Litke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (III. 29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyongazdálkodásáról

Hatályos: 2022. 09. 11- 2023. 01. 18

Litke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (III. 29.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyongazdálkodásáról

2022.09.11.

Litke Község Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés b) és c) pontjában, 11. § (16) bekezdésében, 13. § (1) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Litke Községi Önkormányzat tulajdonába tartozó ingatlanokra, ingó dolgokra, vagyoni értékű jogokra, gazdasági társaságban lévő üzletrészekre, értékpapírokra, pénzeszközökre terjed ki.

2. Az önkormányzat vagyona

2. § Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

3. A törzsvagyon

3. § (1) A forgalomképtelen törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgyak körét a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő, nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben (továbbiakban: Nvtv.) meghatározott vagyontárgyak alkotják, melyek jegyzékét a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat az önkormányzati vagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná vagyonelemet nem minősít.

(3) A forgalomképtelen vagyontárgyak elidegenítésére kötött szerződés semmis, azok hitelfedezetéül nem használhatóak fel és semmilyen más módon nem terhelhetőek meg.

(4) A forgalomképtelen vagyon tulajdonjogát nem érintő hasznosítás a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

4. § (1) A rendelet szerint korlátozottan forgalomképes vagyonelemeket a 2. melléklet tartalmazza.

(2) A korlátozottan forgalomképes vagyonelemek hasznosítása rendeltetésük sérelmét nem eredményezheti, elidegenítésükre akkor van lehetőség, ha a vagyonelem a közfeladat ellátásához feleslegessé válik, vagy megszűnik a közfeladat ellátásának kötelezettsége, amelyre tekintettel a jogszabály vagy a tulajdonosi joggyakorló a vagyonelem korlátozott forgalomképességét megállapította.

(3) A (2) bekezdésben foglalt tényállás megállapítása a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

4. Az üzleti vagyon

5. § Az önkormányzat üzleti vagyona mindaz a vagyon, amely nem tartozik az 3. § - 4. § szerinti törzsvagyonba. Az üzleti vagyon felsorolását a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

5. A tulajdonosi jogok gyakorlása, gazdálkodási szabályok

6. § (1) Litke Község Önkormányzatot megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonost megillető jogokat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (továbbiakban Mötv.) 107-110. §-ában foglaltak értelmében a képviselő-testület gyakorolja.

(3) Az önkormányzat vagyona feletti használati jogot azok az intézmények gyakorolják, amelyek a rendelet hatályba lépésekor a vagyon felett a használati joggal rendelkeztek, illetőleg ezt követően a rendelet szerint a használati jogot megszerezték.

(4) Az önkormányzat intézményei a használat jogánál fogva jogosultak és kötelesek a vagyoni eszközök rendeltetésszerű használatára, működtetésére, fenntartására, tevékenységégi körükben a hasznok szedésére.

(5) A bérbeadás útján történő hasznosítás az intézmény alapfeladatainak ellátását nem korlátozhatja, az csakis a feladatellátás színvonalának megtartása vagy javítása mellett történhet.

(6) Az intézmények által megszerzett vagyontárgyak az önkormányzat tulajdonába kerülnek és a megszerző intézmény használatában maradnak.

(7) Az önkormányzat által szervezett vagyonnak az önkormányzati intézményei használatába adásáról a vagyon szerzője dönt.

7. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat tulajdonában lévő nemzeti vagyonból olyan vagyonelemet, melyre vagyonkezelő jog létesíthető – kivéve törvényben meghatározott vagyonelemet – nem határoz meg.

(2) Az önkormányzat tulajdonába tartozó vagyonelemekről, annak változásairól és értékéről nyilvántartást kell vezetni.

(3) A vagyonnyilvántartás vezetéséről a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a jegyző gondoskodik.

8. § (1) Az önkormányzati vagyon 500.000 Ft feletti elidegenítésére tett javaslatot csak forgalmi értékbecsléssel megalapozva lehet előterjeszteni a képviselő-testület felé.

(2) Amennyiben a földterület vagy épület piaci értéken történő értékesítése az értékbecslő által megállapított áron nem lehetséges, a Képviselő-testület a megállapított árhoz képest legfeljebb 5 %-kal alacsonyabb áron az ingatlant értékesítheti.

(3) Az önkormányzat szabad rendelkezésű vagyona - az e rendeletben szabályozott feltételek szerint – üzleti vállalkozásba fektethető. Az üzleti vállalkozásba adott vagyonnal a legnagyobb jövedelmet biztosító és vagyongyarapodással járó módon kell gazdálkodni.

(4) Az önkormányzati vagyont ingyenesen átruházni, továbbá önkormányzati követelésről lemondani csak törvényben meghatározott esetben lehet.

(5) Az önkormányzati vagyon védelme, az előre nem látható rendkívüli események hatásainak védelme érdekében az önkormányzat vagyontárgyaira vagyonbiztosítást kell kötni.

6. A korlátozottan forgalomképes vagyon feletti tulajdonjog gyakorlása

9. § (1) A Képviselő-testület rendelkezik a 4. §-ban felsorolt önkormányzati vagyonszerzésről, elidegenítésről, megterhelésről és gazdasági társaságba való bevitelről.

(2) A korlátozottan forgalomképes vagyon esetében a hasznosítási jog, és használatba adás tekintetében figyelembe kell venni az adott vagyonelemre előírt forgalomképességi korlátokat.

(3) A Képviselő-testület külön rendeletben állapítja meg az egyes ingatlanok hasznosítására vonatkozó bérleti és használati díjakat.

7. Az üzleti vagyon hasznosítása

10. § (1) Az Nvtv. 13. §-ára figyelemmel a bruttó 10 millió forint forgalmi érték feletti, a helyi önkormányzat tulajdonában álló vagyont elidegeníteni, a használat, illetve hasznosítás-, illetve tulajdonjogát átengedni, átruházni csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet.

(2) A Képviselő-testület 10 millió Ft-ig terjedő értékhatárig eső ingatlan vagyon értékesítéséről a megyei lapban és helyben szokásos módon történő hirdetéssel, a legjobb ajánlattevő javára dönt.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérlő kijelölési jogát és a bérleti szerződés megkötését a polgármesterre ruházza át.

(4)1 A Képviselő-testület üzleti vagyonba tartozó ingatlan értékesítése esetén az értékbecslés által meghatározott értékre, az ingatlan bérletével rendelkező bérlőt a bérelt ingatlan tekintetében nyilatkozattételre szólitja fel, mely szerint mindenki mást megelőzően az ingatlanra vételi szándékot jelenthet be a képviselő-testület által az adásvételre meghatározott feltételek elfogadásával.

8. A vagyontárgyak minősítése

11. § (1) A Mötv. és a Nvtv. előírásai alapján a képviselő-testület dönt: vagyontárgy törzsvagyonná illetve üzleti vagyonná történő nyilvánításáról

(2) Törzsvagyonnak az az önkormányzati tulajdon nyilvánítható, amely az önkormányzati feladatok és célok ellátását szolgálják.

9. Ellenérték nélkül kapott, felajánlott vagyon

12. § (1) Az önkormányzat számára más személy vagy szerv által ellenérték nélkül juttatott (a továbbiakban: térítés nélkül kapott) vagyon elfogadásáról a képviselő-testület dönt.

(2) A térítés nélkül kapott vagy felajánlott vagyon elfogadásának feltétele, hogy

a) az önkormányzat tudja teljesíteni az elfogadott vagyonnal kapcsolatos kötelezettségeket,

b) az a) pont szerinti kötelezettség teljesítése likviditási problémát ne okozzon, és ne zavarja az önkormányzati feladatok ellátását.

10. Követelésről való lemondás

13. § Az önkormányzat követeléseiről csak akkor lehet lemondani, ha

a) az nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását,

b) a követelés érvényesítése érdekében indított eljárás során a követelést részben vagy egészben nem lehet behajtani, és az eljárás előreláthatóan a későbbiekben sem vezetne eredményre,

c) a követelés érvényesítése, behajtása bizonyítottan a követelés összegét meghaladó költségekkel jár,

d) a bíróság bevonásával történő behajtás során a követelésről való lemondásról bírói egyezség történt,

e) a felszámolási eljárás vagy a csődeljárás során a követelést részben vagy egészben nagy valószínűséggel pénzügyileg nem lehet realizálni, vagy a csődeljárás során csődegyezségi megállapodást kötöttek.

11. Eljárási szabályok

14. § (1) A versenyeztetésnek nyilvánosnak kell lennie, szabályait az 4. melléklet tartalmazza.

(2) A polgármester az átruházott hatáskörében hozott döntéséről a döntést követő Képviselő-testületi ülésen köteles beszámolni.

(3) A vagyon értékének meghatározásakor az adott vagyonnak az önkormányzat könyvviteli nyilvántartásában szereplő nettó értékét kell alapul venni.

(4) Értékesítéskor a vagyon értékét az alábbiak szerint kell megállapítani:

a) értékpapír esetén a névérték alapján,

b) ingó és ingatlan vagyon esetén 3 hónapnál nem régebbi szakértői értékbecslés alapján,

c) örökölt vagyon esetén a hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekintetében, amennyiben az adó-és értékbizonyítvány 3 hónapnál nem régebbi.

(5) Ingatlanvagyon szerzése esetén is be kell szerezni a vételár alátámasztására szakértői értékbecslést.

(6) Az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát a polgármester gyakorolja.

(7) Az önkormányzat jogi képviseletének biztosításáról a polgármester gondoskodik.

12. Záró és értelmező rendelkezések

15. § (1) E rendelet alkalmazásában a vagyontárgy hasznosítása: tulajdonjog átruházása, vállalkozásba való bevitele, bérbeadás és a használatba adás.

(2) Ez a rendelet a kihirdetést követő lép hatályba.

(3) E rendelet hatályba lépésével hatályát veszti Litke Község Önkormányzat képviselő-testületének az önkormányzat vagyongazdálkodásáról szóló11/2017. (IX.28.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet

Forgalomképtelen törzsvagyon

Hrsz.

Terület

Megnevezés

Cím

1

2/3

0,0528 m2

Kivett saját használatú út

3186 Litke, Névtelen út

2

3

0,2499 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Akácos út

3

64

0,5657 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Borbás V. út

4

65

0,0522 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

5

76

0,7353 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Arany J. út

6

89

0,0871 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

7

141/3

0,0211 m2

Kivett töltés

8

142

0,1168 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

9

148

0,5287 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Úttörő utca

10

194

0,9454 m2

Kivett temető

11

195

0,088 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

12

244/2

0,0266 m2

Kivett árok

13

350

0,0945 m2

Kivett átok

14

357

0,3441 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Ady Endre út

15

405

0,3240 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Zenész út

16

445/1

0,2327 m2

Kivett közút

3186 Litke, Névtelen út

17

445/8

0,9047 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

18

465

0,0861 m2

Kivett árok

19

522

0,0052 m2

Kivett beépítetlen terület

20

526

0,0518 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

21

650

0,0638 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

22

653/1

0,0111 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

23

669/4

0,0374 m2

Kivett árok

24

680/1

0,0183 m2

Kivett árok

25

687/1

0,0512 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen tér

26

687/2

0,0282 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

27

687/4

0,0144 m2

Kivett árok

28

687/15

0,3223 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Borbás V. út

29

703/11

0,0201 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

30

703/12

0,4159 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Borbás V. út

31

703/15

0,0413 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

32

703/23

0,0384 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

33

741

0,3549 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Rózsafa út

34

754

0,0575 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen utca

35

768

0,0277 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen út

36

774

0,0268 m2

Kivett közpark

37

777

0,2980 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Dózsa út

38

04/4

0,3286 m2

Kivett közút

39

012/2

0,5582 m2

Kivett közút

40

019/7

0,0215 m2

Kivett közút

41

019/8

0,3249 m2

Kivett közút

42

020/1

0,5741 m2

Kivett Retyü-patak

43

020/3

0,5419 m2

Kivett Retyü-patak

44

020/4

0,6654 m2

Kivett Retyü-patak

45

021/6

0,3631 m2

Kivett közút

46

021/32

0,4877 m2

Kivett közút

47

023/11

0,1514 m2

Kivett közút

48

025/7

0,,3947 m2

Kivett Közút

49

028/10

0,3756 m2

Kivett közút

50

028/39

0,64997 m2

Kivett közút

51

028/41

0,0481 m2

Kivett közút

52

029/4

1,1330 m2

Kivett közút

53

039/2

1,2444 m2

Kivett Retyü-patak

54

40

0,8983 m2

Kivett közút

55

043/4

0,2361 m2

Kivett közút

56

043/10

0,1517 m2

Kivett közút

57

043/14

0,4055 m2

Kivett közút

58

043/18

0,0330 m2

Kivett közút

59

44

0,3203 m2

Kivett közút

60

045/6

0,7591 m2

Kivett közút

61

045/7

0,6614 m2

Kivett közút

62

045/8

0,1987 m2

Kivett közút

63

055/5

0,8666 m2

Kivett közút

64

055/6

1.0934 m2

Kivett közút

65

055/8

0,0496 m2

Kivett árok

66

57

0,1420 m2

Kivett árok

67

059/1

0,7258 m2

Kivett Komra-patak

68

059/2

0,7160 m2

Kivett Komra-patak

69

60

0,0648 m2

Kivett közút

70

070/5

0,1764 m2

Kivett közút

71

074/2

0,6953 m2

Kivett árok

72

074/10

0,1763 m2

Kivett közút

73

077/22

0,3425 m2

Kivett közút

74

077/26

0,1227 m2

Kivett közút

75

077/30

0,0923 m2

Kivett közút

76

080/5

0,2419 m2

Kivett közút

77

082/12

0,3401 m2

Kivett közút

78

85

0,4021 m2

Kivett közút

79

086/4

0,1229 m2

Kivett országos közút

80

089/2

0,3836 m2

Kivett közút

81

089/8

0,5876 m2

Kivett árok

82

090/1

0,1952 m2

Kivett árok

83

90

0,3634 m2

Kivett közút

84

93

0,4318 m2

Kivett országos közút

85

094/3

0,5007 m2

Kivett közút

86

094/4

1,5842 m2

Kivett közút

87

97

0,1750 m2

Kivett közút

88

099/3

0,6168 m2

Kivett közút

89

102

0,9420 m2

Kivett árok

90

0115/2

0,1065 m2

Kivett árok

91

0117/4

0,4111 m2

Kivett árok

92

0125/1

0,6508 m2

Kivett szemétlerakó telep

93

0125/3

0,0840 m2

Kivett árok

94

0125/5

0,0399 m2

Kivett árok

95

142

0,3277 m2

Kivett közút

2. melléklet2

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

Sorszám

Hrsz.

Terület

Megnevezés

Cím

58

0,0895 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Borbás V. út 8.

75/1

1,0988 m2

Kivett általános iskola

3186 Litke, Arany J. út 6.

229

0,2274 m2

Kivett községháza

3186 Litke, Kossuth út 31.

238

0,0896 m2

Kivett autóbusz-pályaudvar

3186 Litke, Kossuth út 9.

746

0,4268 m2

Kivett kultúrház

3186 Litke, Kossuth út 2-4.

748/2

0,0966 m2

Kivett orvosi rendelő

3186 Litke, Kossuth út 6.

137

1,9935 m2

Kivett sporttelep

0141/1

3,2511 m2

Kivett szennyvíztisztító telep

149/4

0,8584 m2

Kivett beépítetlen terület

149/5

0,8346 m2

Kivett beépítetlen terület

149/6

0,8449 m2

Kivett beépítetlen terület

149/7

0,8397 m2

Kivett beépítetlen terület

244/1

0,2344 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Dózsa út 24.

355

0,2360 m2

Kivett beépítetlen terület

3186 Litke, Ady Endre út 3.

406/8

0,1523 m2

Kivett udvar

515

0,0738 m2

Kivett beépítetlen terület

518

0,0064 m2

Kivett lakóház

3186 Litke, Dózsa út 109.

519

0,0923 m2

Kivett udvar

520

0,0067 m2

Kivett beépítetlen terület

585

0,1858 m2

Kivett lakóház, udvar, gazdasági épület

3186 Litke, Dózsa út 51.

703/4

0,0802 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Borbás V. út 31.

703/5

0,0742 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Borbás V. út 29.

703/6

0,07090 m2

Kivett beépítetlen terület

703/7

0,0612 m2

Kivett beépítetlen terület

745

0,1881 m2

Kivett lakóház, udvar, gazdasági épület

3186 Litke Dózsa út 16.

771/1

0,0154 m2

Kivett lakóház

3186 Litke, Kossuth út 36.

771/2

0,0155 m2

Kivett lakóház

3186 Litke, Kossuth út 38.

771/3

0,1898 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Kossuth út 36.

771/6

0,0326 m2

Kivett beépítetlen terület

771/7

0,0299 m2

Kivett beépítetlen terület

099/23

0,5147 m2

Legelő

099/24

1,1042 m2

Legelő

099/40

4,7391 m2

Legelő

0101/3

0,3186 m2

Kivett vendéglő

3. melléklet3

Vállalkozói vagyon

Hrsz.

Terület

Megnevezés

Cím

1

48

0,0197 m2

Kivett beépítetlen terület

2

62

0,0945 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Arany J. út 4.

3

63

0,0955 m2

Kivett lakóház, udvar

3186 Litke, Arany J. út 2.

4

74

0,7754 m2

Kivett közterület

3186 Litke, Névtelen tér

5

149/4

0,8584 m2

Kivett beépítetlen terület

6

149/5

0,8346 m2

Kivett beépítetlen terület

7

149/6

0,8449 m2

Kivett beépítetlen terület

8

149/7

0,8397 m2

Kivett beépítetlen terület

9

196/2

0,1602 m2

Kivett beépítetlen terület

10

211/1

0,0872 m2

Kivett beépítetlen terület

11

213/2

0,0188 m2

Kivett beépítetlen terület

12

351

0,4045 m2

Kivett beépítetlen terület

13

353/1

3,7923 m2

Rét

14

360

0,0388 m2

Kivett beépítetlen terület

15

361

0,1645 m2

Kivett beépítetlen terület

16

362

0,1261 m2

Kivett beépítetlen terület

17

364

0,0703 m2

Kivett beépítetlen terület

18

365

0,4070 m2

Kivett beépítetlen terület

19

370/1

0,3295

Kivett beépítetlen terület

3186 Litke, Zenész út

20

377

0,0303 m2

Kivett beépítetlen terület

21

378

0,0825 m2

Kivett beépítetlen terület

22

379

0,0988 m2

Kivett beépítetlen terület

23

380

0,0956 m2

Kivett beépítetlen terület

24

381

0,0950 m2

Kivett beépítetlen terület

25

382

0,0932 m2

Kivett beépítetlen terület

26

383

0,0796 m2

Kivett beépítetlen terület

27

384

0,0163 m2

Kivett beépítetlen terület

28

387

0,0488 m2

Kivett beépítetlen terület

29

390

0,0844 m2

Kivett beépítetlen terület

30

391

0,0844 m2

Kivett beépítetlen terület

31

392

0,0816 m2

Kivett beépítetlen terület

32

428

0,0041 m2

Kivett beépítetlen terület

33

442

0,2712 m2

Kivett beépítetlen terület

34

447

0,0461 m2

Kivett beépítetlen terület

35

462

0,2775 m2

Kivett beépítetlen terület

36

464

0,0249 m2

Kivett beépítetlen terület

37

557/1

0,0519 m2

Kivett beépítetlen terület

38

557/3

0,0054 m2

Kivett beépítetlen terület

39

562

0,0018 m2

Kivett gazdasági épület

40

596

0,2768 m2

Kivett beépítetlen terület

3186 Litke, Dózsa út 43.

41

566

0,0067 m2

Kivett lakóház

3186 Litke, Dózsa út 71.

42

687/11

0,0676 m2

Kivett beépítetlen terület

43

687/12

0,0677 m2

Kivett beépítetlen terület

44

733

1156 m2

Kivett gazdasági épület, udvar (Magtár)

45

755

0,0077 m2

Kivett beépítetlen terület

46

761

0,0107 m2

Kivett beépítetlen terület

47

763

0,0169 m2

Kivett beépítetlen terület

48

09/16

0,1939 m2

Szántó

49

09/17

0,1222 m2

Szántó

50

09/21

0,2721 m2

Szántó

51

09/24

0,02347 m2

Szántó

52

019/10

1,0091 m2

Szántó

53

019/11

0,3394 m2

Szántó

54

019/19

0,6276 m1

Szántó

55

041/1

0,1074 m2

Legelő

56

0134/3

0,1348 m2

Szántó

57

139

0,5485 m2

Rét

4. melléklet

Versenyeztetési szabályzat

I. fejezet Általános szabályok

1) A versenyeztetés szabályai megállapításának célja, hogy az önkormányzati vagyon elidegenítése, bérbeadása, a használat jogának átengedése, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban hasznosítás) során biztosítsa, a megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a verseny tisztaságának védelmét.

2) A versenyeztetési eljárásban a kiíró köteles biztosítani, az ajánlattevő pedig tiszteletben tartani a verseny tisztaságát, illetve nyilvánosságát.

3) A kiírónak biztosítani kell az esélyegyenlőséget az ajánlattevők számára.

4) A versenyeztetési szabályzat rendelkezéseit akkor kell alkalmazni, ha a vagyon hasznosítás során az érintett vagyontárgy értéke meghaladja az önkormányzat külön rendeletében megállapított értékhatárt.

5) E szabályzat alkalmazásában

Ajánlattevő: gazdasági tevékenység folytatására, illetve ingatlanszerzésre jogosult jogi személy és magánszemély, ideértve ezek jogi személyiséggel nem rendelkező társaságait is.

Kiíró: az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerinti hatáskörrel rendelkező szerv, illetve személy

II. fejezet Pályázati eljárás

6) A pályázat nyilvános vagy zártkörű. Zártkörű pályázatot kell kiírni, ha a nyilvánosság közérdeket sértene, vagy ha a teljesítésre csak meghatározott ajánlattevők alkalmasak.

7) A nyilvános pályázatot az önkormányzat hirdetőtábláján közzé kell tenni, valamint az önkormányzat honlapján is meg kell jelentetni.

8) Zártkörű pályázatról az érdekelt ajánlattevőket egyidejűleg és közvetlenül kell tájékoztatni.

9) A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell:

a) a kiíró megnevezését, címét, telefonszámát, e-mail címét

b) a pályázat célját, a pályázat fajtáját (nyilvános/zártkörű)

c) a pályázat pontos meghatározását, annak műszaki és jogi feltételeit

d) a teljesítés helyét és legkésőbbi határidejét

e) az ellenszolgáltatással kapcsolatos feltételeket

f) az ajánlatok benyújtására, felbontási helyére és idejére, valamint az elbírálásra vonatkozó időpontokat

10) A kiíró a pályázati felhívást az ajánlatok benyújtására megjelölt időpontig visszavonhatja. A felhívás visszavonását a pályázat meghirdetésével azonos módon kell közzétenni.

11) Az ajánlatok felbontásánál csak a kiíró és az ajánlattevők továbbá a kiíró által meghívottak lehetnek jelen.

12) Az ajánlatok elbírálásakor az elbírálásra jogosult köteles dönteni arról, hogy az eljárás eredményes volt-e vagy sem.

13) Eredménytelen az eljárás, ha

a) nem érkezett ajánlat

b) kizárólag érvénytelen ajánlat érkezett

c) az összes ajánlattevőt ki kellett zárni az eljárásból a kiíró a pályázati szempontok alapján egyik ajánlatot sem tartja megfelelőnek.

1

A 10. § (4) bekezdését a Litke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (IX. 10.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 2. melléklet a Litke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 3. melléklet a Litke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.