Mátraterenye Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

a településkép védelméről szóló 12/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 26

a településkép védelméről szóló 12/2017. (XII.22.) önkormányzati rendelete módosításáról

Általános indokolás

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) bekezdés a)-h) pontjaiban kapott felhatalmazást tartalmazza.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A településképi véleményezési eljárás kérelmező által a polgármesterhez írásban benyújtott kérelemre indulásáról, a kérelmező a véleményezendő építészeti-műszaki tervdokumentációt elektronikus formában az építésügyi hatósági eljáráshoz biztosított elektronikus tárhelyre feltöltéséről, a kérelem az erre a célra rendszeresített nyomtatványon való benyújtásáról rendelkezik.

A 2. §-hoz

A módosított alcímet tartalmazza.

A 3. §-hoz

A polgármester általi településképi bejelentési eljárás lefolytatásáról, az építmények rendeltetésének módosítása vagy rendeltetési egysége számának megváltoztatásáról rendelkezik. Továbbá a polgármester általi a településképi bejelentési eljárás lefolytatásáról az Rr. az általános településképi követelmények és reklámok és reklámhordozók közzétételével összefüggő településképi követelményeinek tekintetében a reklámok és reklámhordozók elhelyezésének összefüggéséről rendelkezik.

A 4. §-hoz

A településképi bejelentési eljárás a kérelmező által a polgármesterhez írásban benyújtott kérelméről, a polgármester a településképi bejelentési eljárást a Tr. 26/B. §, 26/C. § és 26/D. §-ban foglaltak szerint lefolytatásáról, valamint ha a rendeltetésváltozás megfelel a helyi építési szabályzatban foglalt követelményeknek, a polgármester kérelemre – az ingatlan -nyilvántartásban történő átvezetés céljából – 15 napon belül hatósági bizonyítványt kiállításáról rendelkezik.

Az 5. §-hoz

A hatályba léptetésről rendelkezik.