Magyarnándor Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2020. (VIII.14.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 9/2015.(IX.30.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 15- 2020. 08. 15

Magyarnándor Község Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:


1.§ A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 9/2015.(IX.30.) önkormányzat rendelet (továbbiakban: Rendelet) 8.§ (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„ (5) Jövedelem vizsgálat nélkül évente egy alkalommal, legfeljebb 50.000.-Ft összegben, kérelemre vagy hivatalból települési létfenntartási támogatás állapítható meg 14 napot meghaladó kórházi ápolással járó betegség, tartós táppénzes állomány,  súlyos  baleset estén. „


2.§ A Rendelet  15.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(1) A településen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező  és életvitelszerűen a településen élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő 1-8 osztályos tanulóknak, középfokú oktatási intézmények nappali tagozatán középfokú tanulmányokat folytató tanulóknak  iskolakezdési támogatást állapit meg.”


3.§ A Rendelet  16.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(1)  A településen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő  felsőoktatási intézményben nappali tagozaton felsőoktatási aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató, aki a 25. életévét még nem töltötte be egyszeri iskolakezdési támogatásra jogosult.”


4.§ A Rendelet  16/A.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(1) A településen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a településen élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő és  a Magyarnándori Varázskert Óvodába járó gyermekek évente egyszeri óvodáztatási támogatásban részesülnek. Az egyszeri támogatás mértékét évente a képviselő-testület határozatban állapítja meg. 

A támogatást hivatalból, az intézményvezető kimutatása és lakcímnyilvántartás alapján kell megállapítani.




5.§ A Rendelet  16/B § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(1) A településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a településen élő és  rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő, három vagy több gyermeket nevelő családok kiskorú és a 25 évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező,  nappali tagozaton tanuló nagykorú gyermekei, nagycsaládosok egyszeri támogatásában részesülnek. Az egyszeri támogatás mértékét évente a képviselő-testület határozatban állapítja meg. „


6.§. Ez a  rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.