Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa természetbeni juttatásról

Hatályos: 2013. 12. 01- 2014. 02. 16

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2013.(XI.29.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa természetbeni juttatásról

2013.12.01.

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013. (X. 4.) BM rendelet 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) Palotás Község Önkormányzata természetbeni juttatásként szociális célú tűzifát (továbbiakban: tűzifa) biztosít azon rászorulóknak, akiknek családjában a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének 150 %-át, egyedül élő személy esetében a 200 %-át nem haladja meg és a családban

a) rendszeres szociális segélyre, foglalkoztatást helyettesítő támogatásra,

b) időskorúak járadékára,

c) adósságcsökkentő támogatásra,

d) lakásfenntartási támogatásra

jogosult személy van, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek.

(2) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától. Amennyiben egy ingatlan tekintetében több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott feltételek esetén is csak akkor jogosult a kérelmező a szociális tűzifa támogatásra, ha az ingatlanban fafűtésre alkalmas fűtőberendezés van.

(4) A természetben nyújtott szociális tűzifa támogatás mértéke a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013. (X. 4.) BM rendelet szerint benyújtott pályázat alapján a Belügyminiszter által megítélt vissza nem térítendő egyszeri támogatásból és az önkormányzat által vállalt önrészből beszerezhető tűzifa mennyiségének és a határidőben beérkezett kérelmek számának függvénye, háztartásonként legfeljebb 5 m 3 .

(5) A szociális célú tűzifa támogatás iránti kérelem 2013. december 1. napjától 2013. december 10. napjáig nyújtható be az 1. számú melléklet szerinti formanyomtatványon.

(6) A jogosultságnak és a támogatás mértékének megállapítására a rászorultság mértékét figyelembe véve, átruházott hatáskörben az Egészségügyi, Szociális- és Családvédelmi Bizottság jogosult.

2. § Ez a rendelet 2013. december 1-jén lép hatályba és 2014. február 16-án hatályát veszti.