Kallósd Község Képviselőtestületének 1/2018(II.26.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetésének szabályairól

Hatályos: 2018. 02. 27

Kallósd Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és (2) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§.(1) bekezdésének 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, tekintettel az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A.§.(3) bekezdésére a településképi koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetésének szabályait az alábbiak szerint határozza meg:


1.§.
A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítése és módosítása során a polgármester a partnerségi egyeztetést a 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet) 29/A.§-ában és az e rendeletben foglaltaknak megfelelően folytatja le.


2.§.
Az egyeztetésben résztvevők (továbbiakban partnerek):
a)    Kallósd község teljes lakossága,
b)    valamennyi, a településen székhellyel vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet,
c)    a településen működő érdekképviseleti és civil szervezetek,
d)    a településen jelenlévő egyházak.


3.§.
A polgármester a koncepció, a stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítése és módosítása során a széleskörű nyilvánosság biztosítása érdekében a társadalmi bevonás keretében az alábbiak szerint tájékoztatja a partnereket:
a)    az Önkormányzat Kallósd, Kossuth L. u. 19. szám alatti épületében hivatalos hirdetőtáblán elhelyezendő hirdetmény kifüggesztésével,
b) Kehidakustány Község Önkormányzata hivatalos honlapján (www.kehidakustany.hu)    
    Kallósd Község Önkormányzata számára biztosított felületen a dokumentumok teljes
    körű közzétételével,
d) a Korm. rendelet 29/A.§-ában meghatározott esetekben lakossági fórumon a tervezet
     ismertetésével, amelyet a lakossági fórumot megelőzően legalább 8 nappal az a) – c)   
     pontokban foglaltak szerint közzétesz.


4.§.
(1) A partnerek a tervezetekkel kapcsolatos véleményeiket, észrevételeiket           
      a) írásban
          - postai úton Kallósd Község Önkormányzatának címezve
          - személyesen az Önkormányzat hivatalában (Kehidakustányi Közös Önkormányzati
            Hivatal 8784 Kehidakustány, Dózsa Gy. u. 7.) leadva,
          - az Önkormányzat muszaki@kehidakustany.hu e–mail címére megküldve,
      b) szóban a lakossági fórumon
tehetik meg.
(2) A partnerek a tervezetekkel kapcsolatos véleményeiket a Korm. rendelet által az adott eljárásra meghatározott időintervallumon belül, a hirdetményben közzétett határidőig adhatják meg.    
(3) Az írásban megküldött vélemények az Önkormányzat hivatalában iktatásra, a lakossági fórumon elhangzott vélemények jegyzőkönyvbe vételre kerülnek.
(4) A megküldött észrevételben, véleményben meg kell jelölni az egyeztetési eljárás tárgyát, a beküldő személy vagy szervezet nevét, képviselőjét, postai és e-mail címét.
(5) Valamennyi vélemény az eljárás iratanyagában kerül elhelyezésre.


5.§.
(1) A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket a polgármester megküldi az 1.§-ban meghatározott dokumentumok készítésével megbízott tervező és a települési főépítész részére, akik azokat megvizsgálva szakmai indoklással ellátott javaslatot készítenek a polgármester részére.   
(2) A beérkezett észrevételeket, javaslatokat, véleményeket és az (1) bekezdés szerinti szakmai javaslatot a képviselő-testület megtárgyalja és a Korm. rendelet 39.§.(2) bekezdésében foglaltak szerint jár el.
(3) Polgármester gondoskodik a beérkezett javaslatokkal és véleményekkel kapcsolatos és az el nem fogadott vélemények indoklását tartalmazó képviselő-testületi határozatnak az önkormányzat hivatalos honlapjára 10 napon belül történő közzétételéről.
 
6.§.
(1) Valamennyi koncepció, stratégia, településrendezési eszköz, kézikönyv és településképi rendelet jóváhagyását és kihirdetését követő 5 napon belül a polgármester gondoskodik a jóváhagyott dokumentum önkormányzati honlapon teljes terjedelemben történő közzétételéről.
(2) A polgármester az (1) bekezdés szerinti közzétételről értesítést küld az egyeztetésben részt vevők részére.


7.§.
E rendelet a kihirdetését követő munkanapon lép hatályba.


Kallósd, 2018. február 15.

                       Farkas Andrásné                                      Futácsi Lászlóné
                           polgármester                                                 jegyző


Kihirdetve: 2018. február 26.

                                                                                       Futácsi Lászlóné
                                                                                               jegyző