Tiszabábolna Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2014. (XI.28.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tüzelőanyag helyi támogatásáról

Hatályos: 2014. 12. 01- 2015. 04. 29

a szociális célú tüzelőanyag helyi támogatásáról


Tiszabábolna Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében foglalt feladatkörében, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 46/2014. (IX.25.) BM rendelet végrehajtására a következőket rendeli el:


1.§     E rendelet hatálya kiterjed Tiszabábolna közigazgatási területén életvitelszerűen lakó és ott lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárokra.


2.§     (1) Szociális célú tüzelőanyag juttatásra a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 46/2014. (IX.25.) BM rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2.§ aa)-ab) pontjában meghatározott személyeken túl, jogosult az, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 300 %-át, egyedül élő esetén 400 %-át nem haladja meg, vagyona a háztartás tagjai egyikének sincs és a tüzelőanyag beszerzéséről más módon gondoskodni nem tud.


(2) A tüzelőanyag (szén) támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, legfeljebb 10 q mennyiségig, kizárólag természetbeni ellátás formájában, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.


(3) Nem jogosult szociális célú tüzelőanyag támogatásra – függetlenül a (1)-(2) bekezdésben meghatározott feltétel teljesülésétől – az a személy, család azon ingatlan vonatkozásában, mely szilárd tüzelőanyaggal egyáltalán nem fűthető.


(4) Az üresen álló ingatlanra, melyben életvitelszerűen senki sem él, a támogatás nem kérhető.


3.§     (1) A támogatás hivatalból történik, az elbírálásról a polgármester dönt.


(2) A tüzelőanyag átvételét a jogosult átvételi elismervény aláírásával igazolja.


4.§    Ez a rendelet a 2014. december 1. napján lép hatályba és 2015. április 30. napján hatályát veszti.




Dr. Jakab Orsolya                                                                          Hencz Zsolt

       jegyző                                                                                          polgármester