Bárna Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II. 15.) önkormányzati rendelete

Bárna Község Önkormányzata 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2013. 02. 16- 2013. 09. 25

Bárna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 24.§. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Bárna község Önkormányzata 2013. évi költségvetésről az alábbi rendeletet alkotja

A rendelet hatálya

 

1.§. A rendelet hatálya Bárna Község Önkormányzatára és az Önkormányzat által fenntartott intézményre terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

 

2.§. A Bárna Község Önkormányzat fejezet 2013. évi költségvetésének

bevételi főösszegét         75104 eFt-ban

önkormányzati kiadási összegét             53442 eFt-ban

intézményfinanszírozási kiadási összegét 21662 eFt-ban

állapítja meg.

3.§. A Bárnai Egységes Óvoda-Bölcsöde fejezet

finanszírozási bevétel összegét 21662 eFt-ban

saját bevétel  1683 eFt-ban

kiadási főösszegét 23345 eFt-ban

állapítja meg.

4.§. Az Önkormányzat az 1. pontban megállapított bevételi és kiadási főösszegek, valamint a költségvetési szerv saját bevétellel nem fedezett kiadásaihoz nyújtott költségvetési támogatási előirányzatok költségvetési fejezetek, címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerint részletezését e rendelet 2. és 3. számú melléklete tartalmazza.

5.§. Az Önkormányzat felhalmozási bevételeit a 4. számú melléklet tartalmazza.

6.§. Az Önkormányzat a 2013. évi előirányzat-felhasználási ütemtervét havi bontásban az 5. számú melléklet szerint tudomásul veszi.

7.§. Az Önkormányzat költségvetési mérlegét a Képviselő-testület e rendelet 6. számú mellékletében foglaltak szerint hagyja jóvá.

A költségvetés egyes előirányzatainak megállapításával, felhasználásával kapcsolatos rendelkezések

 

8.§. Az Önkormányzat a Bárna Község Önkormányzata fejezet költségvetésének 1. 1. pontjában jóváhagyott  kiadásaiból a

Működési célú általános tartalék                                                                      0 EFt

A költségvetés végrehajtásának szabályai

 

9.§. (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönthet.

(2) A helyi önkormányzati költségvetési szerv bevételi és kiadási előirányzatai a Kormány rendeletében meghatározott esetekben, saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók. A polgármester a költségvetési szerv saját hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosításokról, átcsoportosításokról a képviselő-testületet harminc napon belül tájékoztatja.

(3) Ha a helyi önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, e tényről a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(4) A képviselő-testület a (2) és (3) bekezdés alapján – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon - meghatározott hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

A költségvetéshez kapcsolódó záró és vegyes rendelkezések

 

10.§. Az Önkormányzat felhatalmazza a polgármestert a 2013. évi költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére, a költségvetés hatékony végrehajtására.

11.§. Az Önkormányzat a költségvetési szervek létszám-előirányzatát a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.

12.§. A működési és felhalmozási bevételi és kiadási előirányzatok 2010-2012. évi alakulását bemutató mérleget a 8. számú melléklet tartalmazza.

13.§. Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2013. január 1. napjától kell alkalmazni.