Szalapa Község Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2013 (VI.30.) önkormányzati rendelete

KITÜNTETŐ DÍJ (DÍSZOKLEVÉL) ALAPÍTÁSRÓL

Hatályos: 2013. 07. 01

SZALAPA Község Önkormányzat

Képviselő-testülete

11/2013. (VI.30.) Önkormányzati rendelete


 Kitüntető díj (DÍSZOKLEVÉL) alapításról


 Szalapa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében, valamint Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetésekről szóló 2011. évi CCII. tv. 24.§ (9) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 143.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:


1.§


(1) A Községi Önkormányzat Képviselő-testülete „Szalapáért Kitüntető Díj-at, (DÍSZOKLEVELET) „annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozhat, aki életművével a közösség érdekében, vagy jelentős eredményt hozó munkájával elismerést szerzett és példamutató emberi magatartásával hozzájárult Szalapa község jó hírnevéhez.


(2) A díjjal azon személyek munkáját kívánja elismerni, akik társadalmi, szociális, kulturális, gazdasági élet bármely területén tartósan kiemelkedő munkát végeztek és ennek révén a település értékeit növelő eredményt értek el.


(3) A kitüntető díj „DÍSZOKLEVÉL” adományozását jelenti, melyből évente 1 (egy) db, indokolt esetben maximum 2 (kettő) db adható.


Az átadás időpontja: SZALAPA településen megrendezésre kerülő „Falunap „.

A Díszoklevél adományozására érkezett javaslat, javaslatok benyújtásának időpontja: átadást megelőző hónap 15. napja. Az átadás helyszíne: a lakosság előtt, a mindenkori „Falunap” kijelölt helyszíne.


(4) A kitüntető díjra javaslatot tehetnek: a település lakossága (állandó és tartózkodási hellyel rendelkező magyar és külföldi magán és jogi személyek) az adott év július 25. napjáig, valamint a települési önkormányzat Képviselő-testületének tagjai.


(5) A kitüntető díj odaítéléséről Szalapa Község Önkormányzatának a Képviselő-testülete dönt. A „Szalapáért Díszoklevelet „tanúsító oklevelet a polgármester írja alá.


(6) A Díszoklevél tartalmazza Szalapa község címerét, középen a díszoklevél megjelölést és az abban részesült személy nevét, munkásságának rövid – egy mondatos összefoglalt – ismertetését, az adományozót, az adományozás idejét, aláírás/t/okat.


2.§


(1) A díszoklevél visszavonható, ha arra a kitüntetett méltatlanná válik. A visszavonásról az adományozó dönt.


(2) A Díszoklevelek adományozásáról az Óhídi Közös Önkormányzati Hivatal nyilvántartást vezet.


(3) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(4) Kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.



                        Kiss Csaba                                                                          Bödör Endréné

                       polgármester                                                                                jegyző




Kihirdetve: 2013. június 30.





       Bödör Endréné

             jegyző