Gombosszeg község képviselő testületének 6/2017 (X.2..) önkormányzati rendelete

Gombosszeg Község Önkormányzat Képviselő – testületének 6/2017 (X.02.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 10. 03

Gombosszeg község képviselő testületének 6/2017 (X.2..) önkormányzati rendelete

Gombosszeg Község Önkormányzat Képviselő – testületének 6/2017 (X.02.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

2017.10.03.

Gombosszeg Község Önkormányzat képviselőtestülete az Alaptörvény 32.cikk (2) második bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 23. § (5) bek. 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el.

1.Általános rendelkezések

1. § (1) Gombosszeg község önkormányzat településfejlesztési koncepciójának, az integrált településfejlesztési stratégiájának, településarculati kézikönyvének, településképi rendeletének és településrendezési eszközeinek, azok módosításának a lakossággal való érdekképviseleti civil gazdálkodó szervekkel, helyben működő egyházakkal történő véleményeztetése, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról, és a településrendezési eszközökről szóló 314/2012. (XI) Korm. rendelet (továbbiakban kormányrendelet) és a partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

(2) E rendelet alkalmazása szempontjából partnerek:Gombosszeg község lakossága, az egyház, az önkormányzat, a véleményezési eljárásokba bejelentett érdekképviselet, civil, és gazdálkodó szervek.

(3) Az érdekképviseleti, civil, és gazdálkodó szervek az adott véleményezési eljárásba, az önkormányzat polgármesteréhez a megadott határidőn belül benyújtott írásbeli kérelemmel jelentkezhetnek be. A kérelemben meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a bejelentkező szerv nevét, postai és e-mail címét.

(4) A megadott határidőben beérkezett kérelmek alapján a polgármesteri hivatal a véleményezési eljárásban résztvevő partnereket nyilvántartásba veszi.

(5) A (3) bekezdés szerinti kérelmet a megadott határidőn belül, a polgármesteri hivatal által szerkesztett a főépítész által jóváhagyott űrlapon lehet.

2. Településfejlesztési koncepció és integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet véleményezéséhez szükséges partnerségi egyeztetés szabályai

2. § (1) A koncepció és integrált településfejlesztési stratégia, , településarculati kézikönyv, településképi rendelet készítéséről, vagy azok módosításáról a partnerek tájékoztatására, a

kormányrendeletben foglalt szabályok szerint, a főépítész- a polgármesteri hivatal közreműködésével- tájékoztatót készít.
(2) az (1) bekezdés szerinti tájékoztatóban megjelölt határidőig az 1. § (2) bekezdésében megjelölt partnerek véleményt nyilváníthatnak, észrevételt, javaslatot tehetnek. Amit a polgármesteri hivatal címére elektronikus, vagy postai úton küldhetnek el.
(3) A véleményeket a főépítész összesíti, értékelésével együtt mellékeli az ügyhöz és továbbítja a tervezőhöz.

3. § (1) A tervező az elfogadásra nem javasolt véleményeket indoklásával együtt visszaküldi a főépítésznek. Az elfogadott véleményeket beépíti a 2. § (1) bekezdés szerinti dokumentum tervezetébe. Az elkészült tervezetet a tervező- a főépítészen keresztül- átadja a polgármesternek.

(2) A polgármester az (1) bekezdés szerinti dokumentum tervezetet –a valamennyi bizottság javaslatával - a képviselő testület elé terjeszti.

(3) A véleményeket és a hozzájuk tartozó indoklást a képviselő testületi döntés előtt a főépítész a képviselő testülettel megismerteti. Az elfogadásra nem került véleményeket összesíti, és az ügy irataihoz mellékeli.

(4) A (2) bekezdés szerint hozott képviselőtestületi döntésről szóló – kormányrendelet szerinti- ért6esítésnek a polgármester tesz eleget.

3. Településrendezési eszközök véleményezéséhez szükséges partnerségi egyeztetés szabályai

4. § (1) A településrendezési eszközök véleményezéséhez szükséges partnerségi egyeztetési eljárásra, a 2. -3 § rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell.

(2) A véleményeket, az elfogadásra nem javasolt véleményeket és azok indoklását, valamint a vélemények alapján a tervezetbe tett módosításokat a polgármester – a tervező közreműködésével- a képviselő testületi ülésen ismerteti. A javaslatok elfogadásáról vagy elutasításáról a képviselő testület dönt.

(3) Az el nem fogadott véleményeket a főépítész összesíti, és indoklásukkal együtt az ügyirathoz mellékeli.

4. Záró rendelkezések

5. § (1) A rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.