Tiszamogyorós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 30.) önkormányzati rendelete

Tiszamogyorós Község Önkormányzat 2021. évi költségvetésének zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 06. 01

Tiszamogyorós Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 30.) önkormányzati rendelete

Tiszamogyorós Község Önkormányzat 2021. évi költségvetésének zárszámadásáról

2022.06.01.

Tiszamogyorós Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ (1) Az önkormányzat képviselő-testülete a 2021. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást202 039 488 Ft Költségvetési bevétellel 172 094 481 Ft Költségvetési kiadással 29 945 007 Ft maradvánnyal hagyja jóvá.A képviselő-testület az Önkormányzat 2021. évi zárszámadását részletesen a következők szerint fogadja el:
(2) A képviselő testület az önkormányzat kiadásait önkormányzati szinten az 1.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.
(3) A képviselő testület az önkormányzat bevételeit önkormányzati szinten az 1.2. mellékletben foglaltaknak megfelelően fogadja el.
(4) A bevételek és kiadások kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint fogadja el.
(5) A képviselő testület az Önkormányzat vagyonkimutatását a 3.számú melléklet szerint fogadja el.
(6) A működési bevételek és kiadások, valamint a tőkejellegű bevételek és kiadások egyszerűsített mérlegét a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.
(7) Az önkormányzat maradványkimutatását az. 5. melléklet szerint fogadja el.
(8) A Tiszamogyorósi Tündérkert Óvoda és Konyha kiadási előirányzatainak teljesítését a 6.1. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.
(9) A Tiszamogyorósi Tündérkert Óvoda és Konyha bevételi előirányzatainak teljesítését a 6.2. mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.
(10) A képviselő testület az Önkormányzat kiadási előirányzatainak a teljesítését a 7.1. melléklet szerint hagyja jóvá.
(11) A képviselő testület az Önkormányzat bevételi előirányzatainak a teljesítését a 7.2. melléklet szerint hagyja jóvá.
(12) Az Önkormányzat az Önkormányzati jogalkotás kiadásait a 8.számú melléklet szerint fogadja el.
(13) Az Önkormányzat üzemeltetésében fenntartott könyvtári és közművelődési feladatok kiadásait a 9.számú mellékletben rögzítettek szerint fogadja el.
(14) A képviselő testület az Önkormányzat Város-, községgazdálkodási és egyéb szolgáltatások kiadásait a 10.számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(15) Az Önkormányzat által átadott pénzeszközöket a testület a 11. számú melléklet szerint fogadja el.
(16) Az ellátottak juttatásainak kiadásait a 12.számú mellékletnek megfelelően fogadja el.
(17) Az Önkormányzat és intézménye által foglalkoztatottak engedélyezett létszáma a 13.számú mellékletnek megfelelően alakult.(18)
A képviselő testület Tiszamogyorós Község Önkormányzata 2021.évi kiadásait kormányzati funkciónkénti kimutatásban a 14.számú melléklet szerint fogadja el.
(19) A Tiszamogyorósi Tündérkert Óvoda és Konyha bevételeit és kiadásait fő ágazati csoportonkénti bontásban a 15.számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(20) Tiszamogyorós Község Önkormányzata és intézménye bevételeit és kiadásait fő ágazati csoportonként mérlegszerűen a 16.számú melléklet szerint fogadja el.
(21) Tiszamogyorós Község Önkormányzata bevételeit és kiadásait fő ágazati csoportonként a 17.számú melléklet szerint fogadja el.
2.§ (1) A képviselő-testület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a költségvetési maradványt érintő fizetési kötelezettségek teljesítését biztosítsa, illetve kísérje figyelemmel.
(2) Az önkormányzat jegyzője és a költségvetési szervek vezetői a költségvetési maradványnak a 2022. évi előirányzatokon történő átvezetéséről gondoskodni kötelesek.
3.§ (1) A képviselőtestület utasítja az önkormányzat jegyzőjét, hogy a költségvetési beszámoló elfogadásáról a költségvetési maradvány jóváhagyott összegéről, elvonásáról a költségvetési szervek vezetőit a rendelet kihirdetését követő 15 napon belül írásban értesítse.
4.§ Ez a rendelet 2022. június 1.-én lép hatályba.
Ésik Árpád dr. Gál-Lakatos Enikő
polgármester jegyző

1. melléklet