán érintett szerv, szervezet nyilatkozatában meghatároz.

(4) Ha az Mktv. szerinti hatósági szerződés megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozón érvényes közterület-használati engedély van, a közterület-használat jóváhagyását meg kell tagadni.

(5) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg a 10 nap időtartamot, mely indokolt esetben legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható.

(6) A közterület-használat naponta 7,00-21,00 óra közötti időtartamra vonatkozhat, különösen indokolt esetben ettől eltérő időtartam is engedélyezhető.

(7) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően legfeljebb 3 napon belül újra biztosítani kell.

(8) A közterület-használati díjat az Mktv. 3. mellékletében foglalt mindenkori díjtételek alapján kell meghatározni.

(9) A kérelmező a tevékenysége gyakorlása során köteles tartózkodni a közterület más használóinak szükségtelen zavarásától.”


2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Gombosszeg, 2013. október 9.



Török Zoltán                                                                                      Dr. Szemes Róbert

polgármester                                                                                                  jegyző



A rendelet kihirdetve:


Gellénháza, 2013. október 10.

Dr. Szemes Róbert

jegyző


.