Zsurk Község Önkormányzati Képviselő-testületének 7/2015 (IV.27.) Önkormányzati rendelete

Vasúti kedvezményes utazási utalványról

Hatályos: 2015. 04. 27

Zsurk Község  Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében és 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjába foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Zsurk község  közigazgatási területén a személyi adat- és lakcímnyilvántartás szerint állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre terjed ki.


2. § A polgármester a vasúti utazás kiadásainak csökkentése érdekében jövedelemtől függetlenül rendkívüli települési támogatást állapíthat meg a kérelmező részére kedvezményes áron forgalmazott utazási utalvány formájában, a MÁV-Start által nyújtott 15 %-os kedvezményen túl további 10 %-os kedvezményezettségi szinten.

3. § A polgármester a kérelmező szociális helyzetét figyelembe véve a kérelmek összesítését követően megállapítja az igénylők által havonta megvásárolható utazási utalvány maximális névértékét és az utazási utalvány névértékének kedvezményezettségi szintjét.

4. § A kedvezményes utazási utalvány más személyre nem ruházható át.


5. § A támogatás kezdeményezésére irányuló kérelmet a rendelet 1. mellékletében meghatározott formanyomtatványon kell benyújtani személyesen, elektronikus vagy postai úton a Záhonyi Közös Önkormányzati Hivatalba.

6. § A polgármester a határozata ellen a közléstől számított 15 napon belül Zsurk Község Önkormányzati Képviselő-testületéhez lehet illetékmentesen írásban fellebbezni.

7. § A rendelet 2015. április 27. napján lép hatályba.



Zsurk, 2015. április 27.




Pócsikné Vakula Ágnes


Pócsik-Ádám Ilona

polgármester


aljegyző



Mellékletek