Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018.(II.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek bérbeadásának rendjéről és bérleti díjáról valamint a fizetendő egyéb szolgáltatási díjakról

Hatályos: 2018. 02. 14- 2023. 08. 08

Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2018.(II.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségek bérbeadásának rendjéről és bérleti díjáról valamint a fizetendő egyéb szolgáltatási díjakról1

2018.02.14.

Szuha Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában, valamint a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról 1993. évi LXXVIII. törvény 36. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet tárgya és hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Szuha község közigazgatási területén a szolgáltatást igénybevevőre.

(2) A rendelet tárgya az önkormányzat által fenntartott és működtetett intézmények bérbeadása és bérleti díjának megállapítása.

(3) A rendelet értelmében a (2) bekezdésben meghatározott létesítmények – melyek esetében eseti bérleti díjat állapít meg a képviselő-testület:

a) a 3154 Szuha, Kossuth út 135.alatt lévő Művelődési Ház,

b) a 3154 Szuha Kossuth út 86. szám alatt lévő konyha étkezője,

c) a 3154 Szuha Kossuth út 79. sz alatt lévő Civil Ház

d) a 3154 Szuha Bem út 1. alatt lévő Közösségi Ház

e) 3154 Szuha Kossuth út 84.sz. alatt lévő Általános Iskola

f) 3154 Szuha Kossuth út182. sz. alatt lévő műfüves labdarúgó pálya

A helyiségek használata

2. § (1) Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában álló egyes intézmények és helyiségeinek esetenkénti bérleti díját jelen rendelet 1. melléklete alapján állapítja meg.

(2) Az 1. számú mellékletben meghatározott díjakat a képviselő-testület évente felülvizsgálja.

(3) Az e rendelet 1. § (3) bekezdésében meghatározott esetben a terembérleti jogviszony létrejöttéhez egyedi megállapodás megkötése szükséges, mely terembérleti szerződést jelen rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(4) A bérbevétel előtt a bérleti díjra vonatkozó szerződés megkötésével egyidejűleg 5 órát meghaladó rendezvény esetén, a Művelődés Ház igénybevételekor 40.000 Ft kauciót, a többi ingatlan igénybevétele esetén 15.000 Ft kauciót a bérlő köteles az önkormányzat házipénztárába befizetni. Amennyiben a bérlet során rongálás, károkozás nem történik és a bérleti díj megfizetésre kerül, a kaució a bérlőnek egy összegben visszajár a helyiség visszaadásával egyidejűleg.

(5) Az 1. sz. mellékletben meghatározott bérleti díjakból a helyi állandó lakóhellyel rendelkező lakosok 50% kedvezményben részesülnek.

(6) Az (1) bekezdésben szabályozott díjakat a polgármester jogosult egyedi kérelemre mérsékelni, illetve elengedni.

Az egyéb szolgáltatásokért fizetendő díjak

3. § Az önkormányzatnál és a fenntartása alatt álló intézményekben a nyújtott szolgáltatásokért fizetendő díjakat jelen rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

4. § Egyéb jelen rendeletben nem szabályozott szolgáltatásokért, eszközök bérléséért a polgármester jogosult kalkuláció alapján a díjak meghatározására és a bérleti, valamint a szolgáltatási szerződések megkötésére.

Záró rendelkezések

5. § Ez a rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

1

Az önkormányzati rendeletet a Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (VIII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte 2023. augusztus 9. napjával.