Csengerújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (V.8.) önkormányzati rendelete

szociális étkeztetés térítési díjának meghatározásáról

Hatályos: 2014. 05. 08

Csengerújfalu Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 92.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Szt. 59.§ (1) és 62.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

Általános rendelkezések

1. §


  (1) A rendelet hatálya Csengerújfalu község közigazgatási területén az étkezést biztosító önkormányzati fenntartásában működő konyhára és az azt igénybevevőkre terjed ki.


(2) Csengerújfalu Község Önkormányzata konyháján  keresztül biztosítja a szociális étkeztetéssel kapcsolatos feladatokat.



Szociális étkeztetés

2. §


(1) Szociális étkezésre az igénylő a mindenkor hatályos helyi szociális rendeletben meghatározott feltételek megléte esetén jogosult.


(2) A szociális étkezők személyi térítési díjának alapja az 1. számú mellékletben

meghatározott intézményi térítési díj összege.


(3) A szociális étkező a személyi térítési díjat az intézményvezető állapítja meg az igénybevételi napok és a Polgármesteri Hivatal által kiállított hatósági bizonyítvány alapján.



Vegyes rendelkezések

3.§. 


(1) A szociális étkeztetés térítési díját a tárgyhó 5-ig kell megfizetni.



Záró rendelkezések

4.§.


(1) E rendelet 2014. május 08-án lép hatályba


(2) Hatályba lépésével egyidejűleg az étkezési térítési díjak módosításáról szóló 4/2010.(II.23.) rendelet hatályát veszti.



Csengerújfalu, 2014. május 08.





K.m.f.


/: Zsiga Mihály sk:/

/: Dr. Simai Zoltán sk :/

polgármester

címzetes főjegyző


Mellékletek