Szirák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (III. 14.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások helyi szabályairól, valamint az önkormányzati segély megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 6/2014. (I. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 03. 16- 2014. 06. 15

A Szirák Község Önkormányzatának Képviselő-testületének Szociális ellátások helyi szabályairól, valamint az önkormányzati segély megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 6/2014.(I.10.) számú önkormányzati rendeletének 13§-a a következő (2) és (3) bekezdéssel egészül ki.


(2) Az aktív korúak ellátására jogosult személy az ellátásra való jogosultság időtartama alatt rendszeres szociális segélyre jogosult, ha

Legalább 30%-os mértékű egészségkárosodást szenvedett, vagy munkaképességét legalább 40%-ban elvesztette és erről a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve (továbbiakban: szakértői bizottság) az egészségkárosodás minősítését tartalmazó érvényes és hatályos szakhatósági állásfoglalását vagy szakvéleményét csatolja.

vagy

(3)  a közfoglalkoztatásra irányuló munkaviszonyt azért nem létesített, mert a munkaköri alkalmassági vizsgálaton 6 hónapon belül két alkalommal „nem alkalmas” minősítést kapott.

2.§ Záró rendelkezések

A rendelet 2014. március 14. napján kihirdetésre kerül és az azt követő napon lép hatályba.