Nagypáli Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelete

a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 5/2009. (II.9.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2013. 09. 24- 2013. 09. 24

Nagypáli Község Önkormányzati Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 23. §-ában kapott felhatalmazás alapján a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 5/2009. (II.9.) önkormányzati rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§.

(1)A rendelet 3.§. (34) bekezdését hatályon kívül helyezi.

(2)A rendelet 6.§. (1) d.) pontját hatályon kívül helyezi


2. §

A rendelet 9. §. (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép.

„9.§. (1)Az ingatlantulajdonos, amennyiben a hulladékkezelési kötelezettségének nem jelen rendelet 11. § (2) bekezdése alapján saját maga tesz eleget, köteles az Önkormányzat által szervezett közszolgáltatás igénybevételére: az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladék e rendeletben előírtak szerinti gyűjtésére, a Közszolgáltatónak történő átadására.

3. §

(1)A rendelet 11.§. (2) bekezdés utolsó mondata hatályon kívül helyezve.

(2)A rendelet 11.§. 3.§. a.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„11.§.(3) a) amennyiben a hulladékkezelési kötelezettségének nem a (2) bekezdésben foglaltak szerint tesz eleget, a hulladékszállítási és ártalmatlanítási közszolgáltatási szerződést aláírja, „

(3)A rendelet 11.§. 3.§. f.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„11.§.(3) f.) az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladék kezelésére az önkormányzat által szervezett közszolgáltatást igénybe vegye, és a hulladékot az e rendeletben feljogosított hulladékkezelőnek adja át, kivéve, ha az ingatlantulajdonos a hulladékkezelési kötelezettségének a (2) bekezdésben foglaltak teljesítésével tesz eleget,”

4. §

A rendelet 12. §. (1) bekezdés g.) és h.) pontjai hatályon kívül helyezve.

5. §

A rendelet 14.§. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„14.§.(2) A közszolgáltatás teljesítésének feltételeiről a közszolgáltató az ingatlan tulajdonost írásban köteles értesíteni, vagy felhívás közzététele útján tájékoztatni. Az ingatlantulajdonos köteles az értesítés és felajánlás alapján a közszolgáltatási szerződést aláírni, kivéve, ha a jelen rendeletben szabályozott hulladékgazdálkodási köztelezettségének a rendelet 11. § (2) bekezdésében foglaltak szerinti igazolt módon tesz eleget. A közszolgáltatási szerződés aláírásának jogszerűtlen megtagadása esetén is köteles az ingatlantulajdonos a kötelező közszolgáltatás igénybevételére.”

6. §

A rendelet 15. §. (4) bekezdés b.) és c.) pontjai hatályon kívül helyezve.

7. §

A rendelet 16. §. (4) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:.

„16.§.(4) Amennyiben a szüneteléssel érintett ingatlan esetében a szünetelés időtartama alatt hulladékkezelési közszolgáltatás alá tartozó hulladék kerül kihelyezésre, úgy a szünetelés semmissé válik, és az ingatlantulajdonos egyidejű értesítése mellett a Közszolgáltató a hulladékot köteles elszállítani.”

8. §

(1)A rendelet 17.§.(1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„17.§.(1)A hulladék begyűjtésének és elszállításának rendjét és gyakoriságát a közszolgáltatóval kötött közszolgáltatási szerződés tartalmazza. A közszolgáltató jogosult az útvonal és a közszolgáltatási szerződésben meghatározott kötelező gyakoriság mellett a napi vagy a heti időpontok meghatározására. Ha az útvonal és az időpont (gyűjtési nap) változik, arról a közszolgáltatónak kell a szolgáltatást igénybe vevőket, a lakosságot értesítenie.”

(2)A rendelet 17. §. (3) bekezdés utolsó mondata hatályon kívül helyezve.

9. §

A rendelet 31. §. (6) bekezdés utolsó mondata hatályon kívül helyezve.

.

10. §

A rendelet 32. §. (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„32.§.(3) A veszélyes hulladéknak nem minősülő építési törmeléket – a (2) bekezdésben foglaltak kivételével –díj megfizetése mellett lehet a hulladékgyűjtő telepen elhelyezni.”

11. §

(1)A rendelet 34. §. hatályon kívül helyezve

(2)A rendelet 35. §. hatályon kívül helyezve.

(3)A rendelet 36.§. hatályon kívül helyezve.

(4)A rendelet 37.§. hatályon kívül helyezve

(5)A rendelet 38.§. hatályon kívül helyezve

.

12.§.

A rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

                             Köcse Tibor                                                                                        Simon Margit
                            polgármester                                                                                            aljegyző