Gulács község Önkormányzat Képviselő-testülete

a települési folyékony kommunális hulladék (szippantott szennyvíz ) gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 3/2013.(II.01.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 20- 2015. 03. 18

Gulács Község  Önkormányzat Képviselő-testületének

3/2014.(IV.20.) önkormányzati rendelete

a települési folyékony kommunális hulladék (szippantott szennyvíz ) gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról  szóló 3/2013.(II.01.) önkormányzati rendelet módosításáról


Gulács Község Önkormányzat Képviselő-testülete a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45.§ (6) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján és az Alaptörvény 32.cikk  (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 

1.§


A települési folyékony kommunális hulladék (szippantott szennyvíz ) gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatásról  szóló 3/2013.(II.01.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet ) 6/A. § és 6/B §a-sokkal egészül ki:



6/A.§  (1) A rendelet alapján a folyékony hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételére köteles ingatlantulajdonosokról a Szolgáltató nyilvántartást vezet az azonosításához szükséges adatok feltüntetésével.


(2)Az ingatlantulajdonos a közszolgáltatási szerződés a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény ( a továbbiakban: Vgtv. ) 44/C § (2) bekezdés g.) pontjában meghatározott személyes adatait és – amennyiben az nem azonos a szolgáltatás igénybevételének helyével – a számlázási címet köteles a Szolgáltató felhívására, valamint személyes adatainak változását követően 15 napon belül bejelenteni.


(3) A Szolgáltató a személyes adat kezelése során köteles a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII . törvény rendelkezéseinek megfelelően eljárni.


(4) A (3) bekezdés alkalmazásában a Szolgáltató köteles

      a.) megteremteni az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit,

      b.) gondoskodik az adatok biztonságáról,

      c.) meghatározni azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi

           szabályok érvényre juttatásához szükségesek.



6/B.§(1) Az adatkezelés célja a közszolgáltatással összefüggően az ingatlantulajdonos személyének megállapításához, a közszolgáltatási díj behajtásához szükséges és arra alkalmas adatbázis létrehozása és működtetése.


(2) A Szolgáltató az ingatlantulajdonos személyes adatait – az adatok tárolása kivételével – a szerződéses viszony létrejöttétől annak megszűnéséig, díjhátralék esetén a tartozás fennállásáig kezelheti. A jogviszony megszűnését követően a Szolgáltató a kezelt adatokat köteles megsemmisíteni.


(3) A Szolgáltató a feladatának ellátása érdekében nyilvántartott adatokat csak az arra külön jogszabályban felhatalmazott harmadik félnek adhatja ki.


2.§


(1) Ez a rendelet 2014. április 20. napon lép hatályba.



(2)  Hatályát veszti  a Rendelet 1.§ (1.) bekezdésében a „Tivadar” szövegrész.


(3)  Hatályát veszti a Rendelet  3.§ (3) bekezdésében „Tivadar települése esetében 8750 Ft/tartály”  szövegrész.


(4) Hatályát veszti  a Rendelet 4.§ (6) bekezdésében a „Tivadar település esetében 8750 Ft/ tartály”  szövegrész.



3.§


 E rendelet a belső piaci szolgáltatások szabályairól szóló, Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.






Vass Albert János                                                                             Vassné Szűcs Róza

 polgármester                                                                                            jegyző