Karancsság Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Karancsság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Hatályos: 2013. 12. 20- 2014. 02. 15

1. §


(1) A helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 57/2013.(X.4) BM rendelet alapján a központi költségvetés szociális tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatást biztosított Karancsság Község Önkormányzat részére.

(2) A rendelet célja, hogy Karancsság településen élők részére támogatást nyújtson szociális rászorultság alapján, meghatározza a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás, egyszeri juttatás jogosultsági, igénylési, odaítélési feltételeit.

(3) A rendelet hatálya kiterjed Karancsság közigazgatási területén életvitelszerűen lakó, valamint lakóhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárokra.

(4) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő, és háztartás fogalmára a szociális

igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben meghatározottakat kell érteni.

2. §


(1) A képviselő-testület a rendelkezésére álló keret mértékéig a rászorulókat vissza nem térítendő természetbeni támogatásként 0,89 m szociális tűzifa támogatásban részesíti.

(2)Szociális rászorultság szempontjából előnyt élvez az a kérelmező, aki a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) szerinti aktív korúak ellátására, vagy lakásfenntartási támogatásra jogosult.

(3) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

3.§


(1) A támogatás megállapítása iránti eljárás kérelemre indul, a szociális tűzifára való jogosultságról a polgármester átruházott hatáskörében határozattal dönt és gondoskodik a tűzifa kiszállításáról.

(2) A kérelmet 2014. január 15-ig lehet benyújtani a Ságújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Karancssági Kirendeltségén (3161 Karancsság, Kossuth út 64.)  

(3) A tűzifa átvételét a jogosult aláírásával  átvételi  elismervényen  igazolja.

(4) A tűzifa szállításából származó költségek az önkormányzatot terhelik.


                                             

4.§


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2014. február 16. napján hatályát veszti.