Nagyar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020(I.24.) önkormányzati rendelete

a Nagyar Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2019.(XI.12.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 24- 2020. 01. 24

Nagyar Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020.(I.24.) önkormányzati rendelete a Nagyar Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2019.(XI.12.) Önkormányzati rendelet módosításáról


Nagyar Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53.§. megállapított hatáskörében eljárva a szervezeti és működési szabályzatáról (továbbiakban: Rendelet) szóló rendeletet az alábbiak szerint módosítja:

1.§.

(1)A Rendelet 1.§ (3) és (5) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:

„(3) Szatmárcsekei Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Hivatal) Székhelye: 4945 Szatmárcseke, Petőfi utca 1.


(5)  A Képviselő-testület, a Polgármester és a közös hivatal hivatalos kör alakú bélyegzőjének közepén a Magyarország címere található, a köríven az alábbiak olvashatók: 

a) Nagyar Község Képviselő-testület

b) Nagyar Község Polgármestere

c) Szatmárcsekei Közös Önkormányzati Hivatal Nagyari Kirendeltsége



2.§

(1) A Rendelet 12.§-nak (6) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:

(6) A képviselő-testület 2020. január 1.  napjától közös önkormányzati hivatal létrehozása mellett döntött Nagyar Községi Önkormányzat Képviselő-testületével Szatmárcsekei Közös Önkormányzati Hivatal néven. A Közös Önkormányzati hivatal állandó jelleggel kirendeltséget működtet Szatmárcsekei Közös Önkormányzati Hivatal Nagyari Kirendeltsége elnevezéssel, melyet a Jegyző irányít.


3.§

(1) A Rendelet 35.§ (4) bekezdése az alábbira változik:


(4) A jegyzőkönyv eredeti példányát a mellékletekkel együtt a jegyző kezeli. A jegyzőkönyvet a mellékletekkel együtt szkennelt formátumban a törvényességi felügyelet részére a Megyei Kormányhivatalnak az erre a célra kapcsolattartásra kijelölt felületen a https://tfik.njt.hu/ oldalon a jegyző továbbítja.

4.§

(1) A Rendelet 38.§ (3)-(4) bekezdése az alábbira módosul:

 (3) A lakosság széles körének jogait, kötelességeit érintő önkormányzati rendelet tervezetét legalább 5 napra társadalmi egyeztetés céljából el kell helyezni a Szatmárcsekei Közös Hivatal hirdetőtábláján és az önkormányzat honlapján. A településen lakó választópolgárok a tervezettel kapcsolatos véleményt írásban juttatják el a polgármesterhez a közzétételben megjelölt időpontig. 

(4) A (3) bekezdés szerinti társadalmi egyeztetésre nem lehet bocsátani a helyi adóval, önkormányzati vagyongazdálkodással, költségvetéssel, önkormányzati bevétellel és a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatával kapcsolatos rendeleteket.


5.§


A Rendelet 51.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


(4) A jegyzőt jegyzői hatósági jogkörben hat hónapot meg nem haladó akadályoztatása esetén, az igazgatási főelőadó helyettesíti.

(5) A jegyzőt pénzügyi igazgatási és gazdálkodási feladatkörében, valamint adóhatósági jogkörben hat hónapot meg nem haladó akadályoztatása esetén az igazgatási főelőadó helyettesíti.

6.§

A Rendelet 53.§ (3) –(4)bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép, továbbá kiegészül (5) és (6) bekezdésekkel:


53.§ (3) A székhely település által nyújtott alapszolgáltatások: informatikai szolgáltatás, egységesített iktatási és ügyiratkezelési rendszer, egyesített alapszolgáltatási és nyilvántartási rendszer.

(4) Ügyfélfogadás a közös hivatal székhelyén és az állandó jelleggel működő kirendeltségeken:


Hétfő: 8.00-12.00 óra

Kedd: 8.00-12.00 óra13.00-16.00 óra

Szerda: 8.00-12.00 óra

Csütörtök: 8.00-12.00 óra13.00-16.00 óra

Péntek: 8.00-12.00 óra


(5) A jegyző – akadályoztatása esetén az általa megbízott igazgatási főelőadó– mindkét településen heti egy alkalommal ügyfélfogadást tart a közös önkormányzati hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározottak szerint. Szükség esetén ez több alkalommal is lehet.

(6)Jegyzői ügyfélfogadás a székhelyen az ügyfélfogadás általános idejével egyezik azzal, hogy a nagyari kirendeltségen szerdai napokon 8.00-12.00 óra, pénteki napokon 8.00-12.00 óra.

7.§

(1) Jelen rendelet kihirdetésének napján lép hatályba, majd kihirdetést követő napon hatályát veszti.


Bánóczi Lajos              sk.                                              Szalkainé Fóri Zsuzsa sk. 

 polgármester                                                            jegyző


A rendelet kihirdetéséről gondoskodott:



Szalkainé Fóri Zsuzsa sk.

jegyző


Nagyar, 2020. január 24. 11.50.