Sóstófalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete

Szociális rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 06. 01- 2023. 06. 01

Sóstófalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete

Szociális rendelet módosításáról

2023.06.01.

Sóstófalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének feladat és hatáskörében a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. törvény 10.§ (1); 26.§; 32.§ (3); 45.§ (1), bekezdésében (továbbiakban: Szt.) kapott felhatalmazás, valamint Magyarország helyi önkormányzatáról szóló 13.§ (1) bekezdés 8.a pontjában kapott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Szociális rendeletről szóló 8/2021. (IX. 10.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Rendkívüli települési támogatásra jogosult az a sóstófalvai állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a község közigazgatási területén élő létfenntartási gondokkal küzdő személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 700%-át és önmaga vagy családja létfenntartásáról más módon gondoskodni nem tud, elsősorban

a) tartós betegség vagy rokkantság miatt jelentős jövedelem-kiesése következett be vagy

b) sérelmére elkövetett bűncselekményből anyagi kára keletkezett, vagy

c) nagyobb összegű, váratlan vagy előre nem látott kiadásai vannak, amelyeket önerőből nem tud kiegyenlíteni vagy

d) gyermek neveléséről, gondozásával kapcsolódó kiadásai keletkeztek.”

2. § A Szociális rendeletről szóló 8/2021. (IX. 10.) önkormányzati rendelet 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Tanulmányi hozzájárulás illeti meg azt a felsőoktatási intézményben első diplomát szerző nappali tagozaton tanulmányokat folytató sóstófalvai állandó bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodás hellyel rendelkező tanulót, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 700%-át. A támogatás a tanulmányok folytatásához kapcsolódó költségekre (tandíj, kollégiumi díj, …) használható fel.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.