Döbröce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Önkormányzati Képviselők tiszteletdíjának mértékéről

Hatályos: 2020. 04. 23

Döbröce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelete

Önkormányzati Képviselők tiszteletdíjának mértékéről

2020.04.23.

Döbröce Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX törvény 35. § (1) felhatalmazása alapján a következőket rendeli el.

1.  § Az önkormányzati képviselőt (továbbiakban: képviselő) megválasztása időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.

2.  § (1) A tiszteletdíj mértéke havi 30.000,-Ft,amely tiszteletdíj havonta kerül kifizetésre.

(2) (1) Az önkormányzati képviselők tiszteletdíjának kifizetése felfüggesztésre kerül a 40/2020. (III.11.) Korm.rendelet szerinti veszélyhelyzetre tekintettel.

3.  § (1) A testületi ülésen való akadályoztatás esetén a képviselő az ok megjelölésével a polgármesternél, a jegyzőnél, szóban vagy írásban köteles jelzéssel élni.

(2) A tiszteletdíjban részesített személy amennyiben önhibáján kívül előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt a testületi ülésen, a képviselői kötelezettségét megszegi, megállapított tiszteletdíja csökkenthető, illetve megvonható.

(3) A tiszteletdíj csökkentéséről vagy megvonásáról a képviselő vagy a polgármester javaslatára a Képviselő-testület dönt.

4.  § (1) A képviselő tiszteletdíjáról írásban lemondhat.

(2) A tiszteletdíjról történő lemondást tartalmazó írásbeli nyilatkozatot évente a polgármesterhez kell benyújtani legkésőbb az önkormányzat költségvetésének elfogadásáig.

(3) Ha a képviselő az e rendelet alapján megállapított tiszteletdíjáról írásbeli nyilatkozatában lemond, annak tartalmaznia kell az alábbiakat:

a) mely időszakra járó tiszteletdíjról kíván lemondani,

b) az a) pontban meghatározott időszakra járó tiszteletdíj összege mely célra kerüljön felhasználásra.

(4) Ha a tiszteletdíjról való lemondás időpontjában a felhasználás célja az írásbeli nyilatkozatban nem kerül meghatározásra, abban az esetben a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy felhasználásról későbbi időpontban nyilatkozik a képviselő.

5.  § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit 2014. október 12. napjától kell alkalmazni.

(3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a 7/2010.(X.08.) számú önkormányzati rendelete a helyi képviselők tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendelet