Bárna Község Önkormányzat Polgármesterének 17/2020 (XI.6.) önkormányzati rendelete

A bárnai lakosok évi egyszeri támogatásáról

Hatályos: 2020. 11. 07- 2021. 12. 01

Bárna Község Önkormányzat Polgármesterének 17/2020 (XI.6.) önkormányzati rendelete

A bárnai lakosok évi egyszeri támogatásáról1

2020.11.07.

Bárna Község Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020 (XI. 3.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében megállapított jogkörben eljárva - figyelemmel a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 9. §-ában foglaltakra - Bárna Község Önkormányzatának Képviselő-testületének feladat- és hatáskörét gyakorolva, az Alaptörvény 32. cikkének (2) bekezdésében foglalt, eredeti jogalkotói jogkörében, valamint az Alaptörvény 32. cikkének (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az alábbi rendeletet alkotja:

Általános rendelkezések

1. § E rendelet célja, hogy megállapítsa az önkormányzat által, saját költségvetése terhére, a helyi lakosok számára, nem szociális rászorultsági feltételekhez kötött, természetben nyújtott támogatások formáit, az eljárási szabályokat, a támogatások igénybevételének módját.

2. § E rendelet hatálya kiterjed Bárna község közigazgatási területén életvitelszerűen lakó és ott lakcímmel rendelkező személyekre.

3. § E rendelet alkalmazásában háztartás alatt az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségét kell érteni.

Részletes rendelkezések

4. § (1) A képviselő-testület azon bárnai lakosok részére, akik a tárgyév november 10. napján érvényes bárnai lakcímmel rendelkeznek, évi egy alkalommal tartós élelmiszereket és fogyasztási cikkeket tartalmazó csomagot juttat. E juttatás megállapítása hivatalból történik.

(2) A juttatásra a háztartás jogosult, címenként csak 1 lakás vehető figyelembe. Az üresen álló, nem lakott lakásra juttatás nem adható.

(3) A juttatásra fordítható összeget a képviselő-testület az adott évre vonatkozó költségvetési rendeletében határozza meg.

Záró rendelkezések

5. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

6. § Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszíti a szociális és gyermekvédelemi ellátások helyi szabályairól szóló 7/2011. (IX. 20.) önkormányzati rendelet 13. §-a az azt megelőző címmel együtt.

1

Az önkormányzati rendeletet a Bárna Község Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2021. december 2. napjával.