Márokpapi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

települési szilárd és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel összefüggő szervezett hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 6/2014. (VI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 07. 01- 2015. 07. 02

Márokpapi Község Önkormányzatának képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88.§ (4( bekezdés a)pontjában határozott feladatkörében eljárva  a következőket rendeli el:


1.§ települési szilárd és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel összefüggő szervezett hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételéről  szóló  6/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet )2.§ (1a) bekezdéssel egészül ki:


„(1a) a) A közszolgáltató tagjai és alvállalkozó által végezhető hulladékgazdálkodási tevékenység: begyűjtés, szállítás, előkezelés, kezelés.


b) Amennyiben a közszolgáltató tagjai és alvállalkozó többségi önkormányzati, állami tulajdonú társaság, hulladékgazdálkodási tevékenységüket a közszolgáltatás egészéhez viszonyítva korlátozás nélküli arányban végezhetik.


c) Amennyiben a közszolgáltató a közszolgáltató tagjai és alvállalkozó b) ponttól különböző tulajdoni szerkezetű társaság, a hulladékgazdálkodási tevékenység aránya a teljes közszolgáltatáshoz viszonyítva nem haladhatja meg a 40%-ot. „


2.§ A Rendelet 3. §-ban a Csarodai Közös Önkormányzati Hivatal elnevezése Tarpai Közös Önkormányzati Hivatal elnevezésre változik.

3.§ A Rendelet  6.§ (1a) bekezdéssel egészül ki:


„ (1a ) 60 liter űrmértékű edény igénybevételére jogosult az a természetes személy, aki a lakóingatlant az Önkormányzat által igazoltan egyedül és életvitelszerűen használja. „


4.§ (1)Ez a  rendelet 2015. július 1.  napon lép hatályba.



(2)E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja .




Vassné Szűcs Róza                                                              Hibály  István 

             jegyző                                                                          polgármester