Nagypáli Község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2013(IX.23.) önkormányzati rendelete

a Nagypáli Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető illetménykiegészítésről, szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2013. 09. 24

Nagypáli Község Önkormányzati Képviselőtestülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§.

A rendelet hatálya

A rendelet hatálya Nagypáli Közös Önkormányzati Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre és ügykezelőkre terjed ki

2.§.

A juttatások és támogatások formáit, mértékét, feltételeit a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152. § (2) bekezdésére figyelemmel a jegyző szabályzatban határozza meg.

3.§.

(1) A Hivatal költségvetésében a juttatások és támogatások céljára fedezetet kell biztosítani (szociális keret), amely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át.

(2) Ha az adott költségvetési évre a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben pótelőirányzatot kérhet. A Képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

4.§.

(1) A juttatások és támogatások fedezetéül szolgáló keretet az igénylés, kérelem beérkezésének sorrendjében kell felhasználni.

(2) Ha év közben a keret kimerülése esetén a Képviselő-testület a juttatások és támogatások fedezetéül pótelőirányzatot állapít meg, akkor a felhasználás során előnyben kell részesíteni a már benyújtott igényeket.

(3) Az egyes juttatásokról és támogatásokról évenként elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

5.§.

A köztisztviselő részére a Képviselő-testület a következő juttatásokat és támogatásokat biztosítja:

a) családalapítási támogatás;

b) illetményelőleg;

c) csoportos élet- és balesetbiztosítás;

d) szemüveg vagy kontaktlencse készítésének díjához hozzájárulás;

e) eseti szociális segély;

f) temetési segély.

6.§.

(1) A nyugállományú köztisztviselő a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 49/J. § (2) bekezdésére figyelemmel a biztosított szociális keret terhére az alábbi támogatásokban részesülhet:

a) eseti szociális segély,

b) temetési segély.

(2) A szociális támogatások csak azokat a nyugállományú köztisztviselőket illetik meg, akik a Hivataltól, illetve jogelőd szervezetétől kerültek nyugállományba.

7.§.

(1) A rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Körjegyzőségen foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 11/2001.(XI.5.) önkormányzati rendelet, valamint az azt módosító 16/2004. (XI.25.), és az 5/2010(II.20.) önkormányzati rendeletek.

                             Köcse Tibor                                                                         Simon Margit
                           polgármester                                                                               jegyző