Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2019.(VIII.27.) önkormányzati rendelete

Szuha Község Önkormányzatának 5/2019.(VIII.27.) számú rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 8/2013.(V. 28.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 08. 28- 2019. 08. 28


Szuha Község Önkormányzatának képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 8/2013. (V. 28.) számú önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja.

1.§


A Rendelet bevezető rendelkezése az alábbiakra módosul:

„Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a szervezeti és működési szabályzatáról az alábbi rendeletet alkotja.”

2.§


A Rendelet 8. § (1) bekezdése a következőre változik.

„8. § (1) A képviselő-testület az alakuló ülését a választás eredményének jogerőssé válását követő tizenöt napon belül tartja meg.”


3.§

A Rendelet 9.§ (2) bekezdésében az „Az eskütételt követően a Helyi Választási Bizottság elnöke átadja a megbízóleveleket a képviselők részére.” szövegrész hatályát veszti.


4.§

A Rendelet 10. §-a az alábbiakra módosul.

„10. § A képviselő-testület az alakuló vagy az azt követő ülésen megalkotja vagy felülvizsgálja szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét, a polgármester előterjesztése alapján megválasztja a bizottság vagy bizottságok tagjait, az alpolgármestert, és dönt tiszteletdíjukról.”


5.§

A Rendelet 23. § (3) bekezdése a következőre változik.

„23. § (3) Az ülésvezető megállapítja a szavazás eredményét. Ha a szavazás eredménye felől kétség merül fel, bármely önkormányzati képviselő kérésére a szavazást egy alkalommal meg lehet ismételni.”


6.§


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.