Ziliz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017.(X.12.) önkormányzati rendelete

A településfejlesztési koncepcióval, integrált településfejlesztési stratégiával és a településrendezési eszközök, valamint településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésével, módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 10. 13

Ziliz Község  Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-aiban meghatározott feladatkörében eljárva, a Képviselő-testülete a következőket rendeli el:

  1. §

Általános rendelkezések

  1. (1)  A szabályzat Ziliz község közigazgatási területére érvényes.
  2. (2)  Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a)  Ziliz község  településrendezési eszközök településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: kézikönyv) és településképi rendelet készítésével vagy módosításával érintett településrészen tulajdonnal, lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy, vagy telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet.

b)  a nyilvántartott érdekképviseleti és civil szervezetek.

c)  községben  működő elismert egyházak.

d)  A környezetvédelmének általános szabályairól szóló1995.évi LIII. törvény 98.§ (2) bekezdés a) pontja alapján a településrendezési eszközök valamint kézikönyv és településképi rendelet véleményezési eljárásába bejelentkező szervezetek.

e)  A településrendezési eszközök, valamint a kézikönyv és településképi rendelet készítésével vagy módosításával érintett közüzemi szolgáltatók.

2.§

A partnerségi egyeztetés szabályai

(1)  Valamennyi érdekképviseleti és civil szervezet a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 37. §-ban meghatározott tartalommal előzetes tájékoztatási szakaszban elektronikus úton előzetes tájékoztatót kap a településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet készítéséről, módosításáról.

(2)  A polgármester az (1) bekezdésben említett előzetes tájékoztatót közzéteszi, valamint tájékoztató plakátokat helyez el a város hirdetőtábláin.

(3)  Akik a tájékoztatóban meghatározott időn belül írásban papíralapon, vagy a tájékoztatóban megadott e-mai címen jelzik részvételi szándékukat, azokat az érintett eljárásban partnereknek kell tekinteni. A részvételi szándék jelzését követően a partnerek, elektronikus hordozón, vagy amennyiben ezt külön kérik, postai úton, véleményezési anyagot kapnak.

(4)  A véleményezési szakasz részeként a véleményezésre küldött településrendezési eszközt, kézikönyvet és településképi rendeletet legalább 30 napig közzé kell tenni a Boldvai Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláin, a város honlapján, továbbá a közzététel tényéről plakátokat kell elhelyezni a város hirdetőtábláin.

3. §

(1)  A partner az előzetes tájékoztatóval kapcsolatban a Korm. rendeletben meghatározott időn belül véleményben kifejtheti előzetes javaslatait a településrendezési eszköz, kézikönyv és településképi rendelet készítésével, illetve módosításával kapcsolatban, továbbá megjelöli az eljárás további szakaszaiban való részvételi szándékát.

(2)  Amennyiben a partner a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre részvételi szándékát nem jelzi, az eljárás további szakaszaiban nem vesz részt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni.

(3)  Az a partner, aki a 2. § (1) bekezdésében meghatározott megkeresésre indokolással alátámasztott módon jelezheti, hogy az eljárás további szakaszában papíralapú dokumentációt kér. Ez esetben a véleményezési anyagot számára papír alapon kell megküldeni.

(4)  A 2. § (2) bekezdésében meghatározott hirdetménnyel kapcsolatban bármely lakos írásbeli vagy szóbeli tájékoztató kérhet a hirdetményben megjelölt formában.

(5)  A 2. § (4) bekezdésében meghatározott közzététellel kapcsolatban, annak ideje alatt a polgármesternek címezve bármely lakos véleményt nyilváníthat, melyet postai úton vagy elektronikus formában a közzétételben megadott e-mail címre juttathat el.

(6)  Valamennyi vélemény az adott településrendezési eszköz ügyiratának részét képezi és azokat a főépítész a tervező felé továbbítja.

(7) Valamennyi véleményt a Korm. rendelet 39. § (2) bekezdésében meghatározott döntés meghozatalához a döntéshozó Képviselő-testülettel ismertetni kell.

4. §

(1)  A vélemények elfogadására, illetve el nem fogadására, valamint mindezek indokolására a főépítész a tervező közreműködésével összeállított dokumentumok alapján a polgármester határozati javaslatot terjeszt a döntéshozó Képviselő-testület részére.

(2)  Az elfogadott és el nem fogadott véleményekről a Korm. rendelet 39. § (2) bekezdése alapján a Képviselő-testület határozattal dönt. A határozatot közzé kell tenni.

5. §

A Polgármester a településrendezési eszköz, valamint kézikönyv és településképi rendelet Képviselő-testület által történt elfogadását követő 20 napon belül gondoskodik a Korm. rendeletben foglaltak szerinti közzétételről.

6. §

 Záró rendelkezés

Ez a rendelet 2017. október 13. napján lép hatályba és az azt követően induló eljárásokban kell alkalmazni.



Dr. Gadóczi Bertalan sk.                                           Verebélyi Norbert sk.

jegyző                                                                           polgármester