Nyírkércs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (V. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2023. évi pénzügyi tervének végrehajtásáról

Hatályos: 2024. 05. 24

Nyírkércs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (V. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.05.24.
az önkormányzat 2023. évi pénzügyi tervének végrehajtásáról
Végső előterjesztői indokolás
A képviselő-testület a zárszámadási rendeletben történő meghatározására az Mötv. 143. § (4) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján jogosult. Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a jegyző által elkészített zárszámadási rendelet-tervezetet a polgármester a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig terjeszti a képviselő-testület elé. A zárszámadásról a képviselő-testület rendeletet alkot.
Nyírkércs Község Önkormányzata 2023. évi pénzügyi tervének végrehajtásáról szóló zárszámadás elkészült, melyet az alábbiak szerint terjesztek a Képviselő-testület elé.
I.
BEVEZETŐ
Nyírkércs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. március 15-én fogadta el az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló rendeletét, ami a költségvetés végrehajtásának időszakában 2023-ben 2 alkalommal, 2024-ban egy alkalommal került módosításra.
Nyírkércs község lakosainak száma 2023. január 1-jén 720 fő volt.
Az állami támogatás összege változott, a mutatószám felmérés után csökkent. Településünk azon kevesek közé tartozik, akiknek szolidaritási hozzájárulást kell fizetniük.
A beszámolási időszakban fejlesztési célú hitelt nem vettünk fel.
A 2023. évi költségvetésünket az előző évekhez hasonlóan a kiadások csökkentése és a kényszerű takarékosság jellemezte.
A kiadások lehetséges csökkentésével, átütemezésével sikerült a fizetőképességet biztosítani.
Az önkormányzat az éves beszámolási kötelezettségnek eleget tett, melyek továbbítása a MÁK felé megtörtént.
2023. évben az Önkormányzat pénzügyi helyzetét az Állami Számvevőszék nem ellenőrizte.
II.
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (2) bekezdés a)-d) pontjaiban előírt indoklások
Az önkormányzat költségvetési mérlege, pénzeszközök változása
Az önkormányzat pénzkészlete (bankszámlák, pénztárak) 2023. január 1-jén 18.284.389
Ft volt, 2023. december 31-i záró pénzkészlet 69.699.075 Ft.
Vagyoni helyzet alakulása
Az immateriális javak állománya 924.252 Ft, mely az előző évhez képest nem változott.
A tárgyi eszközök állománya 419.838.956 Ft, mely az előző évhez képest csökkent a termőföldek értékesítése miatt.
A befektetett pénzügyi eszközök összege 38.000 Ft, mely az elmúlt évhez képest nem változott.
Jelentős növekedés következett be a pénzeszközöknél, melynek év végi állománya 69.699.075 Ft.
A követelések vonatkozásában csökkenés volt tapasztalható az előző évhez képest, összege: 1.706.636 Ft.
Tisztelt Képviselő-testület!
A 2023. évi költségvetési rendeletben megfogalmazott célok a végrehajtás során szükségessé vált módosításokkal együtt teljesültek. A fejlesztések eredményeként a működés takarékosabbá vált, a szolgáltatások színvonala emelkedett. 2023 -ban több Képviselő-testületi döntés is a szigorú, takarékos és ésszerű gazdálkodást helyezte az előtérbe, pl.:
csak azon beruházások, felújítások engedélyezése, melyek végrehajtása nem okozott likviditási gondot az önkormányzat gazdálkodásában, stb.
A fenntartható fejlődés érdekében, 2024 -ben folyamatosan elemeznünk kell a gazdasági folyamatokat, figyelembe véve az önkormányzat erre irányuló döntéseit.
A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet (továbbiakban: Bkr.) 11. § (2a) bekezdése értelmében az önkormányzat valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles az éves költségvetési beszámolóval együtt a Bkr. 1. melléklete szerinti vezetői nyilatkozatot a polgármesternek megküldeni. A költségvetési szervek vezetői ennek a kötelezettségüknek eleget tettek. A vezetői nyilatkozatok a zárszámadási rendelet tervezet mellékletét képezik.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény (Jat.) 17. §-a alapján a zárszámadási rendeletet előkészítő jegyző előzetes hatásvizsgálatot végzett, melyben felmérte a szabályozás várható következményeit.
A zárszámadási rendelettervezet előzetes hatásvizsgálatának megállapításai a következők:
Társadalmi, gazdasági, hatások
A zárszámadási rendeletben foglaltak végrehajtásával az önkormányzat elősegítette a településen élők helyzetének javítását (fejlesztések, intézmények átalakítása, stb.). A szociálisan rászoruló társadalmi rétegek támogatásában előrelépés történt (étkeztetés, támogatás, stb).
A rendeletben foglaltak végrehajtásának költségvetési hatását az előterjesztés részletesen tartalmazza.
Környezeti és egészségügyi következmények
A 2021. évben beszerzésre került egy kommunális gép tartozékaival, melynek segítségével a teleülés rendben tartását tudjuk nagy mértékben elősegíteni. Környezeti következményei a település rendben tartása, megóvása, ápolása volt elsődleges szempont.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatások
A zárszámadási rendeletben foglalt pénzügyi,- számviteli és szociális előírások végrehajtása a szakmai, ügyintézési és adminisztratív feladatok végrehajtásában többletfeladatokat jelentettek a költségvetési szervek számára.
A jogszabályok megalkotásának szükségessége, a jogalkotás elmaradásának várható következményei
A zárszámadási rendelet megalkotását szükségessé teszi az Mötv. és az Áht. előírásai, melynek elmaradása törvényességi mulasztásnak számít, ami támogatás megvonásával jár.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek
A zárszámadási rendeletben rögzítettek végrehajtásához a személyi, tárgyi, szervezeti és pénzügyi feltételek rendelkezésre álltak.
A rendelet-tervezet elkészítésénél figyelembe vettük a jogszabályszerkesztésről szóló 61/2009. (XII.14.) IRM rendelet előírásait.