Magyarnándor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelete

az étkezési ellátást biztosító intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló 3/2020. (V.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 01- 2023. 11. 01

Magyarnándor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelete

az étkezési ellátást biztosító intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló 3/2020. (V.20.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.01.

Magyarnándor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. tv-ben és a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvényben biztosított jogkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az étkezési ellátást biztosító intézményekben fizetendő térítési díjakról szóló 3/2020. (V.20.) önkormányzati rendelet a következő 2/A. és 2/B. §-sal egészül ki:

„2/A. § (1) A étkezési térítési díjat az étkezést igénybe vevő - az óvodában és iskolában ellátott vagy tanuló gyermek esetén a szülő vagy törvényes képviselő (továbbiakban: igénybe vevő) a tárgyhó tekintetében az Önkormányzat által kiküldött számla alapján készpénzben, készpénzátutalási megbízáson történő megfizetéssel vagy átutalással az Önkormányzat által megjelölt bankszámlára köteles megfizetni.

(2) Az étkezési térítési díjat az igénybe vevő köteles utólag, a tárgyhónapot követő 20. napjáig megfizetni.

(3) Amennyiben megállapításra kerül, hogy az igénybe vevő az étkezési térítési díjat a 2/A. § (2) bekezdésében megjelölt időpontig nem fizette meg, úgy a gyermekétkeztetési ügyintéző köteles az igénybe vevőt írásban felhívni 15 napos fizetési határidővel az elmaradt térítési díj befizetésére, valamint a mulasztás következményeire.

(4) Amennyiben a térítési díj befizetésére a (3) bekezdésben megjelölt felhívás kézhezvételétől számított 15 napos határidő is eredménytelenül telik le, úgy az étkezés a fizetési határidő lejártát követő hónaptól nem vehető igénybe, egészen addig, amíg a fizetésre kötelezett igénybe vevő a díjhátralékát nem rendezi, kivéve a (6) bekezdés szerinti részletfizetést.

(5) A díjhátralékról az ügyintéző nyilvántartást vezet, amelyről negyedévenként tájékoztatja a Jegyzőt a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

(6) Azon igénybe vevőnek, akinek legalább kettő hónapot meghaladó díjhátraléka áll fenn, külön kérelemre a polgármester a tartozás kiegyenlítéséhez négy havi részletfizetési lehetőséget biztosíthat. A részletfizetésről a gyermekétkeztetési ügyintéző előkészítése alapján a Polgármester dönt.

(7) Amennyiben az igénybe vevő a részletfizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az étkezés ismételten csak a díjhátralék teljes megfizetését követően vehető igénybe.

2/B. § (1) Aki az étkeztetést bármilyen ok miatt nem veszi igénybe a lemondást haladéktalanul be kell jelentenie az Önkormányzatnak.

(2) Az (1) bekezdés szerinti bejelentést a távolmaradást megelőző nap 11.00 óráig kell megtenni.

(3) Az igénybe vevő a távolmaradása idejére jutó étkezési térítési díj fizetése alól akkor mentesül, ha a bejelentést a (2) bekezdésben rögzített határidőig megtette.

(4) Az igénybe vevő bejelentését megteheti az Önkormányzat gyermekétkeztetési ügyintézője részére személyesen, telefonon vagy e-mailben.

(5) Az igénybe vevő a bejelentés napját követő naptól mentesül a térítési díj fizetése alól.

(6) Az igénybe vevő az étkezés újbóli igénylését az azt megelőző napon 11.00 óráig köteles megtenni az Önkormányzat gyermekétkeztetési ügyintézőjénél.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.